Report: Cassovia skate Cup 2019
Pondelok 01. Júla 2019
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Report: Cassovia skate Cup 2019

Je za nami ďalší ročník Cassovia skate cupu, ktorý sa určite prepísal dejín skateboardingu na Slovensku! Pre niekoľkými dňami sa v Košiciach odjazdilo najväčšie skateboardové podujatie, ktoré svojou veľkosťou a prize money 4 000 € nemá na Slovensku obdobu. Do metropoly východu opäť pricestovalo množstvo priaznivcov skateboardingu z celého svetu. Aktuálny ročník prilákal do mesta Košice jazdcov zo zemí ako Argentína, Peru, USA, Južná Afrika, Maďarsko, Česká republika a nechýbala samozrejme početná základňa jazdcov zo Slovenska.

Dvojdňový program odštartovala Warm up session na Dolnej bráne. Organizátori si aj tento rok pre jazdcov pripravili zaujímavý setup prekážok, na ktorých prebiehal aj best trick. Hlavne zahraničný jazdci si hneď získali publikum a predvádzali neuveriteľné triky. Za necelú pól hodinu jazdci rozpútali na Dolnej bráne totálne peklo. Ťažko sa opisuje slovami atmosféra, ktorá panovala počas best tricku. Zaslúženým výhercom sa stal Angelo Caro z Peru, ktorý svojim Biggerspin fs boardslide ovládol celú Warm up session. Predpovede na sobotu naznačovali, že bude Cassovia skate cup 2019 bude riadny masaker!

V sobotu sme sa presunuli klasicky pred Kulturpark, ktorý bol po piatkovom tréningu pripravený na najväčšiu skateboardovú udalosť na Slovensku. Pri účasti 49 registrovaných jazdcov v dvoch kategóriách sa bolo na čo pozerať. Stánky sponzorov akcie obohatili priestor a hlavne burcujúce publikum dokázalo spraviť z Cassovia Skate Cup 2019 slovami neopísateľné udalosť. Prvýkrát sa v Košiciach predstavili jazdci svetového formátu ako Kechard Johnson, Angelo Caro, Matias Dell Olio či Sandro Moral. Úroveň skateboardingu sa tento rok opäť posunula na vyšší level. Obzvlášť napínavé bolo finále, do ktorého sa prebojovali top jazdci z celého sveta. Výhercom kategórie do 16 rokov sa stal Dennis Horváth z Košíc. V hlavnej kategórii zvíťazil Sandro Moral z Argentíny, ktorý predbehol druhého Kechaud Johnsona z USA. Tretie miesto zostalo na Slovensku a vyjazdil si ho Kristín Nguyen. Po odjazdení finále nasledoval best trick. Celý dav divákov sme pozvali na plochu Kulturparku vytvoriť klasickú uličku. Po vytvorení koridoru sa začalo desať minútové šialenstvo. Naviac to zabil opäť Angelo Caro, ktorý svojim 540 flipom odtrhol dekel týmto dal krásnu bodku za celým podujatím. Oslava skateboardingu pokračovala v Kine Úsmev, kde do skorých ranných hodín prebiehala afterpárty.

Pre organizátorov bolo najväčšou výhrou pokračovať v organizácii podujatia aj napriek počiatočným finančným problémom. Vysoká divácka návštevnosť a za úroveň skateboardingu sa rozhodne nemôžeme hanbiť. Na záver by sme sa chceli poďakovať sponzorom, jazdcom, divákom a všetkým, čo dopomohli k uskutočneniu tohto jedinečného skateboardového eventu. Cassovia Skate Cup 2019 bola skutočné epická. Ďakujeme, že ste boli súčasťou, vidíme sa o rok priatelia!

VÝSLEDKY

Výsledky Cassovia skate cup 2019 – Dolna brána – Warm up session:

Angelo Caro (PE) – Biggerspin flip fs boardslide

Výsledky Cassovia skate cup 2019 – Kulturpark – kategória do 16 rokov:

1. Dennis Horváth (SK)
2. Peter Šitar (SK)
3. Hugo Katrenič (SK)

Výsledky Cassovia skate cup 2019 – Kulturpark – kategória nad 16 rokov:

1. Sandro Moral (AR)
2. Kechaud Johnson (USA)
3. Kristán Nguyen (SK)
4. Rišo Tury (SK)
5. Matias Dell Olio (AR)

Výsledky Cassovia skate cup 2019 – Kulturpark – best trick:

Angelo Caro (PE) – 540 flip

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: cassovia skate košice

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!