Utorok 04. Decembra 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Klaudia Medlová, Maťo Matys a Kubo Brziak o ceste do USA

Slovenská snowboardová výprava (samozrejme, že freestyle) je už niekoľko dní v USA – Colorade. Užíva si perfektný snowpark, trénuje, zbiera skúsenosti. Zloženie? Klaudia Medlová, Matej Matys a Kubo Brziak za doskárov a Nana Šlepecká s Vilom Tomom za bambuskárov. Na doskárov dohliada Marek Hliničan, aby sa z toho amerického sna nezbláznili. Ešte pred odchodom sme vyspovedali Klaudiu, Kuba a samozrejme Maťa.

Klaudia Medlová

Čo je tvojím plánom v USA?
Tento rok by som chcela v USA riadne na sebe popracovať, vycibriť to čo už viem a naučiť sa nové veci, dúfam že všetko pôjde tak ako má a stihnem toho čo najviac, nejaké flatové rotácie a switche. Mám už za sebou zopár výjazdov a cítim sa na snehu naozaj dobre, dúfam že mi to tak vydrží po celú sezónu a koleno ktoré ma tak minulú sezónu trápilo tak túto bude už oveľa lepšie a bez bolesti bude aj väčšia chuť do jazdenia.

Ktoré strediská navštíviš, kde budete jazdiť?
Určite budeme veľmi veľa času tráviť v Keystone a v Breckenridge a potom ak by vydalo kludne by sme sa išli pozrieť aj do iných stredísk kde nám bude platiť sezónka.

Nejaká mimosvahová príprava?
Áno aj to bude , tiež budeme možno viac času tráviť vo Woodwarde (poz. red. veľké tréningové centrum), kde sa dá parádne vyskákať na trampolínach a naskákať si nové veci do molitanov.

Ktoré nové triky by si chcela nadrtiť v USA?
Flatové rotácie napr. Fs 5 atd. A nejaký switch, uvidíme koľko toho stihneme :)

Prečo si myslíš, že príprava v USA ti pomôže v progrese?
Pretože momentálne sú práve tam parky v najlepšom stave a tiež tam bude tento rok veľa Slovákov, Čechov, Poliakov takže sa môžeme navzájom spoločne ťahať.

Plány na sezónu? Slovenský pohár, Europa Cup FIS, FIS WC, alebo len shred for fun?
Túto sezónu je to pretekmi opäť celkom nabité kvôli blížiacej sa olympiáde, takže viac budem jazdiť tie FIS WC a potom tiež TTR preteky ale hlavne ak bude voľnejšie tak žiadne preteky, ale viac jazdenia pre zábavu a regeneráciu.

Budeš trénovať spolu s českou výpravou?
Všetci budeme bývať spolu každý deň na jednom svahu v tom istom parku takže budeme aj všetci spolu trénovať :)

Budete celá slovenská výprava spolu?
Áno budeme sa snažiť byť na svahu pokope a navzájom sa trénovať :)

Kto sa bude starať o tvoj progres?
O môj progres sa bude starať  Marek Hliničan. Spolu sme si stanovili podmienky na čom všetkom by bolo treba popracovať tak dúfam že počasie bude stále fajn aby bolo čo najviac dní na progress :))) 

Čo si chceš doniesť z USA?
Hlavne to aby sme sa všetci vrátili domov zdraví a živí s kopou nových trikov v zásobe hehe :))

Plánuješ sa zúčastniť nejakých pretekov v USA?
Áno, prvý mesiac potrénujeme a po sviatkoch sa tam koná v stredisku Cooper mountain prvý veľký pretek svetového formátu ktorého by som sa určite chcela zúčastniť.

Kubo Brziak

Čo je tvojím plánom v USA?
Plán je jednoduchý.  Jazdiť každý deň, vidieť ako to tam chodí, ako sme my na Slovensku strašne pozadu a možno aj trošku kultúru spoznať by sa patrilo.

Ktoré strediská navštíviš, kde budete jazdiť?
Permicu máme do Brecku, Keystonu a A-basin takže asi len tieto. Riskovať  radšej nebudem s preskakovaním turniketov ešte by ma zatkli. Myslím, že budeme mať dosť čo robiť aj v týchto troch strediskách.

Nejaká mimosvahová príprava?
Tak tá prebieha asi len posledné dva týždne, keďže predtým som robil každý deň a moc sily a času neostávalo. Snažím sa to dáko dobehnúť.

Ktoré nové triky by si chcel nadrtiť v USA?
Uf to je ťažko povedať. Je toho veľmi veľa čo neviem, takže asi budem mať čo robiť. Chcel by som ale vyladiť skoky a snáď aj dačo na switch aby som neprišiel o drahocenné bodíky a sekundičky v pretekoch.

Prečo si myslíš, že príprava v USA ti pomôže v progrese?
Nemyslím si, dúfam v to :D. Tak hlavne asi kvôli tým podmienkam a prostrediu, ktoré ťa hecuje trošku viac ako inde si myslím. Nechajme sa prekvapiť.

Plány na sezónu? Slovenský pohár, Europa Cup FIS, FIS WC, alebo len shred for fun?
Z každého niečo. SP určite, baví ma stretnúť sa  tam s ľuďmi a trošku si zasúťažiť, určite aj nejaký FIS bude. A hlavne pomimo pretekov by som sa chcel tento rok poriadne venovať natáčaniu a stvoriť niečo, na čo sa bude dať trošku aj pozerať. Dúfam, že bude dosť snehu na streete aby sa dalo jazdiť čo najviac.

Budeš trénovať spolu s českou výpravou?
Toto ti neviem teraz povedať. Uvidíme aké to bude a aký budú mať plán oni, ale určite sa budem pomedzi nich motať, pretože máme sa čo od nich učiť.

Budete celá slovenská výprava spolu?
Nie nie. Skoro každý inde. Ja s Vilom bývame s českými bratmi, Nana s Maťom inde a Hlina s Klaudiou úplne inde.

Kto sa bude starať o tvoj progres?
Asi to ostáva opäť na mne. A snáď niekto poradí, keď uvidí, že sa trápim. Trénera si dovoliť nemôžem.

Čo si chceš doniesť z USA?
Vraj sú tam dobré a lacné veci :D. Tak hlavne asi nejaké nové triky a skills. Po to tam aj hlavne idem. A veľa zážitkov nech je na čo spomínať v starobe. Bez zábavy to nejde.

Plánuješ sa zúčastniť nejakých pretekov v USA?
Zatiaľ to neplánujem, ale myslím si, že by to bolo zbytočné.

Bojíš sa lietania?
Ešte som nikdy neletel takže neviem či sa mám báť. Teším sa na všetko čo nás čaká.

Matej Matys

Na odpovede Maťa Matysa stále čakáme :)

Foto: Marek Hliničan 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!