Report z Best Trick Session Galanta 2019
Piatok 19. Júla 2019


0 komentárov

Report z Best Trick Session Galanta 2019

Galantský skatepark bol postavený v roku 2010 pomocou rúk Galantských lokálov a otcom Slovenských skateparkov Milošom Ogurčákom v roku 2010. Od vtedy ubehlo dlhých 9 rokov a park neprešiel ani jednou rekonštrukciou a opravou. O park sa vždy starali Galantský lokály ale bohužiaľ, zo strany mesta neprebehla žiadna rekonštrukcia a ani sľúbené rozšírenie od niekdajšieho vedenia mesta. Tento rok sa skateri z okolia na čele s Tomášom Kenyeresom, Tiborom Kovácsom a Romanom Šercelom rozhodli , že to zmenia a založili občianske združenie Street Skate Club.Jeho cieľom, sa bude starať o skatepark a skateboarding v Galante a v širokom okolí. Prvým krokom bolo, že OZ zorganizovalo brigádu v skateparku a na vlastné náklady opravili a namaľovali prekážky. Avšak naším cieľom je aby park slúžil čo najdlhšie mestu a milovníkom tohto športu.

Na oslavu tohto kroku sa zorganizoval prvý skate závod v spolupráci s Galantským CubeSkateshop.sk a OZ Street Skate Clubom. Best trick session prebehol dňa 25.5.2019 v sobotu v Galantskom skateparku.

Cube postavil svoj stánok, rozbehol hudbu a pohodový deň plný skateboarding, slnka a grilovania. Ako rozcvičku sme si dali novú olympijskú disciplínu- hod kolobežkou do diaľky. Bolo vidieť že chalani zbožňujú tento šport a kolobežka lietala jedna radosť. Ukázalo sa že najväčšieho bombardéra máme v Seredi a prvé miesto bral Sebo s 21m. Prvý best trick sa odjazdil na boxe a tyčke zo štyroch schodov. Dado nám pomotal hlavu so svojimi x a change footmi. Tricky ako bs 50-50 change foot, bs 50-50 to x foot. Richi Eliáš odjazdil svoj vychýrený fs flip cez najvyšší box a Dávid Szakálos halfcab feeble grind bs out.

Cube team rozbehol svoj gril a začali sa grilovať šmaky všetkého druhu. Počas návštevy strážnikov poriadku nám z reproduktoru hral KRS One a jeho song Woop-woop! That's the sound of da police. Nasledovali best tricky na dvojitom boxe a na vyhadzovačke. Na boxe náš domáci baklažán Tomáš Kubala zadelil flip nose manual, Kuzmi fs lipslide to 50-50 grind a najlepší rider do 16 rokov Martin Jóža fs nosegrind. Na vyhadzovačke úradoval Tomáš Kubala a Kubo Ivančik. Podelili si ceny za heelflip, fsflip a bs double flip.

Na konci dňa nás už čakal len best trick zo šiestych schodov na šikmom boxe a rialy. Szakálos Dávid a Mišo Markuš potvrdili , že sú technikmi dňa. Dávid zadelil double hardflip a Mišo nám vypichol oči trikom shuvit late flip. Kubo Ivančik ukázal že Blunt big spin out je jeho signature trickom.

Chalani dotlačili posledné parky a klobásky z grilu. Rozdali sme ceny. Mladý nádejný skateri na požičaných doskách od OZ Street skate clubu ešte brázdili skatepark do neskorých večerných hodín. Na koniec sa chceme poďakovať všetkým, ktorý prispeli k rekonštrukcii nášho malého parku. Dúfame, že so spoločnou silou dokážeme rozšíriť a dotiahnuť Slovenský pohár v skateboardingu konečne aj do Galanty.

Text: Tomáš Kenyeres
Kamera: Roman Šercel
Edit: Dávid Fóti
Foto: Maťo Matuška

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: galanta skatepark akcia

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!