Report z SSP SNV Bon Bon Skate Cup + video
Sobota 15. Septembra 2018
Autor: Mitch
Foto-video: Dodiak Lukáč, Dodo Filkus
0 komentárov

Report z SSP SNV Bon Bon Skate Cup + video

V Spišskej Novej Vsi sme chceli SSP už aj prvý, aj druhý obnovený ročník. O to viac sme sa potešili, keď sa nám to tento rok podarilo naozaj dohodnúť a prišiel dátum 18.8. kedy sa to malo uskutočniť. Po klasických vybavovačkách a malej birokracií okolo elektriny v skateparku sme dorazili na miesto diania, kde už asi 20 skejťákov “netrpezlivo čakalo” na tretie kolo SSP. Pivko, Jameson, hudba, rozhodcovia, pekné dievčatá. Všetko bolo nachystané, mohlo sa začať. Začali sme rýchlym Lowcost diktátom a mohli sme ísť hneď na kvalifikáciu, kde sa prihlásilo 30 jazdcov, medzi ktorými nechýbali už klasicky chalani z Budapešte, ktorí si naše SSP veľmi obľúbili.

Skatepark v Spišskej Novej Vsi je pre mňa jeden z najlepších v akých som bol a vedel som, že toto kolo určite bude stáť za to! Feďo Lupták ukázal všetkým že je tam naozaj doma a s prehľadom vyhral celú kvalifikáciu. Okrem neho však klasicky zabíjal aj Peter Molec, Braňo Moravčík, alebo Adam Križovenský. Veľké prekvapenie bola mladá moderná vlna a to konkrétne Hugo Katrenič, alebo Balasz Szalontai z Budapešte, ktorí opäť raz dokázali, že skateboarding ide a aj pôjde brutálne hore! Jameson Barrel Contest tentokrát vyhral s prehľadom Peter Molec, ktorý ustál heelflip tak ako na normal, tak aj na switch a aby nebolo málo tak vytiahol z rukávu ešte Benihanu. Speedtrick contest na raili na zemi ovládol Jano Ondrejka a Adam Križovenský. Mohli sme ísť na semifinále, v ktorom sa mohlo ukázať 15 jazdcov.

Tu opäť zajazdil najčistejšiu jazdu Fedík Lupták. Rozhodcovia v certifikovaných rozhodcovských dresoch v zložení Smrťák, Ajdží a Paťo Fógl ohodnotili opäť raz každú jazdu hneď po jej dojazdení a tak bolo hneď jasné, že do finále postupuje Frederik Lupták, Peter Molec, Braňo Moravčík, Adam Križovenský a Balasz Szalontai. Tu mal každý, tak ako na každej zastávke, jednu minútu na to aby sa ukázal v čo najlepšom svetle. Potom nasledoval organizovaný 10 minútový jam, v ktorom sme videli čisté Frederikove kombá, Molecove switchové peklá, Braňove Moravčíkové surfovanie po celom parku s občasným výkrikom zlosti a rôzne nepochopiteľné changefootove a lateshoveitové variácie v podaní Adama Križovenského a Balosza. Tu už to naši ostrielaní kvalifikovaní rozhodcovia mali o niečo ťažšie. Napokon sa však rozhodli a na piatom mieste skončil Braňo Moravčík, na štvrtom Adam Križovenský, tretí Balosz Szalontai, druhý Peter Molec a prvenstvo bral Frederik Lupták. Nasledovali klasické bestricky a cash for tricks za podpory DC Shoes. Tu si kopec cien a peňazí mohol odniesť každý čo v skateparku vrátil nejaký dobrý trik. Tretie kolo SSP pod záštitou BonBon Skateshopu bolo pomaly za nami a bol čas vymýšlať, kde to celé oslávime.

S každou akciou sa nám potvrdzuje viac a viac, že neorganizovaná afterparty býva najlepšia a najlepšie miesto na skejtovú afterku je predsa skatepark. Tunajší skatepark má oproti ostatným obrovskú výhodu, pretože má betónový D.I.Y bazén a tým pádom bolo jasné, kde sa celé “oslavy” budú konať. Naštastie sme so sebou zobrali jeden reflektor, celý bazén nasvietili a prebiehala skejtová session a rôzne tanečné kreácie až do ranných hodín. Celé nám to neprekazili ani dve policajné návštevy, ktoré boli takisto ohromené zo skvelej atmosféry. Za takúto afterparty by sa nemusel hanbiť žiadny skejťák. Ďakujeme všetkým zúčastneným za jedno z najlepších kôl SSP! Rovnako ďakujeme aj sponzorom a všetkým čo nám pomohli s organizáciou a vybavovaním možných aj nemožných požiadaviek. Zároveň vás týmto pozývame na finálové dvojdňové kolo vo Zvolene, ktoré sa uskutoční už tento víkend. Tešiť sa môžete na dva dni plné skateboardingu, koncertov a skvelej atmosféry. Tešíme sa, ako spolu s vami veľkolepo ukončíme SSP 2018. Skateboardingu zdar!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: ssp bonbon

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!