Rozpolený snowboard? Dual snowboard
Streda 15. Januára 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Rozpolený snowboard? Dual snowboard

Zimné športy sa neustále vyvíjajú. Pred mnohými rokmi bol novinkou v zimných strediskách snowboard, ktorý sa uchytil. Po ňom prišli rôzne zmiešaniny ako snowskate, alebo momentálne najnovšie „čudo“ na Slovensku a to Dual snowboard. Na naše otázky odpovedali Barbora a Ján.

BLF: Ako sa vôbec taká vec ako „rozpolený snowboard“ dostal na Slovensko? Skúšali ste ho v zahraničí, alebo ako ste vôbec zistili, že také niečo existuje?

Prvý dojem na nás zanechalo video, ktoré sme videli na internete. Povedali sme si wooow – toto je niečo nové, čo určite chceme vyskúšať. A hneď po dorazení a následnom odskúšaní prvého kusu sme prepadli dualovému šialenstvu. To bol aj náš dôvod pre rozhodnutie objednať viacej kusov, aby aj ostatní s podobným nadšením mali jednoduchšiu cestu k tejto úžasnej zábave.

BLF: Na akom princípe funguje spúšťanie sa po svahu, má to hrany? Sklznicu? Z čoho je to vyrobené?

Spúšťanie je založené na rovnakom princípe ako na snowboarde, s tým rozdielom že nohy sú voľné. Takže Dual Snowboard má  ako i klasický snowboard aj hrany aj sklznicu. Akurát že hrán je trošku viac a sú kratšie. Čo znie síce strašidelne, ale je to sranda. A čo sa týka materiálov použitých pri výrobe: Ako základom každého dobrého snowboardu aj Dual Snowboard má kvalitné jadro. Pozostáva z tvrdého topoľového dreva so špeciálnou laminátovou úpravou. Pričom spoločnosť pri výrobe skutočne dbá na využívanie najnovších materiálov a technológií, vrátane epoxidovej živice s vysokokvalitnou digitálnou grafikou.

BLF: Snowboard má blízko ku skateboardu, Dual board skorej ku korčuliam. Je táto novinka určená skorej freestyle korčuliarom?

Dual Snowboard pochádza z južnej Californie, kde je veľa fanúšikov skateboardingu a surfingu, takže Dual vznikol ako kombinácia týchto športov. Je to vlastne snowboarding, pri ktorom máte väčšiu voľnosť pohybu a väčšie možnosti pri jazde parkom.

BLF: Jazdiť sa na duale začalo pravdepodobne prvú sezónu, alebo už máte čo to najazdené? Jazdíte aj prekážky, alebo len na svahu?

Na Slovensku sa začalo jazdiť prvú sezónu, ale v Amerike sa jazdí už tretiu. Jazdíme v značnej miere prekážky pretože jedna z najväčších výhod Dualu je obohatenie počtu a možnosti trikov v parku. Ale samozrejme Dual nie je určený len na freestylovú jazdu a rovnako radi si zajazdíme iba tak po svahu a vychutnávame si, že nemáme nohy pevne zviazané na jednej doske. Poskytuje to voľnosť, popúšťa uzdu kreativite a vzniká z toho celkom nový štýl jazdy.

BLF: Ako je to z obtiažnosťou jazdenia, keďže nie sú nohy spojené, asi to bude dosť vratké, či?

Na prvý dojem to je menej stabilné a niečo nové, pretože idete akoby na snowboarde, ale zrazu máte viacej hrán čo má samozrejme aj výhody ale aj nevýhody ako všetko, ale už po jednej dvoch jazdách si na to celkom zvyknete.

BLF: Myslíte si, že si na Slovensku dual nájde svojich fanúšikov, a keď hej, tak prečo si to myslíte?

Nás si Dual získal ihneď a myslíme si že nebudeme jediní. Je to úžasná revolúcia v zimných športoch. Každopádne treba zažiť a posúdiť...

BLF: Čo to dual snowboard vlastne je, aká je jeho myšlienka??

Základnou myšlienkou bolo užiť si bežnú jazdu na snowboarde a získať väčšiu voľnosť nôh a rozmanitosť pohybov, ktoré sme doposiaľ považovali na snehu za nemožné. A tak vznikol dual snowboard. Laicky povedané tradičný snowboard sa predelil na dve časti. Je to úplná novinka ponúkajúca celkom novú a bezkonkurenčne šialenú jazdu na snehu.

PS: Dual Snowboard je plne kompatibilný s vašimi bežnými snowboardovými viazaniami.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!