So snowboardovými okuliarmi Oakley lepšie vidíte terén a môžete surfovať po internete
Streda 07. Januára 2015
Autor: lentila

0 komentárov

So snowboardovými okuliarmi Oakley lepšie vidíte terén a môžete surfovať po internete

Snowboardové okuliare Oakley patria medzi luxusné výrobky svojho druhu. Každý rok prekvapia novou prevratnou technológiou. Pre túto zimu prišli s „chytrými“ okuliarmi s nainštalovaným monitorom, ktoré analyzovať vašu jazdu priamo na svahu. Za zmienku stojí aj systém PRIZM™, vďaka, ktorému jednoducho lepšie vidíte.

Snowboardové okuliare Oakley patria medzi luxusné výrobky svojho druhu. Každý rok prekvapia novou prevratnou technológiou. Pre túto zimu prišli s „chytrými“ okuliarmi s nainštalovaným monitorom a dokážu analyzovať vašu jazdu priamo na svahu. Za zmienku stojí aj systém PRIZM™, vďaka, ktorému jednoducho lepšie vidíte.

Firma nedávno uviedla na trh snowboardové okuliare so špeciálne  vyvinutými sklami PRIZM™ Na veľkej bielej snehovej ploche totiž ani zdravé ľudské oko nedokáže presne rozlišovať detaily, pretože mu splýva svetlo a tieň. Biele svetlo odrážajúce sa od kryštálov snehu splošťuje obrysy a kvôli tomu jazdec často prehliadne na svahu nejednu nerovnosť.

Jednoducho vidíte lepšie

Nová technológia PRIZM™ ale v maximálnej miere zväčšuje kontrast medzi svetlom a tieňom, sklá totiž zvýrazňujú farby, na ktoré je oko citlivejšie. Zároveň odfiltrujú nadbytok svetla. Vďaka  tomu v podstate sklo vylepšuje zrakové schopnosti jazdca, pretože jednoducho povedané zvýrazní  kontrasty. Jazdec vidí ostrejšie a môže omnoho rýchlejšie reagovať na nerovnosti na svahu a jazdí plynule a hlavne bezpečnejšie. Oakley ponúka tri základné farby skiel s technológiou: pre jasnú oblohu PRIZM™ Black Iridium, pre polojasno PRIZM™ Jade Iridium a pre zamračenú oblohu PRIZM™ Rose. Sú súčasťou najnovších modelov a zároveň sa dajú dokúpiť aj do starších typov. 

Vaše úspechy posielajú okuliare rovno na Facebook

K novinkám sezóny patrí aj druhá generácia  „chytrých“ okuliarov Oakley Airwave 1.5. V rohu majú zabudovaný maličký displey Prizm,  na ktorom sa zobrazujú informácie o rýchlosti jazdca, jeho polohe, vonkajšej teplote alebo tlaku.  Majú GPS, Wi-Fi, Bluetooth a množstvo senzorov, ktoré snímajú jazdu a skoky a dokážu ich analyzovať a informácie rovno prenášať na sociálne siete.  Ovládací panel sa upevňuje na zápästie ako hodinky. 

Pokiaľ si stiahenete mapy lokality, kde akurát jazdíte môžete  sledovať aj kamošov a komunikovať spolu cez SMS, ktoré sa zobrazujú priamo pred vaším okom. Navigácia vás dovedie na vybranú   zjazdovku, alebo na miesto zrazu s kamošmi. A keď sa zrovna nudíte na vleku, môžete si čítať alebo pozerať na videá. Baterka vydrží aj v mínusových teplotách asi 10 hodín. Táto vychytávka nie je zatiaľ finančne dostupná úplne každému, ale totálne mení prístup k jazdeniu!!! 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!