Nové slovenské video LIFE!
Streda 08. Apríla 2015
Autor: teodor
Foto-video: Karči Gajdoš
0 komentárov

Nové slovenské video LIFE!

Keď sa chystá nové slovenské video, väčšinou o tom všetci vedia a túžobne ho očakávajú. Video LIFE sa zjavilo z ničoho nič, bez väčšieho proma. O to milšie nás však prekvapilo.

Karči Gajdoš na videu robil dva roky a pobehal viacero blízkych aj vzdialenejších miest - Viedeň, Prahu alebo aj lokálne veľkomestá Šalu či Nitru - s celkom širokým tímom jazdcov. Uvidíte nováčikov aj starých harcovníkov, a hlavne jeden obrátený vzdušný balón v Intre.

Video otvára Fabricius Staber. Chalan má nemecké meno a spoty jazdí najmä vo Viedni. Škoda, asi bude rakušák. Počkať! Počujeme z jeho úst aj slovenčinu. Je náš! Každopádne, jedno aké má občianstvo, ale vraždí strašne. Na tých z vás, ktorým meno Fabi Stabi ešte nič nehovorí čaká zopár naozaj pekelných trikov, okrem iného hneď prvá grind preklápačka alebo big spin bennett. Last trick na Staline tiež nie je vôbec hanba.

Po ňom ide Edo Krajčír, bratislavský mlaďas, iba na začiatku svojej skejtovej kariéry. Eda ceníme za výber spotov a kreatívny prístup, viď raw sérky v lese. Dúfame, že na sebe neprestane makať a pôjde stále hore.

Počuli ste už o Matúšovi Mozolovi? Chalan má talent. Veľmi veľký talent. Objaví sa iba v pár záberoch friends montáže, ale zabije strašne. Na niekom je vidno, že vie skejtovať, a môže sa trebárs odrážať aj kúštik netradične. Pozdravujeme do Mongolska! Montáž uzatvára David Szakalos, ďalší očividný talent. Keby bol v každom meste niekto taký, ako títo dvaja, slovenský skateboarding je za vodou.

TRAP je životný štýl a Matej Uhler zabil! Na Slovensku je veľká vec, keď niekto vôbec hecuje handraily, a Frenkee ich vo svojom parte zopár má. Celkovo z neho cítiť vyjazdenosť, backtail shove-it zadupne ako správny trapper.

To Martin Repka si ide skôr improvizačný štýl a vidno, že častejšie jazdieval s Drewkom. Jeho profil síce trpí na diagnózu "zlá prerenderizácia", ale triky sú solídne. Poteší najmä príjemná tlama na konci switch downhillu pred všetkými japonskými turistami.

Posledný profil patrí majiteľovi najkrajšieho popshove-itu a najvyrysovanejšieho bicepsu Richardovi Eliášovi. Richi hru pozná, lebo ju hrá poctivo už dlhé roky. Triky ktoré naseká sú prísne a veľa krát vás presvedčia, že v Richim má naša scéna veľmi cennú komoditu. Keď niekto končí profil trikom z Nitrianskych osmičiek, je jasné že vie. 

Osobitnú pochvalu si zaslúži Outro. To zachytáva skejterský fun life a všetci chalani z crew sa prejavia ako vtipní felláci. Veľmi ceníme túto pasáž, a keby sme mali odporučiť iba jedinú časť z videa, bude to asi táto.

Celkovo je video príjemným lokálnym príspevkom odhodlaného kameramana a jeho šikovnej družiny. Má svoje chyby, ale 25 minút vám utečie ako voda. Odporúčame všetkými piatimi a skejtu zdar!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!