Utorok 28. Júna 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Robo
0 komentárov

Red Bull Upstream - časť 2.

Dnes pokračujeme druhou časťou reportu z Red Bull Upstreamu a pridáme aj niekoľko viet o Boardlife Party. V predchádzajúcom reporte ste si mohli pozrieť fotky od Lully a prečítať čo sa v Čunove dialo do finále. Pokračujeme ďalej.

Do finále sa dostalo teda 12 + 2 jazdcov. Po dvoch kolách postupovalo do superfinále len šesť najlepších. Boli to: Dominik Hernler, Fredy Von Osten, Dominik Guhrs, Balász Bakro, Bernhardt Hinterberger, Szebastian Szolath. Pekná medzinárodná účasť.

Jazdci mali tiež dve jazdy na predvedenie toho najlepšieho, čo si nechávali do superfinále. V ostatných vyraďovacích kolách málo používaný rainbow sa stal teraz vyhľadávanou prekážkou. Nie len klasické froňá, ale aj väčšie rotácie padali na tejto najobtiažnejšej prekážke. Úvodný slider obligátna prekážka. Dáke 50-50, alebo boardslide. Následne rainbow dovrchu a po ňom kink bedňa. Zdá sa byť ľahká, no nebola. Trať ukončoval kicker na ktorom sa točili buĎ invert rotácie cez hlavu, alebo potom flat rotácie ako 5,7 a padali aj pokusy o 900°.

Viac fotiek samozrejme v ::: GALÉRII ::: 

Ešte pred finále išla exhibične zajazdiť Zuzka Vráblová, naša veľmi úspešná wakeskaterka. Tisíce očí hľadeli na ňu. K tomu sa pridalo asi 745798312518 fotoaparátov a ďalší pol milión kamier. Nečudo, že sa Zuzke roztriasli pevné kolená a nepodarilo sa jej prejsť cez prvý schod hore. Padla, nevadí. Všetci však vieme, že Zuzka je prvou babou na svete, ktorá dala celú ustream trať na wakeskate. Neoblo to počas exhibície, ale tréningu. Nevadí bude musieť ešte popracovať na eliminovaní trémy z väčších podujatí.

Ešte ma zaujala jedna skutočnosť. Popri trati sa zhromaždilo toľko ľudí s foťákom, koľko som v živote nevidel. 50mm, 70-200mm, 300mm a delá nad 400mm. Uááh. To bude zase zavesených jazdcov vo vzduchu. Aj tu vidieť, že akcia pritiahla množstvo ľudí. Ja sa pridávam k davu stláčačov spúšte, ale sledujem najmä jazdenie. A to je parádne.

Viac fotiek samozrejme v ::: GALÉRII ::: 

Priznám sa však, že ma o troška viac zaujalo nadupané jazdenie chalanov na Zlatých Pieskoch. Jazdili za klasickým vlekom a to čo dávali, bolo mega. Hlavne výška a tak. Neopísateľné. Radosť stláčať spúšť. V Čunove dominovali „jibové“ triky. Rôzne točky, slidy a ďalšie veci kombinované do komba. Na záver skok. A bolo vymaľované.

Viac fotiek samozrejme v ::: GALÉRII ::: 

Tesne pred vyhodnotením prišli Vec a Zverina a dali pár trackov na vylepšenie nálady. Všetky oči však následne padali na pódium. Kto to vyhral? Predsa ten najlepší! Väčšina jazdila super, pobavila divákov a ukázala šialené, až fantickééééé, fanatickosť na hranici by som povedal, triky.

Viac fotiek samozrejme v ::: GALÉRII ::: 

Výsledky si pozrite v správe, počas nášho redakčného odchodu začalo nebo plakať. A lialo lialo lialo. Niekto lial už počas kvalifikácie, niekto po nej a niekto až na Boardlife Party, kam sme sa presunuli. Všetko luxusne pripravené. Len to počasie nie a nie sa umúdriť. Nevadí, na pláži je niekoľko miest, kde nepršalo. Nepršalo ani na vyše 150 ľudí, čo počas večera prišli a zabavili sa.

Viac fotiek samozrejme v ::: GALÉRII ::: 

Tak a to bol Red Bull Upstream 2011 v Čunove... vidíme sa na ďalšej akcii. Yeah.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!