Pondelok 27. Augusta 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Prichádza čas openingov stredísk a snowparkov 2012/2013

Čas openingov stredísk a hlavne ich snowparkov sa nezadržateľne blíži. Leto pomaly ustupuje a prichádza čas prvé novosezónneho snowboardingu. Keďže mnoho z nás nemá peniaze a čas cestovať za snehom do USA, alebo Nového Zélandu, nedočkavo čakáme na európske otváračky. Pozrime sa, čo nás čaká.

Ako prvý prebehne Hot-zone.tv Hintertux Opening (5. - 7. októbra 2012) Na Hintertux openingu by nemal nikto chýbať. Skvelý snowpark, skvelé parties, ľudia. Zo slovenskej scény sa tam pravidelne objavuje niekoľko jazdcov a samozrejme my. Začína sa v piatok a pokračuje sa až do nedele. K dispozícii na jazdenie budú Pro Line, Medium Line a Easy Line.Rampa určite nebude chýbať, ak sa teda matka príroda nepostaví proti tomu. Informácie nájdete čoskoro aj na oficiálnej stránke.

Pravidelné aktivity, súťaže a session zastupuje - Session of the Dudes, After Shre, ktorá prebehne dole v údolí na parkovisku, Big Season Welcome Party. Zopár cashu budete môcť vyhrať vo verejnej Cash for Trix Session. Ako sme v úvode písali, na minuloročnom openingu sme nechýbali ani my - Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2011.

A ešte videopozvánka od organizátorov na Hot-zone.tv Hintertux Opening 2012.

Ďalším openingom a to týždeň po Tuxe je Kaunertal Opening, ktorý prebehne od 12. do 14. októbra 2012. Je to už 27. opening na Kaunoši a to je čo povedať. Hlavným lákadlom by mali byť dva macaté kickre v Pro Line. Samozrejme aj mierne pokročilí a taktiež aj začiatočníci sa vyblbnú na množstve snehových, ale aj kovových jibových prekážok. V rámci súťaží prebehne aj Pro Contest, ktorý sa pôjde o 7.000 USD. Pripravený je aj public contest pre amatérov, rail session.

K Openingom patria samozrejme aj testovačky nových materiálov od rôznych značiek, koncerty, parties, premietania videí. Napríklad na Kaunertali prebehne premiéra videa Unique8 od Pirate Movie Production. Info o balíčkoch, cenách nájdete aj na www.kaunertaler-gletscher.at

Týždeň po Kaunertal openingu prichádza ďalší a to Moreboards Stubai Premiere (19. - 21. októbra 2012). Minulý rok sme sa na Stubai prostredníctvom Peťa Kubaľáka pozreli aj my. S nami tam boli aj Peťo Kubaľák, Maťo Dolník, Rado Dubový, Michal Husár a ďalší. Susedia z Čiech poslali riderov ako Richard Skandera, Honza Nečas, Tomáš Tuzar a Filip Gutwirth a ďalších.

Organizátori pre účastníkov pripravili Pro Contest, Public Contest. Nezabúda sa ani na baby, pre ktoré je pripravený malý Girls Camp. Ako sme už spomínali, opening je aj o testovaní, novinkách a tie vás čakajú v Brandsaloone. O parties radšej ani nepíšeme, samozrejme budú, viac o programe na stránke www.stubai-zoo.com. Ako ochutnávku si pozrite minuloročný report od Peťa.

Nám najznámejší, a aj najbližší ľadovec Dachstien prichádza s openingom už od 8. do 11. novembra 2012. Nebude sa však jednať o klasický opening, ale o 4* TTR akciu s názvom Pleasure Jam. Po novom O’Neill Pleasure Jam 2012. Na akciu je vyčlenených 20.000 USD, jazdiť sa bude chalanský aj babský slopestyle. Do finále postupuje 16 dievčat a 40 chalanov. Minulý rok sme na Pleasure Jam-e nechýbali ani my a Paťo Paulínyi.

Ak by sa vám nechclo ísť na žiadnu z týchto akcií, tak máte možnosť vybahnuú na ľadovec Kaprun, alebo trocha ďalej až do švajčiarskeho Saas-Fee, ideálne podmienky na snowboarding. V Saas-Fee určite stretnete nie len európske hviezdy snowboardingu, ktoré sa pripravujú na nadchádzajúcu sezónu.

Zdroj info: Freeride.cz, Free Magazine a potom náš archív. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!