Otváračka strediska Stuhleck 2015
Pondelok 30. Novembra 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Marius Carp, BLF
0 komentárov

Otváračka strediska Stuhleck 2015

Po absolvovaní otváračiek snowparkov na Hintertuxe a Stubai, sme sa rozhodli pozrieť sa na otváračku ďalšieho rakúskeho strediska. Tentoraz si ešte na snowpark počkáme, no zjazdovky plné zábavy sú už otvorené.

Rakúske stredisko Stuhleck leží od Bratislavy len 150 km a tak ste tam v príjemnom tempe za menej ako dve hodiny. Veríme, že Stuhelck viacerí z vás poznajú. Stačí vybehnúť smer Viedeň najprv na A6, potom na A4 a za Viedňou na S6 a ste tam.

Stuhleck patrí medzi veľmi obľúbené strediská, keďže okrem fajn zjazdoviek sa tam nachádzajú tri snowparky a ak napadne dostatok snehu, užijete si freeride. Áno, tri snowparky. Sezónu tentoraz stredisko otváralo už 28. novembra 2015. Snehu vo vyšších polohách bolo dostatok. Prírodný sneh bol kombinovaný s technickým. V nižších polohách ho bolo o čosi menej a prevládal technický.

Počas dňa otvorenia sa netvorili žiadne výrazné rady na lístky, keďže sa kupovali hlavne sezónky. Tie sú v ponuke aj na Stuhleck dve – Ostalpen Card a Steiermark Joker. Spodná kasa na parkovisku tak bola vyťažená hlavne sezonkármi, vrchná na prvej prestupnej stanici riešila najmä denné lístky. Cenník lístkov na sezónu 2015/2016 nájdete na stránke www.stuhleck.at (aj v slovenskej mutácii).

Samozrejme snehu v spodnej stanici nebolo veľa, teda žiadny. Teplota vo výške 782 m.n.m. bola okolo 0°C. Postupným približovaním sa k vrcholu pribúdal aj sneh a klesala teplota. Vo výške 1.774 m.n.m. to bolo okolo -2°C. Počas otváračky bolo nádherne slnečno, no na vrchole Stuhlecku riadne veterno. Čo sa týka otvorených zjazdoviek boli štyri v celkovej dĺžke 9800 metrov. Čo sa týka snehovej pokrývky v spodnej časti to bolo okolo 20 cm, no vo vyšších polohách aj 50 cm. Dokonca sme si užili aj mini freeride, keď na bočnej strane zjazdovky bolo nafúkaných a nasnežených zopár cm čerstvého.

Ľudí na ziazdovke počas otváracieho dňa nebolo veľa. Žiadne rady, žiadne čakačky, žiadne preplnené zjazdovky. na novinku a to mega veľa skialpinistov.. Naozaj veľmi veľa. Problémom je, že ich je veľa a hlavne to, že šliapu na zjazdovke. Aj keď sa snažia na jej bočnej strane, aj tak pri situácii, že prechádzate veľkým bubnom, alebo zákrutou, ich nevidíte. Tak sa nám stalo, že počas jazdenia sme ich zopár zasypali spŕškou snehu. Neboli radi, nadávali, kričali a hromžili! Hehe.

Snowparky začnú chalani postupne budovať už počas tohto týždňa, všetko však záleží od poveternostných podmienok a možnosti fúkania snehu. O snowpark sa stará skúsená crew na čele s headshaperom a park dizajnérom Mariusom Carpom. Pomáhajú mu shaperi Roman Röth, Michal Csáder (obaja zo Slovenska) a Kevin Gutzelnig.

Viac informácií o otvorených zjazdovkách, množstve snehu, počasí a cenách lístkov získate na www.stuhleck.at. Kto by chcel s chalanmi osláviť otvorenie sezóny na bare, môže tak urobiť 5.12. vo Wiener Neustadte, kde prebehne  SNPK Stuhleck Opening Party v miestnom Sub clube. No a ešte pred tým si môžete 5.12.2015 pojazdiť snowpark Lakeview na oficiálnej otváračke. Sledujte mapku.

Foto: Marius Carp a Kristián

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: stuhleck roth carp snowpark

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!