Prvý deň novej sezóny v Jasnej na výbornú, čo sa bude dať jazdiť počas otváračky?
Piatok 02. Decembra 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Prvý deň novej sezóny v Jasnej na výbornú, čo sa bude dať jazdiť počas otváračky?

Piatok, 2.decembra 2016 sme využili jazdením na horách, radšej ako stáť v zápche v meste. A urobili sme dobe. Aj napriek nie práve ideálnej predpovedi sme si užili úvodný deň na doske v slovenskom stredisku. V Jasnej už od štvrtka husto snežilo a ráno nás prekvapilo cca 15 cm čerstvého snehu. Ten však má padať až do soboty.

Dať si ráno Bielu Púť ako prví a vykrajovať oblúčiky v cca 20 cm snehu je niečo úžasné, hlavne keď sa jedná o úplný začiatok sezóny. Vlastne ani nie začiatok, ale deň pred začiatkom. Dnes sa otvárala nová sezóna v stredisku Jasná- Nízke Tatry, avšak jazdiť sa bude oficiálne až zajtra. My sme však využili neoficiálne jazdenie a viac krát sme počarbali Bielu Púť a aj zjazdovku Májová Priehyba - Jasná. Kompletne jazditeľná bola len Biela Púť. Zajtra (sobota 3.12.) to však bude úplne inak.

Počas dňa husto snežilo a dul silný vietor. Cítili sme sa ako počas hlavnej sezóny. Dokonca sme vtipkovali, že deň pred oficiálnym spustením novej sezóny je viac snehu, ako počas celej minulej. Vyššie položeným zjazdovkám však chýba kvalitný snehový základ, keďže väčšinu snehu odvialo preč. Aj toho sa však dočkáme, musíme byť trpezliví.

Čo nás a aj vás čaká v sobotu 3.12.2016 na oficiálnom prvom dni novej sezóny 2016/2017 na svahoch v Jasnej?

Spustené lanovky Sever:

Veľa záleží od sily a smeru vetra, ale podľa informácií z infocentra by mali ťahať tieto lanovky.

Lúčky B8 (Lúčky - Vyhliadka), Záhradky B2 (Záhradky - Priehyba), Biela púť B3 (Biela Púť - Jasná), Jasná (A4), Funitel A1 (Priehyba - Chopok), B1 (Záhradky - Rovná Hoľa).

Zjazdovky v prevádzke na Severe:

Turistická (5), Lúčky (14), Biela Púť (13), Májová Rovná Hoľa - Priehyba (2a) a Májová Priehyba - Jasná (2b).

Prevádzka zjazdoviek a lanoviek na Juhu:

Zjazdovky - Slnečná a Tréningová (31, 31a).
Lanovky - Kosodrevina - Chopok (A2), Srdiečko - Kosodrevina (B6) a Krupová I (C9).

Prevádzková doba lanoviek je od 8:30 do 15:30

POZOR: Funitel je len na presun lyžiarov zo Severu na Juh a opačným smerom. Nedá sa jazdiť po zjazdovkách, ktoré sme nespomínali. Je na nich málo snehu a hrozí nebezpečenstvo úrazu, alebo poškodenia výbavy. Taktiež jazdenie mimo zjazdoviek sa neodporúča, keďže na trávnatom a kamenistom podklade je len 30 cm čerstvého neutlačeného snehu. Určite sa niekto opýta, že či sa dajú jazdiť aj žľaby. Pre tých odvážlivcov máme jasnú odpoveď ÁNO, ale iba raz a naposledy...... (pre tých, čo im irónia nič nehovorí, tak je odpoveď: nie, nedajú.)

Vidíme sa zajtra na oficiálnom prvom jazdení v neovej sezóne v stredisku Jasná - Nízke Tatry.

Viac inofrmácií o otvorených zjazdovkách, reštauračných zariadeniach a ďalšie info tu.

Veľké množsto aktivít, spreivodný a kultúrny program - Winter Music Opening.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: tmr jasna chopok tatry

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!