Majstrovstvá BSK v skateboardingu a bowl session
Streda 30. Októbra 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Majstrovstvá BSK v skateboardingu a bowl session

Určite čakáte, že znova budeme pretriasať situáciu v Ružinove (Ako bolo povedané na akcii: „Pokiaľ sa bude ružinovský skatepark nazývať skateparkom, dovtedy bude skateboarding v Bratislave stagnovať.“), no nebudeme. Všetci vieme, aká je situácia, písali sme o nej niekoľko správ. V areáli zatiaľ prekážky stoja a tak sa mohli odjazdiť aj tradičné majstráky BSK.

Očakávala sa účasť cca tridsiatky riderov, keďže sa jazdila kategória do 15 rokov a nad 15 rokov. Skutočnosť však bola iná. Akciu prišlo podporiť vyše štyridsať jazdcov z viacerých častí republiky. Braňo Mrváň, Braňo Moravčík, Riči Eliáš, Erik Cvopa, Rišo Tury, Mišo Horečný, Tomáš Hofbauer, Kristián Nguyen, Peter Miklánek, Igor Hanečák, Kubo Ivančík, Juro Vartík, Lukáš Kurčina, Miro Bidiš, Pantelis Messaropoulos, Peter Miklánek, Jakub Šimonfy, Daniel Katerinčin a množstvo ďalších. Slušná účasť, na to kde sa jazdilo.

Rideri boli rozdelení do skupín po štyroch jazdcoch a v kvalifikácii mali čas cca 5 minút, na to aby ukázali svoje nadrtené skills. Popri jazdení vyhrávala hudba, čvirikali vrabce, lebo zase bol krásny slnečný a horúci letno októbrový deň. Jazdci mali k dispozícii čapovanú kofolu a Red Bull zadara, za registráciu sa taktiež neplatilo, takže easy life. Najdlhšia bola samozrejme kvalifikácia. V nej bolo vidieť niekoľko zaujímavých trikov, transferových poletov cez centrálny funbox, ale aj štýlovky na bangu. O mega polety sa pokúšali Riči Eliáš, Braňo Mrváň, Igor Hanečák, Miro „Šváb“ Bodiš, ale aj Tomáš Hofbauer.

Niekoľko zaujímavých trikov bolo vidieť aj v skupine do 15 rokov. Ozaj, ženský skateboarding pravdepodobne umrel, keďže sme na pľaci nevideli ani jednu. Škoda. Po cca dvoch hodinách kvalifikácie sme sa mohli znova občerstviť a pomaly pripraviť na semifinále. Judges do neho vybrali nasledujúcu trinástku: Pantelis, Riči, Miklánek, Tury, Cvopa, Beňák, Hofbauer, Hanečák, Smrťák, Mrvi, Vartík, Ivančík a Kovi. Čo sa týka kategórie do 15 rokov, jazdilo sa už finále - Edo Krajčír, Róbert Pribiš, Dominik Kirka, Jakub Šimonfy, Daniel Katerinčin, Matúš Mozola.

Finále do 15 rokov malo tiež svoju úroveň. Najviac zabíjala prvá trojka trikmi, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani chalani z vyššej kategórie. Výsledky v kategórii do 15 rokov sú nasledovné: Prvenstvo si vyjazdil Matúš Mozola. Druhý skončil talentovaný Jakub Šimonfy a tretie miesto išlo pre Daniela Katerinčina. Kategóriu mladších máme za sebou, môžeme sa vrhnúť na starších.

Vo finále nakoniec zo semifinálovej trinástky skončili štyria najlepší jazdci. Nikto ani len nepochyboval, že medzi nimi bude Rišo Tury, ktorému ide momentálne vysoká karta. Aj keď bol Rišo po včerajšom Tlaku mierne roztrasený, aj tak sa svojej úlohy favorita zhostil dobre. K nemu sa pridali Tomáš Hofbauer, Michal Horečný a Braňo Mrváň. Každý z chalanov predviedol niekoľko zaujímavých trikov. Vyhlásenie výsledkov, odovzdanie prize money najlepším jazdcom a mohlo sa ísť na druhé kolo.

Druhé kolo sa konalo v mestskej časti Nové Mesto a miestnom skate bowle. Tu sa neočakávala veľká jazdecká a ani divácka účasť, keďže priestor bowlu je malý. Vládla tu však aj tak príjemná atmosféra. Od 17:00 sa začalo surfovať v bazéne. Medzi prvými v ňom boli Igor Hanečák, Lukáš Karásek, Miloslav „Drewo“ Šály, Juro Vartík a čoskoro pribudli aj ďalší riders. Najviac však zabíjal Braňo Mrváň. Speed, triky a štýl jeho surfovania bol neskutočný. Na mladých chlapcov venujúcich sa skateboardingu, sa prišiel pozrieť aj kandidát na predsedu BSK Pavol Frešo. Asi sa mu jazdenie páčilo, keďže nad bowlom strávil niekoľko minút.

Bowlová session bola vyvrcholením príjemného dňa, ktorého hlavnou témou bol skateboarding v Bratislave. Dúfame, že aj o rok sa stretneme, pojazdíme si. Ale už v novom kvalitnom skateparku, hodnom hlavného mesta. Uvidíme a dúfame. V Bratislave sa však stále niečo deje, takže určite bude o zábavu postarané. Ďakujeme Peťovi Vrbickému, že sa snaží aspoň raz za sezónu zorganizovať nejakú tú akciu pre jazdcov. Samozrejme mu pri tom pomáhalo viacero ľudí.

PS: Ešte bola vyhlásená foto súťaž o najlepšiu fotku z Majstrovstiev BSK v skateboardingu, ktoré sa konali v Ružinove. Ak máte nejaké svoje skvosty, posielajte ich na: slovakskate@gmail.com

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!