SAS Snowboard Tour 2015 na Štrbskom Plese
Pondelok 23. Marca 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

SAS Snowboard Tour 2015 na Štrbskom Plese

Pohárové preteky SAS Snowboard Tour 2015, alebo ako to vlastne voláme malo druhé hodnotené pokračovanie na Štrbskom Plese. Už sme si zvykli, že pohárové preteky účasťou jazdcov neprekvapia, keď tak v opačnom zmysle. Tak tomu bolo aj v krásnu slnečnú sobotu. Našťastie kvalita v jazdení nechýbala. Poďme sa pozrieť ako bolo.

Prvý hodnotený slopestyle pohárových pretekov 2015 obsahoval tri platformy s dvoma skokmi (13 a 9) a dvojicou jibov. Na preteky sa registrovalo až 10 riderov. Áno slovom desať. Nebudeme sa tu hrať, že aké je to super, že až desať, biť sa do hrude, že slovenský súťažný snowboarding je top a ďalšie omáčky.... bohužiaľ realita je takáto...

Keďže bolo len desať jazdcov, môžeme ich menovať. Dávid Kordiak, Matej Matys, Samo Jaroš, Matej Dolník, Juraj Kerpčár, Dušan Bízik, Boris Karolčík, Lukáš Droppa, Dávid Trnovský a hosť z Poľska Piotr Tokarczyk. Jazdilo sa v kategórii open, keďže kategória do 15 nebola naplnená. Žiadna do 18 neexistuje...

Jazdcom sa dali štyri jazdy v kvalifikácii. Niektorí z toho boli na kašu, že až štyri.. lebo živote také nezažili. Skoky boli fajné, vyhadzovali, keď ste sa odrážali a neodpúšťali žiadnu chybu, hlavne nie ten druhý. Jazdilo sa fajne, slniečko svietilo, vietor cítiť nebolo všetko v porádečku. Z kvalifikačnej desiatky potupovalo šesť riderov do finále, kde sa hodnotili tri jazdy. Jazdilo sa na najlepšiu jazdu.

Táák pekne po poriadku: Matej Matys, XYZ násobný majster a kadečo iné si jazdil svoje Cab 270 do kinknutého ropovodu a následne Cab 900 + Bs hádajte čo.... No v tretej jazde sa nasral a zaje*al plyn s tým istým, teda až na záver, keď "hádajte čo" vymenil za menej tradičný Bs 900. Všetko vo výške a diaľke ako Adam Malyš. Boris Karolčík najprv Sw Bs 540, no nakoniec vyprášil SwBs 900. Veľká to štýlovka, bohužiaľ slabší jib a podpriemerná 54 rotácia ho neposunuli k Majstrovi. Tam sa nachádzal ešte Dejvid KoRdIaK s otrasným jibom ale s jednou s najmocnejších Bs 720 v corkovom štýle. Druhý skok okorenil Fs 720 a postup do finále istý. M. Dolník ukazoval stylo jib keď z 50-50 odskakoval ako šialený. WC frontflip nesmel chýbať a ani Bs 5. Nebyť záverečnej jazdy, keď zbytočne na tretej platforme chcel baviť 15.000 divákov z toho 9.367 holých a nezadaných prsnatých blondínok svojím flipom z hrany, pri ktorom si vykĺbil rameno, povedal by som, že to nie je chuj.

Lukáš Droppa mal hru dobre rozohranú. Stylo jib + Cab 5 do Bs 3 mu zabezpečili postup. Dušan Bízikovi sa veľmi nedarilo, keď sa od neho očakávali minimálne 5-kové rotácie. Nakoniec sa po oprávnenom proteste zmestil len medzi dvoch mladíkov. Sama Jaroša, ktorý mal najštýlovejšie, najdlhšie, najvyššie trojky do dvoch strán dňa. Skúšal aj 7, ale len skúšal. Dávid Trnovský doplatil na rotácie do jedného smeru, ktoré mu pokazili celkový dojem z jazdy a variabilitu trikov. Očarila však double grabová 360ka za tail a nose. Poľský kamoš Piotr Tokarczyk vypráskal dvojité salto mortále dopredu a Fs 720. Ďuri Kerpčár posielal air a nedokončenú trojku, takže last place.

Finále sa už išlo "len" na tri jazdy a v šestici. Nebudeme napínať, aj zaspávate. Prvenstvo, najviac bdov, večnú slávu a kvalitný sex po preteku si vyslúžil Matej Matys za cab tancovačku na ohnutom ropovode, ktorú osolil s Cab 900 a okorenil s Bs 900 8x ďalej a 6x vyššie ako všetci ostatní. Druhé miesto bral Piotr Tokarczyk, ktorý velmi chel napchať Matejovy M. niečo do zadku a predbehnúť ho, no dvojitý FF a veľká Fs 720 so slabým jibom mu na to nestačili. Nakoniec sa celkom rozbil pri 2,5 salte mortále dopredu. Tretie miesto (počul som ževraj bol štvrtý) bral Boris Karolčík za fajný jib, SwBs 5 a Fs 7. Štvrté miesto išlo Dávidovi Kordiakovi za nič moc jib a obrovský corkovaný mega Bs 7 a Fs 7 s chybičkou krásy. Piaty Matej Dolník s bolesťami a rešpektom, že išiel jazdiť, vyslal WC flip a sedmičku dokonca z grabom!!! Šieste zemiakové s bryndzou sa ušlo Lukášovi Dorppovi za fajný jib a sedmičku ktorú dehonestoval slabou 5kou. najlepším mladíkom sa stal Samo Jaroš s veľkým štýlom a trojkami na prsiach.

No a to by bolo finále. Krásny deň za nami, aj keď by som si ho vedel predstaviť úplne inak. Napríklad, že by som ležal na pláži, popíjal Mojito a škrabkala by ma....... ale to je iný príbeh. Na Štrbskom bolo fajne, chalani si zatrénovali, pripísali body a tak. Či to bolo finále? Alebo nie? Alebo bude ešte ďalšie kolo...  klikaj sem a dozvieš sa ...

Fotila Lulla.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: sas strbske pleso matys

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!