Prečo sa tešiť na Fiji Pro 2014?
Sobota 24. Mája 2014
Autor: Feelip
Foto-video: ASP
0 komentárov

Prečo sa tešiť na Fiji Pro 2014?

Už o pár dní nás čaká piate podujatie sezóny v rámci Samsung Galaxy ASP World Tour a sú to najmä priaznivci Kellyho Slatera, kto sa už nemôže dočkať. 11- násobný svetový šampión sa totiž po prvýkrát v tomto roku dostal na čelo svetového poradia a keďže nasleduje Fidži, na ktorom Američan dominoval posledné dva roky, môžeme sa zrejme tešiť na to, že aj tento raz predvedie skvelú šou.

Kelly skončil pred pár týždňami na Billabong Rio Pro na 3. mieste a po prvýkrát od roku 2007 sa mu tak stalo, že by v úvodných štyroch podujatiach sezóny ani raz nestál na stupňoch víťazov. Nie veľmi žiarivý štart mu ale určite nevadil, keď sa po Brazílii pozrel na svetový rebríček a videl svoje meno žiariť na prvom mieste. Veľmi podobným spôsobom sa ale pred dvoma rokmi začala aj víťazná sezóna Joela Parkinsona a vlani Micka Fanninga. Presne preto sú všetci fanúšikovia Slatesa na nohách a veria, že práve rok 2014 by mohol byť tým, v ktorom získa svoj legendárny 12. titul majstra sveta.

Pozrite si highlighty z Volcom Fiji Pro 2013.

Ku všetkému treba ešte prirátať fakt, že na Fidži je Kelly ako doma, čo dokazuje aj jeho dominancia, ktorú na Cloudbreak ukazuje od roku 2012. Minulú sezónu tam dokonca vo štvrťfinále proti Sebastianovi Zietsovi zaznamenal dve dokonalé jazdy tesne za sebou a na svoje konto si pripísal perfektný 20-bodový heat. Nikto teda nepochybuje, že pokiaľ má opäť prísť výraznejšie umiestnenie, Fidži je na to pre tohto 41-ročného mladíka ako stvorené.

Počítať sa ale musí aj s ďalšími surfermi. Napríklad taký Taj Burrow má v aktuálnom ročníku už dve tretie miesta a jedno druhé a právom je tak v celkovom poradí hneď za Slaterom. Okrem toho je tu fakt, že Taj sa počas svojej kariéry už 10-krát dostal na konci sezóny medzi päticu najlepších a pokiaľ ešte premýšľa nad titulom, určite bude chcieť využiť dobre rozohranú partiu.

Napokon si pripomenieme ešte aj Michela Boureza, víťaza polovice tohtoročných podujatí. Ten sa momentálne nachádza na štvrtej priečke za vyššie spomenutou dvojicou a Joelom Parkinsonom, ale chuť, z akou momentálne tento Tahiťan jazdí, ho predurčuje k ďalším skvelým výkonom. Nechajme sa preto prekvapiť, čo si pre nás už o pár dní pripraví.

Medzi ženami tento tok zatiaľ kraľuje Havajčanka Carissa Moore, ktorá doposiaľ nevypadla skôr ako v semifinále. Okrem toho dva krát vyhrala a tak má právom na čele rebríčka slušný náskok. Za ňou sa už ale škriabe Austrálčanka Sally Fitzgibbons. Práve ona dokázala Carissu naposledy zdolať v Brazílii a práve ona už trikrát v kariére skončila ako vicemajsterka. Nikto iný teda nemá väčšiu motiváciu ako Sally a kto pozná jej súťaživého ducha, tomu je jasné, že teraz, keď sa konečne chytila, urobí všetko preto, aby jej Carissa neutiekla.

V každom prípade sa môžeme tešiť na zaujímavé preteky a opäť poriadnu porciu skvelého surfingu. Nič iné sa ani od Fidži čakať nedá.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!