Maťo Blaško 2 profily + interview
Nedeľa 08. Decembra 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Maťo Blaško 2 profily + interview

Maťo Blaško patrí už nejaký ten rok k popredným riderom slovenskej snowboardovej scény. Jeho miestom však nie sú stupne víťazov na rôznych pretekoch, ale skorej videá, edity, fotky a všetko okolo mimo súťažného snowboardingu. A práve tam sa cíti najlepšie. Pozrite sa na jeho dva profily (park a steet) a prečítajte interview.

BLF: Ahoj Maťo, prichádza zima, ako si sa na ňu pripravoval počas leta? Festivaly, tréning, žúry, práca?

Maťo: Čau Kris, na zimu som sa nejako špeciálne nepripravoval. Chodil som plávať a občas som bicykloval, občas skejt v mini, ale že by som drel v posilke to nie. Po festivaloch som behal. Na začiatku leta sme boli na Zrce, kde bol Fresh Island festival s Asap Rockym, Snoop Dogom a KRS-one. Tam sme si to celkom užili. No a potom klasika Grape, Uprising a koniec leta. Makal som cez leto, nech sú prachy na zimu.

BLF: Skús do pár riadkov zhrnúť minulú sezónu, ako sa ti jazdilo, čo sa ti z nej najviac páčilo? 

Maťo: Veľa som jazdil v Bystrici. Taktiež som veľa jazdil s Romanom Rothom kade tade a točili edity so Stevem. A samozrejme veľa Stuhlecku. Zažili sme kopec srandy s Romanom a so Stevem na cestách alebo s homies na Stuhlecku. Ale najviac sa mi asi páčil ten život v BB. Ráno vstaneš, nažereš sa, ideš na spot potom na ďalší si tam celý deň často krát aj do noci, dojdeš domov len zalahneš a ďalší deň sa to opakuje.

BLF: Venujme sa však aj tvojim profilom. Prečo si sa rozhodol vydať dva profily? Kto natáčal a strihal? Kde všade sa jazdí?

Maťo: Mal som nejaké zábery zo streetov a aj zo Stuhlecku. Peťo Čaja chcel robiť Now I Do It, tak som mu poslal celú footage. Veľa záberov bolo už vidno, čo ma aj mrzí, ale chcel som mu poslať všetko. To bol pôvodný plán točenia minulú zimu. Parkový edit sú vlastne zábery od Paľa Chmelára, ktorý robí Stuhlecking. Posunul som to Stevemu, ktorý to postrihal. Hlavne som chcel niekoho osloviť na oblečko čo sa aj podarilo s Airblasterom na Slovensku.

BLF: Nedávno vyšli dve videá v ktorých jazdíš. Slovenské Now I Do It a rakúske We´r Pomali. Celkom úspech za jednu sezónu. Užil si si obe premiéry? 

Maťo: Hej, vyšli dva projekty, v ktorých mám zábery. Škoda, že sa mi tam tie zábery opakujú. S chalanmi z Rakúska si celkom rozumieme, tak sme im to poslali. No a kalby sme si užili až až hehe. Z We´r Pomali bol highlight, keď sme s Romanom rapovali s Afurom na stagei. Celkom sranda. No a Now I Do It bola tiež veľmi dobrá, veľa kamošov, drinkov, však si to vieš predstaviť.

BLF: Všetci vieme, že snowboardingom sa živiť nedá. Študuješ, kde a páčia sa ti spolužiačky?

Maťo: Študujem manažment externe. Mám popri tom čas jazdiť a aj zarobiť si nejaké peniaze, čo mi celkom vyhovuje. Akurát občas mávam školu aj v sobotu, čo je na hovno. Spolužiačky nejak neriešim.

BLF: Plány na novú sezónu. Videl som, že si už bol jazdiť na Dachsteine. Dobre? Si sa dobre rozjazdil, alebo potrebuješ ešte ďalšie dni na snehu? 

Maťo: Hej hej boli sme tam 3 krát. Set up bol super!.. Prvé dva tripy čo sme šli, bol úplný slush ako v lete, čiže úplná pecka. Vychytávali sme furt azúro, takže každý krát tam bolo dobre.. Rozjazdený asi už som, čo ja ti viem...

BLF: Kam chceš posunúť svoj snowboarding tento rok? Viac točenia, fotenia, editov, alebo sa chceš venovať súťažiam a získavať poháre, medaily, ocenenia a body, ktoré by tvoj sponzor ocenil?

Maťo: Kam chceš posunúť svoj snowboarding, hehe. Tak double a triple asi točiť nebudem... Tak čo ja viem, chcem určite niečo natočiť aj nafotiť na streetoch, určite aj nejaké edity budú, chcem pobehať aj pár lokálnych contestov. Chcem sa tým hlavne baviť.

BLF: Máš nejaké obľúbené stredisko, miesto kde jazdíš, alebo radšej navštevuješ neznáme miesta, kde si pred tým ešte nejazdil?

Maťo: Rád jazdím s našou bandičkou na Stuhlecku. Vždy máme kopec srandy.

BLF: Kde budeš tráviť väčšinu nadchádzajúcej sezóny a prečo práve tam?

Maťo: Tak najradšej by som niekde na spotoch, ale to sa celé uvidí podľa snehu v mestách. Určite budem veľa na Stuhlecku, taktiež pôjdem kuknúť Donovaly. Taktiež partičku na Bílu. Rád by som už konečne šiel vyskúšať žľaby na Chopku. Nikdy som tam nejazdil, čo ma celkom sere.

BLF: Kam chceš posunúť svoj snowboarding, som myslel, či chceš ísť jazdiť do kanady veľké hory, alebo do USA street, poprípade Japonsko a Aljaška a pow pow. Máš nejaký takýto sen? 

Maťo: Tak jasné, že by som sa chcel ísť pozrieť do Kanady, alebo Ameriky, ale nemám moc nato teraz financie. Na konci minulého roka sme sa s chalanmi bavili o tripe do Bear Mountain, to je také miesto, kde by sme chceli ísť všetci od nás, ale krachlo to. Tá Aljaška a Japonsko musí byť tiež pecka, ale nato potrebuješ trošku iný budget.

BLF: Ok, tak to nebudeme naťahovať, nejaké ďakovačky na záver.

Maťo: Tak v prvom rade sa chcem poďakovať domov rodičom, ďalej sponzorom: Corner board shop (Stepchild, Union), Electric cz, Airblaster sk, 7/9/13 sk, Frontline klub, Snowpark Stuhleck a všetkým kamošom. Dík za rozhovor a vidíme sa na horách.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!