Streda 25. Mája 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Lulla+Kristian, Robo
0 komentárov

Otvorenie skateparku v Skalici + session

Nezvykne byť takým pravidlom, že sa u nás otvárajú nové kvalitné skateparky. Keď sa už tak stane, je to veľká sláva. Veľká sláva bola aj v Skalici, kde sa otváral nový skatepark, príjemných rozmerov. Naplánovaný bol otváračkový pretek a best trick. Skatepark v Skalici 21. mája patril skaterom a neskôr aj bikerom. Ako bolo?

Ale pekne poporiadku. Sobota 21. mája, Bratislava 8:00 pod Slavínom s Lullou naberáme Roba, neskôr aj Braňa Mrváňa. Mali sme aj Jura Vartíka, ale ževraj ho bolia nohy. Škoda. Takže posádka 2x foto + video + jazdec vyrážame do Skalice. Cesta známa, však sme vám odtiaľ priniesli Spot check, takže predstavovať skatepark viacmenej netreba. Vychádzame na diaľnicu, chyba! Diaľnica zapchatá, shit! Do Skalice prichádzame s 30 min meškaním, ale ešte stále včas.

Počasie nádherné, slnko a teplo. Mrvi si dáva okamžite krátky pojazd parkom. V ňom už od 10 jazdí niekoľko lokálov a návštevníkov z Čiech. Prichádzajú ďalší, hlavne od našich „bratov“. Z našich jazdcov vidieť Peťa Mercella v značne použitom stave po žúrke. Taktiež sa parkom mihne Tomáš Hofbauer, Riči Eliáš zo Šaľe, Marek Janoušek zo Senice, kam sa chystáme vybehnúť na Spot check. V parku sa preháňa viacero jazdcov. Číslo vystúpi až k tridsiatke z toho sa samotného preteku zúčastní vyše 25 jazdcov.

O skateparku kvákať veľa nebudem, je kvalitný, pekný, nový, ako som už spomenul, zaslúžilo by si ho každé väčšie mesto na Slovensku. (sleduj Spotcheck a aj správu o skateparku) Bohužiaľ, primátora, ktorý myslí aj na okrajové „športy“, má len málo miest. Na oficiálnom otvorení sa zúčastnil aj zástupca primátora a oficiálne park otvoril. Potom celý patril jazdcom. V bike časti parku sa preháňalo niekoľko bikerov, hlavný nápor mal prísť neskôr.

Do semifinále postupovalo sedem jazdcov, medzi nimi nechýbali ani mená ako Peter Mercell, Vojta Hala, Braňo Mrváň, Jiří Houka, Richard Eliáš, Adam Kristek a Tomáš Náleva. Jazdci mali na ukázanie trikov okolo minúty, za ktorú stihli niekoľkokrát prejsť parkom. Vysoké tempo, horúčava a slnko dalo zabrať všetkým.

Popri sledovaní iných jazdcov si si mohol zajazdiť na prekážkach, ktoré boli vynesené vedľa skateparku, aby si nezavadzal jazdcom. Ak si si chcel dať chiill, navštívil si stánok s Chuckbuddies, dať kofolu, pivo, alebo cigánsku. Všetko v pohode, bez stresu.

Do finále sa podarilo prebojovať trom jazdcom, ktorý sa mali pobiť o ceny od sponzorov akcie. Boli to Mrváň, Houka a Náleva a ukázali skateboarding na hranici! Keď sme v semifinále ešte videli viac krát obyčajné 50-50 tak vo finále sa jazdilo na vysokej úrovni. Braňo Mrváň zajazdil bez záverečného triku úplne čistú jazdu. Ale vlastne všetko uvidíte vo videu od Roba, tak sa nebudem rozpisovať.

Tak a to by bolo skoro všetko zo skateboardovej časti. Ešte pred oficiálnym vyhlásením a odovzdávaním cien sa odjazdil Best trick. Hrotilo sa hrotilo, až Riči Eliáš vyhrotil Fs flip cez rail z funboxu na zem. Yeah! Druhú cenu si odniesol celodenný hrotič v mini, Lukáš Marada za rôznorodé cezhlavové triky. Cenu dostal aj jazdec do 15 rokov, Vojta Hála. Konečne sme sa dostali k tomu najhlavnejšiemu a vyhláseniu najlepších troch: Prvé miesto bral nadupaný Braňo Mrváň za veľmi čistú a štýlovú jazdu a skvelé jazdenie počas dňa. Druhé a tretie miesto išlo našim susedom do Čiech a to Jiřímu Houkovi a Tomášovi Nálevovi.

Tak a to bol úspešný deň v Skalici na otváračke tamojšieho veľmi pekného a kvalitného skateparku, ktorý im závidíme nie len my z Bratislavy, ale aj ďalších miest, kde nestojí minimálne tak kvalitný skatepark. Skalici sa to podarilo a tak držíme palce, aby sa tam konalo čo najviac akcií a aby sa tam príjemne jazdilo. Vďaka patrí určite aj Gabike Mackaničovej a Renému Fišerovi, ktorí sa o skatepark príkladne starajú.

Po skateroch nasledovali bikeri, to sme však už boli na odchode, zmrákalo sa nie len na oblohe, ale aj na zapchatej ceste do Bratislavy, kde nebyť otočke na Zohor skysneme na 10 km ceste tak tri hodiny. A to sa nikomu z nás nechcelo. Bikerom začalo pršať, to majú asi za ten zlomený skate na plagáte. :D hehe. Tak ešte raz dík sponzorom, organizátorom, počasiu, mestu a všetkým, čo prišli. Dík.

::: VIAC FOTIEK Z AKCIE NÁJDEŠ V GALÉRII:::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!