Nedeľa 05. Februára 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián a Lulla
0 komentárov

Otváračka snowparku na Martinkách

Snowparky sa v slovenských strediskách objavujú ako huby po daždi. Škoda, že neprší častejšie. Každé väčšie a určite aj menšie zimné stredisko, by malo urobiť niečo pre návštevníkov na doskách. Snowpark, alebo len pár prekážok je tým pravým riešením.

Vieme, že ekonomická situácia je zlá, šetrí sa kde sa dá. Keďže snowboardisti sú len menšia (no nie zanedbateľná) časť návštevníkov zimných stredísk, tak výstavba kvalitného snowparku je riešená po zasnežení zjazdoviek a vtedy, keď ostanú nejaké voľné finančné prostriedky. Našťastie sú na Slovensku strediská, kde sa myslí aj na fanatikov na doskách.

Viac fotiek z otváračky snowparku na Javorine, si môžete pozrieť v ::: GALÉRII :::

Jedným z takých je aj stredisko Winterpark Martinky, kde história snowboaridngu siaha až do vekov dávno minulých. Taktiež som tam zažil neskutočne krásne chvíle. Minulosť je fuč, pozrime sa čo sa na Martinkách dialo v piatok 3. februára 2012.

Viac fotiek z otváračky snowparku na Javorine, si môžete pozrieť v ::: GALÉRII :::

Na piatok bola naplánovaná otváračka jedného z dvoch snowparkov. Piatok pre to, lebo bol hlásený oskar a všeobecne lepšie počasie, ako na sobotu. Tak sme si urobili redakčný výlet do Aranburu snowparku na Javorine. Začalo sa zľahka. Stan, ozvučenie, nesmierne drahé ľadové víno, občas niečo tvrdšie ako samotný ľad a kopec známych. Vlek pri snowparku fungoval, tak sme sa veľmi nenašlapali. A čo nájdete v snowparku?

Začnem od začiatku, veď sa to tak patrí. Po odpojení sa z vleku na vás čaká široká rovná bedňa, nižšie po pravej strane to je zaujímavá butterbox/railová prekážka, čiže malý kicker s gapom, butterbox a z neho ide street rovný dlhý rail. Mišo Husár tam dáva Cab 180 do Fs boardslide. Ešte viac doprava ďalšia rovná širšia bednňa. Tieto tri prekážky tvoria „prvú lajnu“. Ďalej nasledujú: malý skok s table 2m je niekde v strede a po jeho lavici, nižšie je jedna z prekážok, ktoré venovalo do parku Aranburu. Je ním double kink bedňa, bohužial však jej rozmery a spracovanie nie je ideálne. Ale jazdiť sa dá.

Viac fotiek z otváračky snowparku na Javorine, si môžete pozrieť v ::: GALÉRII :::

Následne v strede parku je plošina s dvoma kickrami, jedným cca s 13m table a druhým, orientovaným z boku ako vyhadzovačka. Oba kickre sú príjemné a jazditeľné. Následne po dopadoch skokov je zľava rovný rail a z pravej strany je to kicker s možnosťou preskoku a aj skoku do oboch bočných stien, taký viacúčelový corner. Po nich nasleduje vlna a menší kicker s table cca 3m. Úplne na ľavo sa ešte nachádza jedna snowskate prekážka a to titanic bedňa. Na snb jazdenie je príliš malá, skorej vyhovuje na snowskate.

FOTKY ČISTO PREKÁŽOK SI POZRITE V NAŠEJ SPRÁVE O ARANBURU SNOWPARKU NA MARTINSKÝCH HOLIACH.

Viac fotiek z otváračky snowparku na Javorine, si môžete pozrieť v ::: GALÉRII :::

Záver snowparku patrí dlhej nízkej bedni a budovanému čudu, ktoré sa dá preskakovať, handplantovať, alebo len tak jazdiť. Konečný tvar táto prekážka len dostáva. K parku samozrejme patrí poma. Park bol počas otváračky pekne shapnutý, všetko fungovalo ako malo. Dj Marky sa staral o hudbu, slnko svietilo a ľadové víno sa menilo na varené.

K jazdeniu. Videiť bolo niekoľko lokálnych jazdcov ako Mišo Husár, Ivo Michalík, Lucia Jamborová, Tino Grisník, Tomáš Remeň, Peťa Sekanová a ďalší. Žiadne veľké hrotenie, však bolo – 15°C, ale príjemné jazdenie nového parku. To prebiehalo až do cca 15, kedy sa ukončila oficiálna otváračka snowparku na Martinských holiach v časti Javorina. Nasledujúci deň sobota, patrila otváračke menšieho snowparčíku pod šesťsedačkov na Martinkách. Jedno stredisko, dva parky. Výborné! Čo sa nachádza v druhom snowparku, sme vám priniesli v správach.

Viac fotiek z otváračky snowparku na Javorine, si môžete pozrieť v ::: GALÉRII :::

Na záver nám neostáíva nič len poďakovať stredisku, sponzorovi prekážok, že prispel k zväčšeniu snowparku, shaperom za výbornú robotu a každému, kto sa zúčastnil. A samozrejme aj nám. Fotiť v takej zime je niečo neopísateľné. Takže sledujte náš zoznam snowparkov a tešte sa s nami zo super zimy.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!