Otváračka snowparku na Malinom Brde 2017
Streda 01. Februára 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Otváračka snowparku na Malinom Brde 2017

Aj v sezóne 2016/2017 na Slovensku vyrástlo niekoľko slušných snowparkov. Jedným z nich je aj ten v stredisku Malinô Brdo - Ypark o ktorý sa postarali chalani z Ypsilonu. Ako to tam vyzerá a ako sa jazdilo na sobotňajšej otváračke 28. januára?

Chalani sa na snowparku riadne narobili, taktiež aj stredisko vyšlo chalanom v ústrety a nafúkalo im niekoľko platforiem z ktorých vznikol zaujímavý snowpark. Chalani nemajú k dispozícii dlhú zjazdovku, kde by mohli postupne poukladať prekážky, ale len krátky svah, ktorý je prudší. Našťastie sa shaperi s týmto vysporiadali a vznikli štyri platformy. Ďalšou výhodou je vlastný snowparkový vlek, ktorý nie je najrýchlejší a najnovší, ale na niekoľko desiatok jázd počas celého dňa stačí.

Začneme pekne postupne. Na prvej platforme nájdete rovnú bedňu do šikma, double trubkovú double hokejku, vhodnú najmä pre snb riderov a rovný menší ropovodný rail. Náskoky sú trocha prudšie a musíte ovládať aspoň minimálne ollie, aby ste sa na prekážku dostali. Nič však ťažké, dobrý úvod na rozjazdenie.

Nasleduje druhá platforma, ktorá je mega multifunkčná. Náskoky z viacerých strán, možnosť transferovania z jednej prekážky na druhú. Množstvo variácií. Z ľavej strany. Vyhadzovačka, rovný ropovodný rail. V centrálnej časti je dlhá bedňová línia. Náskok spredu a bedňa do hora, rovnábedňa a šikmá dole. Medzi výstupnou časťou a rovnou je mini gapík. Na túto bedňu sa dá naskakovať z oboch bokov. Vedľa rovná easy široká bedňa a znova vyhadzovačka. Super zábava.

Tretia platforma je skoková. Menší skok má cca 6 metrov a väčší okolo 10. Pekne popnuté s príjemným dopadom. Trocha problémov robí krátky rozbeh a protivietor, ktorý vie skomplikovať prelet z najväčšieho kickra. Ak silno fúka, dá sa skákať menší skok, alebo ako chalani počas otváračky jazdili cez hranu dopadu.

Záverečná platforma nie je úplne platformou, ale multifunkčnou "vlekárovou pascou" ako ju poznáte z minulých rokov. Ďalšia veľká snehová multifunkčná prekážka. Kombinuje corner, funbox a nájdete na nej aj dve kovové prekážky ako rúru naprieč a berrel. Skvelá zábava aj tu. Chalani väčšinu prác robili ručne, len s motorovou pílou a shaperkami. Ratrakom samozrejme nahŕňali platformy a dolaďovali dopady.

Počas otváračky sa grilovalo, kecalo, jazdilo a chilovalo. Prišli podporiť miestni riders ale aj viacero hostí. Svietilo slnko a tak prekážky aj napriek mínusovým teplotám príjemne zmäkli. Odporúčame nesedieť celú sezónu v domácom snowparku, ale pekne si pobehať aj iné destinácie na Slovensku. Rozšíriť si obzor, pozrieť a podporiť aj iné strediská a chalanov (samozrejme ja baby) v nich. K dispozícii je aj snowparkový lístok za cenu 12€ s ktorým sa 2x vyveziete vo vajci a následne môžete celý deň točiť snowparkový vek.

Foto: Aj Rohaj.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: snowpark ruzomberok

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!