Piatok 18. Marca 2011
Autor: Kristián

0 komentárov

Skaterozhovor o plánoch na novú sezónu a SSP 2011 LM a SNV

Či už snowboardový, alebo aj skateboardový pohár sú na Slovensku každoročne veľkou neznámou. Bude vôbec? Kde bude? Kto ho zorganizuje? Bude kvalitný? Bude sa jazdiť len v kvalitných parkoch? Nenabalí sa niekto na ňom? a ešte mnoho otázok k tomu. Inak tomu nebude ani tento rok. Snowboardový pohár máme za sebou, teda skoro. Pomaly prichádza jar a leto. V našom minimálne dvojdielnom seriáli vám prinesieme vyjadrenia ľudí, čo po minulé roky stáli za pohárom.

PAĽO SASKO - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

BLF: Ako to vyzerá so skateboaridngom v LM?
Jazdci, videá, park, sponzori? Palo: Nová sezóna sa nám nezadržateľne blíži a tešíme sa veľmi :) Jazdcov je pomerne dosť, všetkých vekových kategórii...videa sa budú točiť lokálne určíte a sponzoring sa nekoná, je ťažká doba, jedine nejakou formou zliav z lokálneho skateshopu, keďže sa už distribúcia nekoná.

BLF: Aké sú plány na leto 2011? Súťaže v LM?
Palo: Plán je jednoznačný, 11. ročník Spectrum cupu, ak sa bude konať SP, tak bude súčasťou.

BLF: Čo sa zmenilo za posledné obdobie v skateparku, jazdci, mladé nádeje, starí psi?
Palo: Tak prílev mladých jazdcov sa stále mení, starí ostávajú jazdiť naďalej, nik neohlásil koniec kariéry :D

BLF: Čo skateboardový pohár na Slovensku? LM bude zastávka?
Palo: Ak sa bude konať, bude aj v LM.

BLF: Kde by mohli byť teoreticky tento rok pohárové preteky?
Palo: Ja si myslím, že v Košiciach, Spišskej, Martine, LM a ZV a záleží čí BA postaví park, ak áno dozaista aj tam :) iné mestá nemajú technické a finančné zázemie, aby mohli usporiadať pohár...

BLF: Čo plánujete zmeniť v LM sk8 parku?
Palo: Bohužiaľ nič, nie sú financie na výstavbu, ledva sú na údržbu parku...

BLF: Ako vidíš slovenský skateboarding v najbližšom roku?
Palo: Pôjde si svoje ako stále, ale nečakám nič výnimočné tuto sezónu...

BLF: Čo ti chýba na sk sk8 pohári.. sponzori, ľudia, jazdci, technika, parky.. alebo čo?
Palo: Chýbajú sponzori čo to zastrešia, na Slovensku chýbajú kvalitne parky..........

MILOŠ OGURČÁK - SPIŠSKÁ NOVÁ VES

BLF: Aké akcie máte s KZN v pláne tento rok v Spišskej a jej okolí?
Miloš: KZN tohto roku plánuje v prvom rade konečne kvalitný skatepark na normálnej úrovni. Od primátora máme sľúbené peniaze na nový povrch, nové prekážky, dokončenie bazéna atď... proste celková rekonštrukcia areálu, že to tam bude vyzerať ako v skateparku a nie ako na smetisku.

BLF: V akom stave je skatepark v SNV, čo pribudlo, čo sa zmenilo a čo plánujete dorobiť?
Miloš: Skatepark je v katastrofálnom stave, už dva roky sme od nikoho na neho nedostali ani cent a ani halier. Prekážky sú OK, povrch máme alá šmirgel, ešte horší ako najhorší na svete. Okolie vyzerá ako po vojne. Všade bordel. Park sme zbavili snehu, je každý deň plný a dovolím si povedať, že to je najnavštevovanejšie športovisko v našom meste.

BLF: KZN skate parks už postavila parky a kde by si rád niečo postavil?
Miloš: Tohto roku chystáme Spišskú, v Novej Bystrici mám sľúbené, že môžem postaviť jednu prekážku. Som v rokovaní s istým mestom na západe Slovenska, ale to ešte nie je isté plus ozvali sa aj ďalšie mestá, napr. Jaklovce. Uvidíme. Všetky zákazky u nás berú Češi. Chcem vidieť svet a nie trčať v ritnej diere.

BLF: Ako to vyzerá s SK sk8 pohárom?
Bude tento rok, kto by sa mal na tom podieľať, ktoré mestá by tam mali byť, kto to bude spoluorganizovať? Miloš: Pevne verím, že skate pohár bude aj tento rok a bude silnejší ako kedykoľvek predtým. Košice chcú finále, o pohári som sa bavil s chalanmi zo Zvolena, Bánoviec aj Martina. Mikuláš určite nebude chcieť prerušiť najdlhšiu tradíciu skejt závodov u nás. Verím, že sa mi podarí presvedčiť šedú eminenciu a do pohára bude zapojená aj Bratislava a Skalica. Do mestského zastupiteľstva v Hlohovci sa dostal kámoš čo vybavil park, tak snáď bude park konečne skolaudovaný, oficiálne otvorený a prebehne v ňom akcia na ktorú si brúsim zuby už tretí rok.

BLF: Ako je to so skateboardingom na východe, konkrétne SNV?
Miloš: Skateboarding na východe bol, je a bude. Sponzoring sa tohto roku vyprofiluje a už to nebude tak, že sponzorovaní sa nebudú musieť vôbec snažiť. Takmer všetci v biznise pociťujú krízu jak hovado. Budú sa škrtať rozpočty. Snáď vyrastú kvalitné parky a skateboarding sa dostane k širšej verejnosti, lebo inak zažije ďalšiu krízu. Prešov prebuďte sa. Čo sa týka nášho mesta, prvú zimu sme jazdili poriadne, v shope máme mini. Chalani pôjdu hore.

BLF: Predbežné dátumy KZN akcií a miesta ich konania?
Miloš: Neviem nič, v apríli-máji sa bude na radnici robiť záverečný účet mesta za minulý rok, z ktorého by sme mali dostať peniaze na park. Ak to nie sú len prázdne sľuby, akcia u nás bude v rámci pohára niekedy cez leto. Podávam projekt na výstavbu minirampy so spinom do O2, keď mi to vyjde, prvý prázdninový víkend ju otvoríme. Bude na sídlisku, na ktorom sa fetuje najviac z celého mesta. Daj si piko, pôjde ti karta.

BLF: Čo ti chýba na SK sk8 pohári.. sponzori, ľudia, jazdci, technika, parky.. alebo čo iné?
Miloš: Skate pohár na Slovensku vyzerá tak, ako celá skejtová scéna na Slovensku. Každé mesto si rieši vlastný závod samo, neexistuje žiadny generálny sponzor. Komunikácia viazne a veľa ľudí mi hovorí, že pohár u nás je zbytočný a celkovo začínam mať pocit že celá moja práca je zbytočná. Čo si o pohári myslíš ty? Má zmysel?

BLF: Ja si myslím, že má zmysle, ale len kvalitný, za ktorý sa nebude nikto hanbiť.

Nabudúce vám prinesieme vyjadrenia pána Petra Vrbického (Bratislava) a Michala Pašku (Košice) a ďalších. Stay tuned na www.boardlife.sk

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!