Report + video z DziMA skate contest v Malackách
Utorok 22. Augusta 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Report + video z DziMA skate contest v Malackách

Už je tomu nejaká doba, kedy v našich hlavách na jednom zo stretnutí občianskeho združenia dziMÄ vznikla myšlienka usporiadania skejtovej súťaže v našom ešte relatívne „novom“ malackom skateparku. Po prvom nie moc domyslenom termíne sme stanovili dátum na sobotu 5.8.2017 a tak sme sa rázom pustili do zháňania sponzorov a ľudí nutných k organizácii celého závodu.

Ani sme sa nenazdali a už prišla očakávaná sobota, na ktorú sme sa museli poriadne pripraviť už v predchádzajúci deň. Počasie z včasného rána nevyzeralo úplne najideálnejšie, no našťastie zostalo len oblačno, vďaka čomu vznikli takpovediac ideálne podmienky na skejt až do cca. štvrtej poobede, kedy už aj slnko ukázalo svoju silu. Registrácia jazdcov začala už o 11:00 a postupne sa začali objavovať prví jazdci z celého Slovenska, Česka a dokonca aj Maďarska. Počas rozjazdov a aj celej akcie sa o hudbu postarali DJ‘s Zebra a pakh, ktorí si pripravili nálož hip hopu. Úlohy speakera sa neujal nikto iný ako Matej „Frenkee“ Uhler, ktorý nám veľmi helpol aj s vecnými cenami od The Chillstore. O kameru sa postaral jeho tímový kolega Dodo Filkus, vďaka ktorému si budete môcť pozrieť všetky bangery z contestu. Fotografovania sa ujal starý známy Braňo Poláček, ktorý so sebou z Pezinka zobral aj Patrika Sibylu a tak sme mali o kvalitné fotky postarané. Nakoniec treba zmieniť legendárnu porotu v zložení Jana Mareka, ktorý sa azda najväčším podielom postaral o uskutočnenie celej akcie, ďalej legendary Maťa Pavlačiča, ktorý sa nakoniec od nás nechal prehovoriť a na záver nie menej známeho Matúša Gajdoša.

O 12:55 sa uzavrela celá registrácia do ktorej sa nakoniec prihlásilo až pomaly neuveriteľných 43 jazdcov! Pomaly každý rider bol z iného mesta a tak tu bolo bohaté zastúpenie pomaly z celého Slovenska a miest ako Senica, Bratislava, Madunice, Komárno, Zvolen či až Spišská Nová Ves. Z Čiech došla partia Acrasy Apparel z Brna, TyKryso zo Znojma či mladý 11-ročný zabijak Lukáš Mizera z Veselí nad Moravou a dokonca aj nevídaná návšteva Marcella Dessewffyho až z maďarskej Budapešti. Po chvíľkovom prepísaní registrovaných jazdcov sa porotcovia usadili do svojich stoličiek pri bazéne a mohol sa rozbehnúť celý contest. Kvalifikácia mala formu jednej jazdy, v ktorej každý dostal 50 sekúnd na to, aby presvedčil rozhodcov, že si zaslúži postúpiť ďalej do semifinále. Niektorí vsadili na istejšie jazdy, no iní sa nebáli a vyhrotili aj náročnejšie triky ako ku príkladu Juraj Kedroň, ktorý zadiktoval fs flip cez transfer či už spomínaný 11-ročný Lukáš Mizera, ktorý prekvapil azda všetkých a na centrálnom funboxe dal double flip. Nakoniec sa najlepšie vydarila jazda Braňovi Moravčíkovi, Jurovi Kedroňovi či Kristiánovi Nguyenovi a ďalej do semifinále postúpilo 22 jazdcov.

Kvôli zraneniu musel odstúpiť Braňo Mrváň, ktorý prenechal miesto svojmu tímovému kolegovi Matúšovi Mozolovi, ktorému sa síce kvalifikačná jazda vôbec nevydarila, no o svojej kvalite presvedčil všetkých práve v semifinále. To sa už rozdelilo do skupín po 3 jazdcoch, kde každý mal opäť jednu jazdu po 40. sekundách a po ich odjazdení sa išiel ešte spoločný 3-minútový jam, kde už padali veľké veci, ktoré máš možnosť pozrieť si vo videu! Prekvapením sa isto stal lokál z Malaciek Andrej Piaček, ktorý po dlhoročnej pauze postupoval z posledného miesta v kvalifikácii a prebojoval sa až do samotného finále.

Do finále postupovalo 9 riderov, ktoré sa opäť odjazdilo po 3, len tentokrát trval jam až 4 minúty, počas ktorých sa chalani striedali po jednom triku. Najviac nakoniec zabil mladý Kristián Nguyen z Bánoviec nad Bebravou, ktorý si odniesol prvé miesto! Na druhom mieste sa umiestnil Marcel Dessewffy z Budapešti a tretím, ktorý si okrem vecných cien odniesol aj prize money bol Juraj Kedroň. A keďže vecných cien bolo viac než dosť, tak boli ocenení aj ďalší jazdci z finále v nasledovnom poradí:

4. Braňo Moravčík
5. Dávid Szakálos
6. Jiří Staněk
7. Matúš Mozola
8. Andrej Piaček
9. Richi Eliáš

Best trickov padlo viac, no najviac ich vyhrotil Dávid Szakálos zo Svodína, ktorý dal triky cez transfer ako hardflip, back foot late flip či bigspin flip a tak si odniesol ešte nejaké vecné ceny naviac.

Týmto by sme v rámci OZ dziMÄ chceli poďakovať všetkým jazdcom aj divákom, ktorí si našli čas, aby sa zúčastnili nultého ročníku dziMÄ skate contest a dúfame, že o rok sa opäť vidíme ešte vo väčšom počte!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: skate malacky

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!