Klaudia Medlová o najúspešnejšej sezóne 15/16
Pondelok 13. Júna 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Klaudia Medlová o najúspešnejšej sezóne 15/16

Klaudia Medlová, úspešná slovenská snowboarderka, ktorá urobila dieru do sveta a momentálne patrí medzi najlepšie baby na doske sveta. Ako videla svoju sezónu 15/16 a aké má plány na nadchádzajúcu?

BLF: Sezóna 15/16 je na konci, ako sa ti páčila, ako sa ti darilo, čo si najkrajšie zažila a za čím budeš dlho spomínať?

Klaudia: Ahoj, áno sezóna 15/16 sa skončila a bola to pre mňa najdlhšia nezonač kedy som skoro bez prestávky jazdila od októbra do mája. Som veľmi rada, že som ju odjazdila bez väznejších zranení a tak sa mohla sústrediť na jazdenie a preteky. Pre mňa to bola najúspešnejšia sezóna čo sa tyká jazdenia aj pretekov na ktorých som bola. Dew Tour, X Games, US Open a ďalšie boli vždy mojím snom no v dnešnej konkurencii a keďže je to už iba na pozvánky bolo pre mňa skoro neuveriteľné, keď mi prišla pozvánka na X Games. Všetko som si to užívala no aj s veľa vecami pri jazdení a pri učení sa nových trikov bojovala. Veľmi veľa nových vecí som pozažívala, veľa ľudí postretávala, nové skúsenosti nazbierala, počúvala a naučila sa takže na všetko do kopy budem navždy spomínať :). Veľmi som si užila evant ako boli Nine Queens a Hair and Style session :) Spencer O Brien, ktorá pre nás vytvorila úžasné podmienky na trénovanie, ale zároveň sme pri tom mali mega pohodu, srandu a podporu z jej strany vo všetkom, čo sme chceli vyskúšať. Mali sme privátny skok, kde nás skákalo iba 8, celý deň nás vozil skúter, skok bol veľký, ale zato veľmi príjemný na vyskúšanie aj nových trikov.

BLF: Záverečné jazdenie s babami, podľa videa to vyzerá ako obrovská zábava. Ako sa ti s babami jazdilo, aký to malo vplyv na tvoj progres?

Klaudia: Viewfromthe7th bola posledná akcia sezóny a ja, alebo moje telo aj hlava už boli riadne unavené, takže som to brala tak, že je to posledný event sezóny, nebudem hrotiť, budem s dobrou partiou ľudí vo Whisleri som ešte nikdy nebola tak aspoň uvidím :). No nakoniec mi nedalo len tak sa voziť po zjazdovke hehe.  Spencer dala do kopy úžasných ľudí od kameramanov cez fotografov, takže za tie luxusné zábery to stálo :) . Spolu sme sa hecovali do trikov a pomáhali si navzájom. Spencer už toto plánovala veľmi dlho a bola šťastná, že sa jej to podarilo dať celé dokopy a veľmi ma mrzí, že si pred svojou akciou pri testovaní tohto skoku natiahla väzy v členku a udrela si hlavu, kde mala aj otras mozgu, takže počas celej akcie sa musela na nás len pozerať a nemohla skákať. Skočila si ho iba ku koncu par krát. Dúfam, že nieeekedy sa možno aj mne podarí niečo takéto zbúchať a budem môcť babám ukázať krásy našich hôr :).

BLF: V lete asi odpočinok a začiatkom sezóny začína olympijská kvalifikácia. Cieľ je dostať sa na ZOH 2018, číže veľa FIS WC jazdenia, málo pohody, filmovania, fotenia a shredingu.  Aké preteky máš naplánované?

Klaudia: Momentálne trošku oddychujem doma a dávam sa dokopy po sezóne. Začnem chodiť cvičiť, pomedzi to nejaké výletíky a v lete v auguste sa chystám do Austrálie no a odtiaľ už to znovu začína Hintertux, Stubai, USA a presne ako hovoríš kvalifikácia na ZOH. Uvidíme ako sa mi bude dariť, ak zvládnem obsadiť dobré miesta na dvoch FIS svetákoch, možno ich nebudem musieť odjazdiť všetky. Uvidíme ako to všetko dopadne no určite sa na to veľmi teším, bude to zaujímavé :).  Na pláne sú FIS preteky a ak prídu pozvánky znovu na Dew Tour a iné, chcela by som isť aj tam.

BLF: Všimli sme si, že sa pravdepodobne zmenila aj pozícia tvojho trénera. Ako je to s Marekom Hliničanom a tebou v rámci trénovania? Zmenilo sa niečo? Kto ťa vlastne trénuje?

Klaudia: Zmenilo sa niečo, ale v podstate sa nič nezmenilo :). Pozícia môjho trénera ostáva pozíciou môjho trénera. V tejto časti sa nič nezmenilo. Ostávame fungovať na profesionálnej úrovni aj naďalej a veľmi sa teším na ďalšie výzvy :).

BLF: Množstvo nových trikov, štýlu, grabov a vyjazdenosti za túto sezónu. Dá sa povedať, že pre teba najúspešnejšia sezóna čo sa tohto tyká? Čo si najviac ceníš?

Klaudia: Áno, môžem povedať, že to bola najúspešnejšia sezóna. Cením si ľudí ktorí pri mne stoja v dobrom aj v zlom, nove priateľstva a svoje zdravie, to že mám to šťastie jazdiť a robiť to, čo ma baví najviac, jazdiť v najlepších podmienkach na svete s tými najlepšími na svete. Ďakujem.

BLF: My ďakujeme.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: klaudia medlova medlova sezona

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!