Pondelok 19. Marca 2012
Autor: Lulla
Foto-video: Lulla
3 komentáre

Slopestyle kontest Oravská Lesná 2012

Tak ako skoro každý víkend, tak aj tento na nás čakal ďalší výjazd za akciou. Tých akcií nie je málo a niekedy to bohužiaľ vyjde tak, že aj dve, či tri v jeden deň. Tak tomu bolo aj v sobotu, dňa 17. marca. Jednou z nich bol aj Slopestyle kontest Oravská Lesná.

Rozhodli sme sa pre dve akcie a tak sa náš redakčný tím musel rozdeliť. S kolegyňou sme sa rozhodli pre tu rýchlejšiu, bližšiu variantu (o DC Shred Days vo Francúzsku budeme písať čoskoro). Okolo 10 hodine prichádzame do strediska Orava snow - Oravská Lesná, kde nás privítal oskar s veľmi plusovými teplotami. Pri registrácií nás Janko Kulich zmiatol svojim vysokým registrovacím číslom. Našťastie jazdcov nebolo tých sto, čoho sme sa v prvý moment vyľakali. 

Celkovo sa zaregistrovalo 39 riderov, z toho dvaja lyžníci a jeden snowskootista. Pre nich bol pripravený setup v podobe dvoch kickrov v jednej lajne za sebou. Žiaľ, keď ste prvý skok s tejblom cca 8 metrov neustáli, nemali ste dostatočnú rýchlosť pre odjazdenie druhého, menšieho skoku s platformou 5 metrov. Tentoraz to nebol vietor, ktorý vám bral rýchlosť, ale topiaci sa sneh. No predsa to malo jednu výhodu. Keď ste spadli, nebolo to tak nepríjemné. Takže chalani skúšali šialené rotácie a iné karate triky. O tom však neskôr.

Určite nesmieme a určite ani nezabudneme na skvelú atmosféru, ktorá bola hneď od začiatku kontestu, až po úplný záver. Grilované mäsko a klobásky, sme zacítili, hneď ako sme vystúpili zo sedačky. K tomu ste sa mohli vychilovať na pohodlných lehátkach s mokom, alebo čajom v ruke, vychutnávať si pohľad na jazdenie, alebo sa len tak opaľovať pri skvelej hudbe od majstra hudby a slova Dj Apka. Naozaj takúto príjemnú akciu sme dlho nezažili a myslím, že to hovoríme za každého, kto sa zúčastnil ďalšieho ročníka tejto príjemnej snb akcie v Oravskej Lesnej. A nepochybujeme, že minimálne v takejto atmosfére ľudia pokračovali na večernej after párty. 

Bolo nám tak super, že sme skoro zabudli na riderov a ich jazdenie. Prvá hodinka a pol jazdenia slúžila chalanom a jedinej babe - Dide na testovanie skokov, ale aj na predstavenie všetkých jazdcov divákom. Aby vedeli, ktorý je ten ich a ktorému majú fandiť. Okrem množstvo lokálnych ridrov sa ukázala aj partička z Martina a jeho okolia. Po tréningu a menšej úprave trate nasledovala kvalifikácia v podobe hodinového jamu. Všetko to bolo v úplne pohodovej nálade, nikto sa nikam neponáhľal a hlavne sa zabávali. Z kvali sa miestni judges rozhodli do finále posunúť 12 jazdcov, no len desiati z nich dostali vecné ceny + prize money. Jedna špeciálna cena-hokejka sa ušla mladému Andejovi Kľuskovi za najväčší progress.

A kto teda bol v tej finálovej dvanástke? Kubiš, Káčerík, Trabalka, Bízik, Kľuska, Dolník, Michaliga, Karolčík, Hrkeľ, Ponechal, Kulich a Migacz z Poľska. Pohodová akcia nie je len o trikoch, ale aj o štýle v akom sa triky prevedú. Poďme trocha k štatistike. Maťo Dolník mal jeden z plodných dní, kedy plodil Fs 7, Bs 5, frontflip, bekrodeo a Fs 10. Dokonca bola hecovačka ja do double flipu. Poľský chlopak Migacz nezaostával v plodení: Bs 5, 7, rodeo, Fs rodeo a cab 9. Bízik hlavne do frontside a to 7, 9 a dokonca mu vyšla aj 10. Plodili aj ostatní. Ako jablone na jar.

Jazdenie sa pomaly dostávalo do svojej finálnej hodiny. Slnko však stále pieklo, klobások a tekutín dostatok. Pofiotili sme, zúčastnili sme sa tak ako sa patrí. Už deň po akcii vás čaká report, ktorý si teraz môžete pozrieť na www.boardlife.sk. Napísala a sfotila ho pre vás Lulla, ktorej asistovala Lenka. Naša ženská časť redakcie je taktiež veľmi šikovná. To ste si isto všimli už dávnejšie.

Slopestyle v Oravskej Lesnej úspešne za nami. Prečítajte si zopár viet, pozrite fotky a tešte sa zo snowboardigu. Prichádza jar a aj záverečné jazdenie v snowparkoch a strediskách. Tak toho patrične aj využite.

Lulla a Lenka.

Hodnotenie:

Komentáre

3 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

PeterMurin
PeterMurin pecka super report dakujeme velmi pekne...o rok ste samozrejme pozvani opat :)
Pridané: 08:20 21.03.2012
Boardlife
Boardlife Ďakujeme za pozvatie a za akciu.
Pridané: 17:47 19.03.2012
filiporava
filiporava vyborny report, super akcia, dakujeme
Pridané: 17:25 19.03.2012
Čítaj viac komentárov ...