Streda 05. Októbra 2011
Autor: Lulla
Foto-video: Kubo Krížo
1 komentár

Martin Čuj memorial KZN Cup 2011

Prvý slnečný októbrový deň nám odštartoval predposledné kolo Slovenského Skateboardového Pohára, ktorý sa odjazdil na ďalekom Spiši. Hosťujúcim mestom sa stala Spišská Nová Ves s jej zrekonštruovaným skate parkom, v ktorom sme videli skatebaording na vysokej úrovni.

Tento raz sme sa na ďalší pretek SSP vybrali v inej zostave ako obvykle, ale trochu zmeny nikdy nezaškodí. Dve dámy na palube spolu s fotografom Kubom Krížom sme nabrali všetok potrebný materiál a smer Spišská Nová Ves.

Ďalšie nadupané fotky od Kuba Kríža sledujte v ::: GALÉRII :::

Po 360 km na nás čakala prepychová izba v Hotely Preveza, ktorý poskytuje aj masáž – ceragem 0,70 € / 45 min. Milujem ceny na Spiši ! Ale, kto by chcel masáž, keď na nás čakal novučičko zrekonštruovaný KZN skate park, ktorý sme mali hneď pod nosom. Na miesto činu prichádzame radšej o deň skôr, keďže to z Bratislavy nie je najbližšie a tiež aby sme v sobotu ráno boli fresh. Kdežééé.

Z Bratislavy a jej okolia prišlo viacero jazdcov/nejazdcov ako Janko Mihala, Juro Vartík, Perla, Šváb, Elis Raticová, Erik Cvopa, Braňo Moravčík, Lukáš Mihalec a ďalší, ktorí sa postarali o poriadnu before party. Stačia mená a už viete, že ráno bolo určite náročné. Veru bolo. Niečo po 8 hodine nás prebúdza ladenie ozvučenia v skate parku, potom rýchle raňajky ala opekaná šunka s vajcom a hoj sa do parku.

Pohľad na komplexne zrekonštruovaný skate park a jeho prostredie naokolo bol fakt skvelý. Starý asfalt bol nahradený liatym betónom, staré prekážky vynovili a pribudli aj nejaké úplne novučičké. V areály sa okrem parku nachádza aj streetbalové ihrisko a vytvarovaný bowl. Ľudia takto majú všetko na dlani a predovšetkým je to zadarmo.

Ďalšie nadupané fotky od Kuba Kríža sledujte v ::: GALÉRII :::

O takúto parádičku sa postaral tím ľudí, ktorí milujú skateboarding a chcú spraviť niečo pre jeho budúcnosť. Rozhodne by sa tu dnes nejazdili preteky SSP bez pomoci Miloša Ogurčáka, mestu Spišská Nová Ves a ďalších, ktorí pomohli pri výstavbe tohto diela.

Po registrácií, do ktorej sa prihlásilo neskutočný počet 64 jazdcov (zatiaľ najviac na SSP 2011), z viacerých miest Slovenska a aj Čiech. Nasledovalo slávnostné otvorenie parku. Mikrofónu sa zhostil primátor mesta Ján Volný, ktorý povedal pár úvodných slov a poprial nám príjemnú zábavu. Potom spoločne s poslancom Adnanom Akramom slávnostne prestrihli pásku. 

Týmto gestom sa odštartovala kvalifikácia, v ktorej mal každý jazdec presnú minútu park len a len pre seba. Po vyše hodinovej kvalifikácii sa judges v zostave Martin Karas, Peter Bandura a Erik Cvopa presunuli do miestnej hospúdky, kde vybrali štyri semifinálové skupiny.

1.skupina: Mrváň, Moravčík, Antoška, F. Daboczi, Houka
2.skupina: Pašík, Horečný, Kedroň, Krchník, Bodiš “Šváb“, Viest
3.skupina: Frankovič, Petho, Hanečák, Tury, Tipanic, Rura
4.skupina: Horvát, Kentoš, R. Daboczi, Majerčík, Kačír, Šolc

Ďalšie nadupané fotky od Kuba Kríža sledujte v ::: GALÉRII :::

Na stopkách bolo pripravených 10 minút, takže prvá skupina mohla začať. Jazdilo sa fakt všetko od schodov, šikmého railu a múrika, pyramídy, gapu, manuálky, mramorových boxov, tyčka, betónový rádius a mnoho ďalších vecí, takže bolo sa na čom vyblázniť. Chalani dali do toho všetky svoje sily, no len TOP 12 jazdcov sa prebojovalo do finále, kde šlo o vysoké prize money. V banku bolo pripravených 1.000 euro + množstvo vecných cien od sponzorov akcie. Naši judges opäť navštívili hospúdku aby dali dokopy finálnu dvanástku. 

Vo finále sa ukázali najlepší jazdci zo Slovenska a Čiech, medzi ktorými sa ukázali drtiči zo Supra tímu. Z dvoch finálových skupín, nakoniec vznikla najlepšia šestka, v ktorej si prvenstvo uchmatol Pepa Tipanic s jeho nákladom kickflip bs 5.0 a kickflip bs nosegrind do šikmého múrika, kickflip manual kickflip out na manualke, zo schodov sw heelflip, fs kickflip cez gap s medzerou až na zem, bs kickflip cez roh na pyramide a nollie bs heelflip zo schodov. 

Druhé miesto obsadil náš Rišo Tury s trikmi kickflip fs boardslide a kickflip bs lipslide do šikmeho railu, nollie heelflip cez pyramidu, nollie heelflip noseslide do šikmého múrika. Tretie miesto opäť putovalo k susedom do Čiech, Jakubovi “Pašíkovi” Jiruškovi, ktorý si zabil laserflip cez pyramidu, nollie flip noseslide na mramore, fs bigspin popshovit do boku na pyramide, nollie crooked do šikmého a nollie fs kickflip. Braňo Mrváň skončil na peknom štvrtom mieste. Päťka patrí Filipovi Krchníkovi a šieste má Braňo Moravčík. Tú spodnú šestku sleduj v našej správe s kompletnými výsledkami. Finále ako má byť, no stále sme neskončili.

Krstil sa aj nový bowl, na ktorý si trúfli len deviati jazdci. V bazéne dominoval náš najlepší plavec Lukáš Mihalec svojim fs shifty indy, airwalk a ollie transfer. Víťazným kraulom si doplával po 100 €, novú dosku. Presunuli sme sa ešte na centrálu, kde sa odjazdil Boardlife.sk Best Trick. V banku bolo vhodených 100 € o ktoré bojoval každý, kto ešte vládal. O dvacku bohatší odišiel ešte Honka, Tipanic, Mihala, Pašík a Tury.

Ďalšie nadupané fotky od Kuba Kríža sledujte v ::: GALÉRII :::

Tak a v KZN skate parku sa všetko odjazdilo, rozdalo, dojedlo, dopilo, aj keď ešte sa čo to popilo na after párty v lokálnom podniku. Po krásnom dni strávenom skateboardingom a spomínaním na nášho kamaráta Martina Čuja (R.I.P.) sa ľudia skvele zabávali aj pri majstrovi slova Marošovi Bukovom, ktorý speakoval celý deň.

„S Ogym sme na tom tvrdo pracovali a trvalo nám dva roky kým sme dostali financie na dokončenie skate parku. Myslím si, že sme mali veľmi úspešný deň.  Verím, že Maťo je tiež rád, že sme vybudovali takýto skate park v jeho rodnom meste,“ hlavný grill majster a Dj Adnan Akram.

Skvelá akcia za nami a teraz nás čaká už posledná, finálová zastávka SSP, ktorý sa odjazdí 15.10. v Košiciach. Vidíme sa tam!

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

Kristian
Kristian Big UP! všetkým, čo sa podielali na tomto článku!
Pridané: 12:47 05.10.2011