Pondelok 23. Júla 2012
Autor: Zolo Strcuľa
Foto-video: Zolo Strcuľa
0 komentárov

Slovenský výjazd za snehom do Val Senales 2012

Ahojte, už prešlo pár dní po tom čo sme sa vrátili z letného ľadovca v Taliansku – Val Senales, Schnalstal. Aby som vám trošku priblížil atmosféru výjazdu píšem tieto riadky.

Prvého júla sme sa vybrali v zložení Július Hermely, Nika Boržíková, Tomáš Mravček, Dávid Kordiak a ja (Zolo Strcuľa) na dlhú 12 hodinovú cestu za dobrodružstvom. Juldo zobral káru, všetko čo bolo treba vybavil, už len stačilo naložiť veci do auta, nasadnúť a opustiť Slovensko. To sa nám podarilo podľa časového plánu, takže to bolo divné, lebo často sa to nestáva ako povedal pán šofér :D. Cesta bola kľudná, plná hudby, zábavných situácii a v neposlednom rade aj spánku. Teplota von prekračovala 30 stupňov a tak aj klíma mala občas problém. No bohužiaľ také teplo si odnieslo auto v záverečných povedal by som metroch stúpania k cieľu. Začala blikať kontrolka prehriatia. Po pootvorení chladiacej nádobky to syčalo a zrazu strelilo. Oblak pary vystúpil nad auto a potôčik červenkastej chladiacej kvapaliny tiekol pod ním. Nič sa nikomu nestalo a tak som zobral fľašky a šiel pozrieť lokálnu žienku domácu, ktorá práve sledovala finále futbalu Taliansko- Španielsko. Našťastie si našla chvíľku a podala pomocnú ruku. Naliali sme vodu do chladiča a úspešne dorazili do cieľa kde bolo super 15 stupňov. Ďalej to pokračovalo smerom cez recepciu do postele, na druhý deň sa predsa ide jazdiť.

Ráno a vlastne celý trip nám počasie moc neprialo. Ak práve nepršalo tak bola hmla, alebo zamračené. Dokonca hore aj snežilo, no nedá sa povedať, že by bol mokrý sneh prínosom. Nič to nemenilo na našej chuti snowboardovať a tak sme si jazdili každý deň do 13:00, vtedy šla posledná lanovka. Podarilo sa nám spraviť pár záberov, ktoré si môžete pozrieť vo videu. Prvý krát som strihal snowboarding, tak verím, že sa bude páčiť.

Najviac zajazdil mladučký 15 ročný Dávid Kordiak, ktorý točil bs, fs 7 a ss bs rodeo. Prvý krát jazdil veľký skok a bolo vidno, že mu nerobí problém veľká rýchlosť. Aj na jibe ukázal, že pomaličky naberá skúsenosti a za chvíľu bude patriť medzi top jazdcov Slovenska. Dávid má našliapnuté na super sezónu keď dotiahne odrazy a štýl tak mu nič nebude stáť v ceste stať sa top jazdcom tu u nás. Okrem toho, že dobre jazdí je to výborný herec a každá chvíľa s ním prináša veľa zábavy a humorných situácii. No ani ostatný nezaostávali a odniesli si so sebou zásobu nových trikov a skúseností.

Aby som sa vrátil k výletu, nie je možné, opísať všetko čo sme zažili no spomeniem ako to tam funguje. Od 7:30 prvá lanovka na ľadovec, ktorá premáva až do 16:00. O jednej však končí lanovka v stredisku, takže to ohlasuje koniec snowboardového dňa, no ďalej nasledoval obed. Veľká vďaka patrí rodičom Niky, Boržíkovcom, ktorí nám pripravovali druhý týždeň výjazdu obedy, takže ďakujeme, bolo to vždy výborné. Po obednej sieste sme šli buď hrať futbal, alebo pojazdiť do miestneho skateparku. Potom nasledovala posilka, tá patrila predovšetkým Juldovi, keďže teraz surfuje, potreboval sa na to dôkladne pripraviť. Však všetci vieme, že dievčatám sa páči keď sú na bruchu tehličky a nie kvádrik :D. Potom nasledoval bazén a čerešničkou na torte bola pepermintova sauna v ktorej sme nechali nejednu kvapku potu.

Čo mňa veľmi teší a určite aj ostatných, v čase keď sme boli v Taliansku tam bol aj camp z Čiech. Noví kamaráti, známosti či životní partneri :D Každému to prinieslo niečo iné, no podstatné bolo, že pri jazdení sme sa mohli pozrieť ako jazdia profíci od susedov ako napríklad Peter „Horis“ Horák, Martin Mikyska, Roman Dlauhý, Dušan Kríž či Jan Nečas. Boli s nimi aj mladší jazdci z českej scény a tak bolo o zábavu postarané či už na svahu, alebo večer na hoteli. Tešilo ma, že Mikyska spolu s Přemekom a Pepem vždy podali pomocnú ruku a keď bolo treba poradili a vysvetlili čo je zlé, ako by to malo vyzerať. Dík za pomoc a cenné rady, vidíme sa niekde na snehu..

Ďalší klinec zabitý do úspešného výjazdu priniesol Halldor Helgason s jeho bráškom Eikim. Vidieť jazdcov svetového formátu jazdiť, pokecať si s nimi, či doniesť im plechovky neotvoreného slovenského piva, to všetko zanechá príjemnú spomienku. A nie jednu.

Pár záverečných dní sa nám ukázal Oskarko v plnej kráse, aj sneh z rána prituhol a tým sa výrazne zlepšila nálada v parku. Ako deň plynul, sneh sa topil a prispôsobil sa dopad na skúšanie double rotácii, väčšinu sme videli od našich susedov a lokálov. Teší ma, že som si prvý krát skúsil double a aj keď som nemal rýchlosť, bohužiaľ, viem aký to je pocit. Už len to natrénovať.

Tým sa môj sloh končí, cesta domov 13.7. ráno bola plná dažďa, čo bolo vzhľadom k poruche auta len výhodou. Ako to už chodí, cestou domov sme zjedli nejaký ten burger, zaspievali si v aute a postupne sme sa lúčili. Najväčšou bodkou tripu bol príchod na stanicu v Trenčíne, kde som zistil, že vlak ide za 4 hodinky, samozrejme ešte meškal, a tak som si jazdil na skate pred budovou stanice. To sa niekomu nepáčilo a keď ma obchádzala druhá hliadka miestnej polície, sadol som si a čakal.

Na záver by som chcel v prvom rade poďakovať Juldovi, že to zorganizoval a zariadil tak, aby sme mali všetko čo treba, bol to môj prvý letný výjazd tak to bolo fajn mať všetko typ top, Nike za go pro, Dávidovi a Mravčekovi za show každý deň a ešte raz českej bande za pomoc, niektoré zábery no hlavne zábavu. Veľká vďaka všetkým členom, vidíme sa ...

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!