Utorok 18. Mája 2010
Autor: Majk Velner
Foto-video: Kristián, Lulla - Pome
0 komentárov

Liptov Game of S.K.A.T.E. 2010

Po opletačkách a preložení termínu nakoniec nič nebránilo, aby NC Liptov otvorilo svoje brány a pod taktovkou občianskeho združenia Kustom tu prebehol prvý tohtoročný skateboardový pretek. Sleduj reportáž.

Všetko sa to odohrávalo v budove NC, avšak nakoľko vykuklo slniečko, organizátori vytiahli pár prekážok z LM skateparku aj von na parkovisko. Všetci mali možnosť zajazdiť si na picknick table, grind boxe a dvoch zbrusu nových railoch. Pritom si vonku vychutnať šmaky z grilu, pivko/kofolku – idylka. Registrácia jazdcov prebiehala v hale, kde sa aj jazdilo. 123 registrovaných jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska a medzi nimi mená, ktoré budili rešpekt a zabezpečovali kvalitu.

Nakoľko bol počet jazdcov takto vysoký, organizátori sa rozhodli začínať kvalifikáciu, semifinále a začiatok finále len s 3 písmenami – čo bola pre mnohých rýchla smrť. Pokiaľ si nezadával, alebo ti nešla karta, išiel si von. Toto pravidlo, či už v semi, alebo finále, platilo v tento deň napr. pre Bendyho, Smrťáka, Kuba Kríža, Braňa Hoza, Miša „Siliho“ Illu alebo Lukáša Mihalca. Po dojazdení semifinálne prišlo na rad tanečné vystúpenie domácej Pimpz crew a exhibícia trial-bikera z Foxu a mega šikovného flatlandera z Topolčian, Riša Reichela. Chalani predviedli bikové kúsky na výbornej úrovni, pri ktorých mnohým prizerajúcim tuhla krv v žilách.

Po bikovo/adrenalínovej dávke išli jazdiť GoS baby, ktorých bolo spolu zaregistrovaných 7. Ako najlepšie z nich sa ukázali domáca Dominika „Jenny" Králiková a Perla Karvašová z BA. Babské finále bolo mega napínavé, Jenny vracala varialy za radom ale na Perlu bola krátka a teda víťazkou dievčenskej kategórie sa stala Perla Karvašová * big up! Po babách všetci utekali von sledovať Best Trick a Ollie contest.

Best trick sa jazdil netradične ako sérka trikov, ako najväčší borec sa tu ukázal Marek Zápražný, ktorý nám ukázal ss bs lipslide a ss flip 5-0 čistý ako kristovo oko. Ollie contest sa pokúšala jazdiť partička ľudí, ktorí to postupne začali vzdávať, až napokon zostala trojica chalanov. Latka sa posúvala čoraz vyššie, až bola Peťovi Mercellovi aj Smrťákovi privysoko a jediný kto ju dokázal prekonať bol Poliak Michal Swierkosz.

Malá kultúrna vložka v podobe sólo tanečného vystúpenia Tonyho z Pimpz a horsa na finále. Vo finále sa ukázali len tí najväčší páni – z ktorých sa vysortovala super-finálová trojka Peťo Mercell, Marek Zápražný a Lukáš Kurčina. Ako prvý vypadol Lukáš Kurčina, ktorý mňa osobne prekvapil čistými jazdami a veľmi pekným štýlom. Záverečný boj zviedli krvopotne Peťo s Marekom. Marek Zápražný sa veľmi rýchlo dostal do vedenia a uštedril Peťovi pár nepríjemných písmenok, čo však nenechalo na seba dlho čakať a po Marekovom zaváhaní nad niekoľkými indward-heelmi sa Peťo dotiahol.

Krv v žilách vrela, ale nakoniec favorit dňa nesklamal a 1. miesto na Liptov game of S.K.AT.E. si vo veľkom štýle odniesol Marek Zápražný. Na záver slnkom zaliateho, skatom nabitého a pivom poliateho dňa sa všetci tešili už len na jedno – afterparty. Mikuláš nesklamal a opäť bola veľká nezbeda, tá najväčšia zrejme v SKIčku, kde išla karta pod odborným dohľadom DJ Fucka. Ale veď prečo by som o tom mal písať?

Čo sa v Mikuláši stane, to v Mikuláši zostane. Sledujte aj ::: VIAC FOTIEK V GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!