Štvrtok 12. Mája 2011
Autor: Robo
Foto-video: Lulla, Kristián, Robo
1 komentár

Majstrovstvá Bratislavy v skateboardingu 2011

V sobotu 7. 5. 2011 sa v bratislavskom krytom skateparku, ktorý sa nachádza v areáli netradičných športov v Ružinove uskutočnili Majstrovstvá Bratislavy v street skateboardingu. Ako bolo, sa dozviete v nasledujúcom reporte so všetkým, tak ako má byť.

Keď som dorazil do parku, už tam bolo celkom dosť ľudí naštartovaných na preteky a postupne sa park napĺňal veľkou rýchlosťou, čiže účasť bola parádna a takisto aj atmosféra, za čo všetkým ďakujeme!

Prvý jazdec, ktorého som si všimol bol ako inak Rišo Tury. Hneď po príchode sme natočili nejaké vecičky, ktoré si môžete pozrieť vo videu. Je to naozaj obrovský zabiják. Ďalej tam bol napríklad Janko Mihala, Nanuk, Smrťák, Peťo Birošík, Marek Krško, Lukáš Mihálec a mnoho mnoho ďalších. Podporiť atmosféru prišla aj legenda z Rakúska Roman Hackl! S ním prišla aj baba z Rakúska - Julia Brückler, ktorá predviedla skvelé jazdenie.

Okrem Julii akciu podporili ďalšie dievčatá ako Alica „Elis“ Raticová, Perla... Do poroty zasadli Štefan Kurilla, Peťo Mercell a Andy „Lupo“ Sucháň, no a o mikrofón sa postaral Erik Cvopa. Chalani v porote odviedli skutočne dobrú robotu, sám som ich sledoval a hodnotili naozaj férovo. Jazdiť neprišli len známe mená slovenského skateboardingu, ale aj viacero neznámych jazdcov z viacerých častí Slovenska. Takže sa bolo na čo pozerať celý deň.

Jazdilo sa na spôsob jamu – štyria jazdci naraz v parku na štyri minúty. Takto sa do finále prebojoval Janko Mihala, Rišo Tury, Peťo Birošík, Marek Krško, Lukáš Mihálec a prekvapivo aj Julia Brückler, ktorá to tam naozaj zabíjala vo veľkom štýle!

Výsledky dopadli po napínavom finále, kde padali náročné triky nakoniec takto:

1. Rišo Tury
2. Peťo Birošík
3. Janko Mihala

Po súťaži v parku na prekážkach odpálili chalani na korčuliach exhibíciu v minirampe. Saltá nad koping vo veľkom štýle. Zišli sa tu v celkom hojnom počte a tak tiež ukázali, že kvalitný skatepark nie je len pre skateboardistov.

Po závodoch nasledoval Opium besttrick contest na vyhadzovačke cez lavičku, ktorý vyhral Juro Vartík so svojím inward heelflipom a bs heelflipom. Tu musím poslať veľký rešpekt pre Lukáša Mihalca, ktorý si dal strašnú na hlavu, no vstal bez problémov a šiel skúšať ďalej...

Na záver sa odjazdil Game of Skate, na ktorý čakalo mnoho ľudí a po vyraďovaní v dvoch skupinách sa ich víťazi Janko Mihala a Michal „Smrťák“ Horečný stretli vo finále, kde zvíťazil Michal Horečný. Akciu prišiel podporiť aj starosta Ružinova Dušan Pekár, bola tam aj veľká mediálna podpora, tak dúfajme, že toto všetko napomôže k novému a konečne perfektnému skateparku v Bratislave!

Ďakujeme Peťovi Vrbickému, Bratislavskému samosprávnemu kraju, Ružinovskému športovému klubu, všetkým sponzorom, čo prispeli na ceny pre najlepších, a hlavne všetkým, čo neostali sedieť doma a prišli na Majstrovsktvá Bratislavy v skateboardingu 2011.

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!