Streda 26. Októbra 2011
Autor: Peťo Kubaľák
Foto-video: Peťo Kubaľák
0 komentárov

Moreboards Stubai Premiere openning 2011

Ďalší opening, ďalších vyše 600 km, ďalšie množstvo ľudí na kopci. Ale prečo nie? Po dlhej dobe stretneš známych, kamarátov, ďalších spoznáš, zabavíte sa v parku, poshredujete, niečo sa odfotografuje a nakoniec sa ideš pozrieť na párty. Aspoň na chvíľku vytrhnutie z tej sivo – všednej reality.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka nájdeš v ::: GALÉRII :::

Tak ako vždy, sme si nepozreli kam ideme, spoliehaš sa na navigáciu, ale v polovici cesty zistíš, že máš predplatenú len mapu východnej časti Európy. V Innsbrucku riešiš jednu križovatku 5 krát, aby si ju konečne trafil. Pat a Mat na výlete. Prišli sme v piatok okolo obeda, čakalo nás ešte vybavenie akreditácie, ubytovanie a potom už len chill.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka nájdeš v ::: GALÉRII :::

Matysek sa rozhodol, že to skúsi v aute, takže jeho prvá noc sa odohrávala v kuchyni (na predných sedadlách) a v obyvačko-spálni (na zadných sedadlách). Ráno, keď sme sa stretli tak vyzeral ako keby ho prešiel vlak, ale prežil to. Ostatok partie sme sa pobrali na rýchlu inšpekciu párty, ktorá sa skončila mojim milým prekvapením, lebo Rakúšanov som ešte nevidel takto baviť.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka nájdeš v ::: GALÉRII :::

Po chvíľke hľadania sa a strácania sme šťastlivo došli do parku. Klasika na akú sme v rakúsku zvyknutí, skoky sú krásne vyšejpované a pripravené na jazdenie. Čo sa, ale nedá povedať o fototechnike. Aby toho nebolo malo tak po par pokusoch došiel za mnou Matysek, že dojazdil, lebo si dal doporiadku krčné svaly. No keď sa darí, tak sa darí poriadne.

Neboli sme tam sami, objavili sa tu aj Maťo Dolnik, Rado Dubovy, Miso Husár a spol. Taktiež sa zastavili chalani z Čiech. Richard Skandera, Honza Nečas, Tomáš Tuzar a Filip Gutwirth. Zasa raz dokázali, že úroveň v Čechách sa posúva míľovými krokmi dopredu a padali celkom fajn triky. Večer sme vyriešili ubytovanie pre Matyska a dali sme si chill pri par pohodových filmoch. 

Posledný deň bol hlásený vietor, ale nebolo to nakoniec až také zle. Dopady boli ako betón a pod určitým uhlom sa už leskli, takže veľa ľudí veľký skok nejazdilo. Matysek ostal dole v údolí, lebo ten krk mal v takom stave, že sa ani pohnúť poriadne nemohol. Večer nás čakal ďalší bonus v podobe cesty cez Prahu do Bratislavy, pričom pred Brnom začalo pršať a bola hmla až domov. 

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka nájdeš v ::: GALÉRII :::

Openinng bol super, okrem klasického jazdenia, na ktoré sme zvyknutí z iných podobných akcií, tu sa jazdili aj rôzne preteky, takže motivácia hneď na začiatok sezóny. Počasie bolo ako z rozprávky všetky tri dni čisté azúro. Stredisko Stubai, sa oplatí navštíviť. Určite sa tam oplatí vrátiť cez zimu, keď bude sneh na jazdenie toho backcountry, ktoré sa v stredisku nachádza.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!