Otvorenie sezóny 2014/2015 v stredisku Jasná - Nízke Tatry
Pondelok 08. Decembra 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Otvorenie sezóny 2014/2015 v stredisku Jasná - Nízke Tatry

Piatok 5. decembra, deň pre Mikulášom, otváralo najväčšie slovenské zimné stredisko Jasná - Nízke Tatry svoje brány. Nová zimná sezóna 2014/2015 je tak oficiálne odštartovaná. Kým v ostatných strediskách v ten deň poväčšinou pršalo v Jasnej sme si naozaj užili. Viac v nasledujúcom mini reporte.

Vstať skoro sa nám oplatilo. Cesta z BA do Jasnej ubehla rýchlo. Nevedeli sme sa dočkať, kedy si budeme môcť znova pojazdiť na našich, domácich horách. Posledné dni dávali celkom slušnú možnosť zasnežovať a ani teta príroda sa nedala zahanbiť a poskytla zopár centimetrov prírodného snehu. Denne sledujeme predpoveď, webkamery a sme nažhavení na novú sezónu.

Okolo deviatej hodiny sme dorazili na parkovisko Biela Púť. Vyberáme dosky a smerujeme do infocentra pre sezónku. Mali sme trocha strach z dlhších radov, predsa len, viacero ľudí chce využiť nákup lístkov prostredníctvom Go pasu. Našťastie sa žiadne rady a čakanie nekonajú. Všetko ide hladko a rýchlo. Možná je to v tom, že je piatok, normálny pracovný deň a hlavný nápor sa očakáva najmä v sobotu.

My sme však fanatici a nenecháme si ujsť možnosť zajazdiť si. Piatok bol správnou voľbou. Málo ľudí, ideálne počasie, počas ktorého vykuklo na pár hodín aj slnko. Poďme však na to, ako zvládlo stredisko Jasná - Nízke Tatry úvodný deň. Sme doma a snažíme sa byť kritickí ku každej maličkosti a situácii. Takže ako bolo v prvý deň jazdenia v novej sezóne?

Stredisko v prvý deň jazdenia v novej sezóne 2014/2015 pripravilo niekoľko zjazdoviek a štyri vleky (zo severnej strany) a dva (z Juhu). K dispozícii boli zjazdovky ako Biela Púť, Májová, Pretekárska Luková a ďalšie. Takže možnosť príjemného jazdenia ako vyšitá. Celkovo vyše 5 km zjazdoviek. Obávali sme sa kvality snehu a zjazdoviek, no boli sme príjemne prekvapení. Prírodný sneh sa zmiešal s technickým a vznikol z toho príjemne jazditelný mix. Samozrejme že sme nemohli v prvý deň očakávať množstvo snehu mimo zjazdoviek, ale to čo prichystali na zjazdovkách bolo v poriadku. Jediným negatívom boli zmätočné tabule informujúce o obsadenosti parkovísk.

Postupom času a príchodom ďalších ľudí sa vytvárali bubny (čo paradoxne nám vyhovovalo, keďže na každom bubne číhala prudká zábava), no veľa ľadových platní sme nevideli. Ako sme spomenuli, v piatok sa jazdenia zúčastnilo aj slnko. Nechýbal ani kultúrny program, ktorý obohatilo vystúpenie folklórnej skupiny v Rotnunde.

Oficiálne otvorenie však prebehlo v sobotu a to prostredníctvom veľkej hudobnej party s názvom Winter Music Opening. Pribudlo ľudí, a aj stupňov na teplomery. Teplejšie počasie zapríčinilo "cukrovatenie" snehu a cítili sme sa ako na konci sezóny počas jarného jazdenia. Sobota okem jazdenia patrila aj organizovanej zábave a rôznym súťažiam počas Winter Music Openingu, ktorý vyvrcholil večernou party a koncertmi. Keďže sa zameriavame na menej komerčné aktivity, akým je snowboarding, budeme sa venovať hlavne jazdeniu.

Ako sme už spomenuli, počas piatku až nedele sa dalo príjemne pojazdiť, oprášiť sivú myšku a horček na Kamienke, grabnúť zopár trikov na poobedných bubnoch no a dokonca aj vrátiť prvý jibový trik na prekážke. Miloš Kmeťko sa vo svojom veku 62 rokov nezabáva naháňaním o 0,1€ lacnejšieho pečiva po obchodoch, ale radšej trávi čas na horách a snowboardingom. Miloš osadil a ošejpoval vr rúru v hornej časti Bielej Púte a tak sa mohla strhnúť prvá príjemná session. Zapojilo sa do nej viacero jazdcov a k vr rúre pribudol aj bonkovací strom. Všetko to môžete sledovať už vo štvrtok, kedy príde prvá Kvetkova Bloody Thursday epizóda v novej sezóne.

Jasná - Nízke Tatry urobila prvý a treba povedať že úspešný krok do novej sezóny. Budeme sledovať, ako sa stredisku podarí splniť naplánované ciele. Však ako píše na svojej webovej stránke www.jasna.sk v sezóne 14/15 ponúkne 46 km zjazdoviek. 29 km tratí by malo byť zasnežovaných 5 mesiacov a ďalej stredisko ponúka 30 lanoviek a vlekov, možnosť nočného lyžovania, 7 bezplatných parkovísk, lyžiarska škola, fun-zone, snowpark, 11 športových obchodov, 8 freeridových zón a kompletný servis ski in ski out hotelov. Zaujímavosťou je panoramatická reštaurácia s dokončenými hotelovými službami a možnosťou ubytovať sa na Chopku vo výške 2 004 m.n.m.

No a čo snowpark a fun slope? Všetko by malo byť a záleží od samotnej prírody kedy. Snowpark ostáva na Otupnom a tak isto aj fun slope. Budeme vás informovať o ich výstavbe. Lanovky momentálne v stredisku Jasná - Nízke Tatry fungujú od 8:30 do 15:00, niektoré až do 15:30. Neskôr s príchodom snehu a otváraním ďalších zjazdoviek sa prevádzková doba bude predlžovať. Aktuálny cenník skipasov sledujte na stránke Jasnej.

Svoje brány otvárali aj zimné strediská vo Vysokých Tatrách a to na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici. Vo Vysokých Tatrách bude lyžiarom od soboty 6.12. 2014 k dispozícii 2,85 km tratí. Zjazdovky v Tatranskej Lomnici budú otvorené počas víkendu 6. - 7.12.2014 a následne opäť cez víkend od 13.12.2014, zjazdovky na Štrbskom Plese budú spustené od 6.12.2014 nepretržite. Viac info.

Ako vidieť na fotkách, prírodného snehu po kopcoch veľa nie je, takže sme radi, že sa stredisku podarilo spojazdniť aspoň niečo a my sme si mohli užiť zopár dní na snehu na domácej pôde.

Takže, vidíme sa hore!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna tmr opening tatry horec

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!