Pondelok 04. Júna 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Recenzia: Touch The Snow

Po nabitej zime sme sa konečne dostali k recenzii prvého slovenského, čisto snowboardového videa Touch The Snow, ktoré vyšlo v roku 2011 na DVD. O natočenie a strih sa postaral Peťo Čaja a o vydanie videa www.Boardlife.sk Nech sa páči – Touch The Snow.

Do rúk sa vám dostáva čierno-bielo-šedý obal (Dúfame, že ste si kúpili originálne dvd a podporili tak Peťa čaju a slovenskú snowboardovú scénu. Dvd stojí len 5€). O úvodnú fotku sa postaral Peťo Kubaľák, ktorý zachytil Romana Rötha. Zasunúť a pustiť, však to poznáte. Úvodné menu, volíte si buď full video, časti, alebo bonus.

Prvé sneženie, Peťo, partner projektu Boardlife.sk a riders. Tých ja v TTS dostatok. Reprezentujú momentálne to najlepšie, čo na Slovensku máme. Týka sa to aj jibingu, aj skokov a čiastočne aj freeride. Toho však po minulé roky, kedy sa TTS natáčal veľa nebolo. Martin Dedinský, Peter „Kuko“ Pap, Roman Röth, Maroš „Kriaky“ Petráš, Ľudko Snovák, Milan „Dróty“ Purdeš, Peter Leder, Denis Nguyen, Kveto Slávka, Patrik Paulinyi, Kubo Brziak, Mišo Nehéz, Maťo Blaško, Maťo Dolník, Janko Tatarka, Matej Matys, Maťo Nedorolík, Tomáš Gríger, Igor Macák, Marek Hliničan, Dušan Bízik, Martin Rybanský.

Zábery na naše krásne zasnežené hory sprevádza príjemná muzika. Prvé oblúky, jazdenie, kamoši. Z hôr sa presúvame do mesta a rovno hlavného. V Bratislave napadlo množstvo snehu, bohužiaľ to bolo vždy len na pár dní. Zábery na zábradlia, jazdcov a Paťo Paulínyi odkrýva Touch The Snow nápis a čierno biele intro konči.

Prvý part patrí samozrejme jibingu. Paťo Paulínyi práši na zábradlí froňo, pridávajú sa aj ďalší chalani. Spoty nájdeme na Štrbskom plese a v jeho okolí. Zaujal hustý drop od Kuba Brziaka. Postupne pokračujú ďalší chalani. Zaujímavým spotom je starý bazén v ktorom sa vozí Paťo. Striedajú sa spoty, jazdci, ale všetko je to v znamení street jibingu. Dokonca sa na záberoch objaví aj autor videa Peťo Čaja.

Vyše šesť minút videa TTS za nami. Prichádza teta hora, pán kopcov – Chopok. Hudba sa spomaľuje, výškových metrov pribúda. Freeride za slabších slovenských podmienok. Škoda, že sa teta príroda na Peťa Čaju lepšie nepripravila. Jazdci boli ready, len toho snehu stále pomenej. Aj tak je to všetko fajn, sme doma a užívame si. Ľudko, Dróty, Hlina si jazdia svoje lajny. Druhá, freeride časť, za nami.

Hudba sa zrýchľuje, pribúdajú vleky a skoky. Začíname v našom najlepšom snowparku na Donovaloch, kde jazdia nie len Maťo Matys a Janko Tatarka, ale aj ďalší riders. Pridávajú sa Plejsy, Jasná, kde sa brúsi železo a samozrejme ďalší riders. Rotuje sa o 720, 360 a o ďalšie a ďalšie triky. Všetko štýlovo, však je to na video. Pribudli zábery z BSSS 2011 a skok v prieseku. Part končí Maťo Matys s Bs 900.

Nasledujúci part sa presúva dole do mesta. Tunel, jednotka zo stanice do Karlovky. Áno správne, nasleduje ďalší jibový part. Dejiskom však nie je len Bratislava, ale aj ďalšie spoty po Slovensku. Opisovať jednotlivých jazdcov, triky, spoty, štýl sa jednoducho nedá a nemá to význam. Na to slúži video, kde to všetko krásne uvidíte.

Čierno biele zábery na jazdcov ukončujú video Touch The Snow by Peťo Čaja. Sledujte titulky, dozviete sa kto boli ďalší kameramani, jazdci, podporovatelia, aká hudba bola použitá, kto poskytol fotky do vnútorného obalu DVD, kto sa postaral o design a to všetko za ďalších záberov. Držky, zábavné zábery a všeličo iné. Poďakovanie a koniec. Na počesť vydania DVD prebehla 26.11. 2011 videopremiéra v Bratislave. Bola to veľká sláva, mega ľudí. Sledujte report s top fotkami zo žúrky.

Video má vyše 20 minút. Film sa začal točiť v januári 2010, bol natáčaný prevažne na Slovensku v Nízkych a Vysokých Tatrách a v okolí Bratislavy, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša. Je prevažne zameraný na street spoty, keďže snehové podmienky na backcountry to veľmi nedovoľovali. Okrem spotov sa točilo aj v snowparkoch Donovaly, Plejsy, Štrbské Pleso, Jasná a český Špindlerův Mlýn. jazdí v ňom špička slovenského snowboardingu posledných rokov.

Ak si chcete DVD Touch The Snow, alebo tričko objednať, stačí vyplniť formulár, zaplatiť a mi vám ho pošleme. Ak by mal niekto záujem o DVD, môže nám napísať aj prostredníctvom našej oficiálnej facebook fan page.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!