Piatok 28. Októbra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Sandbox production - Day and Age

Dnes máme pre vás ďalšiu recenziu snowboardového videa. Je ním Day and Age od Sandbox production. Je to niečo čarovné, keď držíte obal originálneho dvd. Tešíte sa, že si video vychutnáte na veľkej telke a s vypeckovanými reprákmi. Poďme do toho!

Sandbox produkcia pochádza z Kanady a vznikla v roku 2004 Jej hlavný predstaviteľ sa volá - Kevin Sansalone a tvoria ju ešte kamaráti (Kevin, Clayton Larsen a Mellissa Lawrence) z Whistler BC. Z produkcie vyšli také skvelé kúsky ako: Now You Know, Shine On, All Day Every Day, Time Well Wasted, Flavor Country. Chalani a baby zo Sandboxu sa však venujú aj výrobe vlastných prilieb.

DVD – Day And Age je v krásnom tvrdom papierovom obale, tak ako sa sluší a patrí. Po spustení videa máte na výber: celý film, časti a bonusy. Púšťam full video. Začiatok klasický, predstavenie sponzorov a k tomu množstvo záberov. Všetko prebieha čierno bielo, dobré je však vidieť, že sa nebude jednať o čisto pow pow, ale aj o riadny jibing a skoky. K tomu riadne husté BC! Úvod riadne nadupaný.

Prvý part má Matt Belzile, začína ho na BC skokoch. Žiadne extrémy, skorej pekný štýl. Matt ukáže, že ani železo mi u nie je cudzie. Zábery z RC vrtuľníka v meste sú naozaj dobré.

Po jibe ešte dáky ten freestyle na horách a Matt svoj part končí čistou, štýlovou Bs 1260 melon. Ďalší part v ktorom jazdí hlavnú rolu Steve Cartwright odpaluje hip-hopík, ktorý dáva na známosť, že sa bude jednať o jibovejší part.

Tak to mu aj je. Rôzne zaujímavé spoty v meste, zábradlia rôznych dĺžok. Obrovské kinkové froňá. Steve sa ukáže aj na reálnom snehu, kde nerotuje do počtu, ale štýlu.

Beau Bishop. Začiatok čierno-biely, strašné držky na flat, zlomené stavce, kopec železa po celom tele. Tá druhá držka na flat je niečo neskutočné. Fuj! Aj pre to je jeho part dosť chudobný. Pár jibových trikov, polícia, jednotka v prírode a koniec. Nasleduje Kevin Sansalone, tvorca Sandboxu. Začína veľkým freeride k tomu pridáva aj pár BC skokov. Nič radikálne, ale dobre sa na to pozerá. Radikálny príde ale method cez lavínu a megadržka v žľabe.

Wiley Tesseo – začína part megaskokmi, netočí však úplné brutality. Keď si však zoberieme, aké sú skoky big, tak mu veríme. Zo super uhladených parkových skokov sa presunieme viac do prírody. V rýchlom slede nasledujú jazdci ako Rusty Ockenden a Mikey Pederson. Jazdí sa hlavne backcountry freestyle a pow pow. Hudba prešla viacej do pohody, nepočuť hustý rap, však sa to ani do tých záberov nehodí.

Prichádza dvojpart Dwayne Wiebe a Ryan Hall.Tu sa už zrepovnieva. Takáto hudba môže priniesť len jibing. Tak sa aj stáva. Jib v meste, na rôznych zaujímavých spotoch. Objavuje sa všadeprítomná polícia, to ale chalanom nevadí. Jazdí sa ďalej. Zaujímavý je aj spôsob rozťahovania. Psí záprah. Všetko fajn, zábavička. Padne aj niekoľko zaujímavých transferov, inšpirácia zase ide k super spotom, ktoré nájdete určite aj u nás.

Výsadok na vrchole, Andrew Hardingham, sneh a skaly. Jazdí si, skáče, padá. Zvláštny part. Nič prevratného, žiadny štýlový skok, ani zaujímavé miesto. Sú to však väčšie hory, pred ktorými treba mať rešpekt. Andrew si taktiež dáva jeden hnusný pád a našťastie ho strieda Cory Gallon. Strieda sa štýl, hudba a prostredie. Hiphopík, mesto, železo, široké veci. Cory odpaľuje asi najlepší jibový part. Skvelý štýl a nie jednoduché spoty! Púšťam si ho 2x.

Layne Treeter a jeho part začínajú pády. Hudba sa rozbieha a aj triky sa ustávajú. Ďalší veľmi dobrý part plný jibových lahôdok. Hlavne ide o dlhé jiby, kde jazdec stihne pretlačiť aj dosku. Mňamky. Dva nadupané jibové party za sebou, radosť pozerať. Prichádza Matt Butel. Zaujal nosepress do trámu a z neho nosepress do zábradlia.

Rozbitím okna vlastného auta začína part Clinta Allana. Aj tak sa dá. Najprv sa nám Clint ukáže v pow powe, zavrtí pár BC skokov a prechádza k upravenému skoku kde páli Fs 720° tail a Cab 900°. Dôkazom, že vo svete bolo minulý rok mega snehu, sú ďalšie zábery. Hustý part. Trevan Salmon nezaostáva a vracia zopár slušných skokov. Pripája sa aj Logan Short. Kombináciu mesta, jibu hôr a skokov prináša Rupert Davies. Znova RC vrtuľníkové zábery. Sú top! Rupert odíde niekoľko zaujímavých spotov a part skoro končí riadnou držkou. Doslova huba o rail.

Jake Kuzyk, ďalší jiber na scéne. Poslední jazdci brúsia len železo. Opisovať rôzne triky na zábradliach, nemá význam. Ide o štýl, akým to robia. Jake zaujal hlavne transfermi. Dave Short, predposledný jazdec vo videu. Ulica ostáva ulicou, ide sa na hory! Musím povedať, že slušný backcountry freestyle a hlavne freeride. Pocit mať pod sebou mega snehu, je neopísateľný!

K úplnému záveru nám chýba už len Scot Brown. A zase hudbička pre širšie gate. Jibing, ale naozaj dobrý jibing. Scot práši jeden rail za druhým, nenormálne nospressy a tak ďalej. The End. K tomu nepoužité zábery, pády a zábava. A sme na konci.

Samozrejme na konci full videa. Ak sa vrátite späť, môžete si pozrieť veľké množstvo bonusov. Určite stoja za pozretie. A záverečné hodnotenie? Sandbox priniesol ďalšie skvelé video, kde uvidíte pow, skoky v BC, ale aj čistú ulicu a jibing na nej. Každý si tu nájde to svoje. Hudba sprevádzajúca video je taktiež veľmi dobrá.

Ak chcete podporiť filmárov, mať peknú spomienku, na to ako sa jazdilo, určite si zadovážte originálku. Nie je to veľa a balíček z Kanady určite poteší. Klikajte na Sandboxácky obchod s ich videami.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!