Streda 10. Augusta 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián-Pablo-Robo
0 komentárov

Speed dracula - skateboarding na hranici

Gróf Dracula by bol pyšný. Pyšný na množstvo jazdcov, čo sa snažia v najväčšej rýchlosti vrátiť trik. Na jazdcov, čo nesedia doma a nie sú fingerskatermi na svojich vesmírnych počítacích mašinách. Bol by hrdý na každého, kto sa zúčastní nejakej tej skate akcie. Bohužiaľ je tam všade „bol by“ keďže už zopár tisíc rokov leží s kolom v hrudi a cesnakovým náhrdelníkom. Jeho posolstvo však žije speed dracula.

Netradičný nápad spraviť preteky v inom, než Game of S.K.A.T.E. štýle dostal kto iný, ako Peter Vrbický. Známa to legenda skateboaridngu na Slovensku. Jeho ideu si prečítajte v článku: Speed dracula contests prichádzajú. Po prvotnej akcii, kde sa jazdci zoznámili zo speed štýlom a z vôňou cesnaku, sme sa mohli vrhnúť na druhú, ktorá sa zase o trocha zmenila.

V sobotu 6. augusta 2011 sa všetky strúčiky chystali do ideálneho skateparku na takúto činnosť. Nesvieti tam žiadne slnko, čiže spopolnenie jazdiacich upírov nehrozí. Všetko sa začalo od 14 hod, kedy sa zvolila prvá speed draculovská prekážka. Bola ňou vyhadzovačka cez úzkoprofilové pneumatiky nemenovaného výrobcu, ktoré venovala garáž Golden Hands. Vyhadzovalo sa na rovinu, na hladký betón v plnom speede. Kto si netrúfal, tak sa schovával v tieni. Je treba podoknúť, že prvé dve draculovské disciplíny boli určené skúsenejším kúsačom, čo už majú čo to odkúsané a odsaté.

Najprv sa skákalo cez tri pneumatiky úskoprofilového charakteru, ktoré dobre odvádzajú vodu. A samozrejme šetria pohonné hmoty. Ale naspäť ku skateboardingu. Tri pneumatiky, menšia vyhadzovačka a zástup jazdcov. Na rozjazdenie Boris Licko a Riči Eliáš kickflip, Rišo Hudec obrovský shoveit. A to už pomaly začala pribúdať ďalšia pneu. Štyri na sebe pekne stojace. Občas ich dakto zramoval, ale sú z príjemnej gumy, čiže hebučké. Najviac sániek dole a cesnaku v očiach vypustil Marek Zápražný. Jednoducho je to jazdec. Frontside filp na čisté kolieska. Zahanbiť sa však nedal ani šaliansky lokál Riči Eliáš, zopakoval fs flip, pridal pár pekných grabov a štýlových ollies.

Viac fotiek od Kristiána a Pabla v ::: GALÉRII :::

Veľkou vychytávkou bol štýl odmeňovania. Lukáš Mihalec spolu s Motuzom odmeňovali ustáte triky silnejšieho charakteru 5€ bankovkami, ktoré boli ale zákerne pokvapkané svätenou vodou, takže na drápoch upírov ostali nezmazateľné škvrny. Na konci akcie bolo vidieť, kto ustával pecky najviac, tak ten mal najspálenejšie drápy. V prvom kole sa ukázalo ešte niekoľko šikovných chalanov, čo vrátili zaujímavé triky na vyhadzovačke.

Po krátkom občerstvení s Rb-čkom a prestavaní prekážky sa išlo na druhý dracula trick. Prekážka sa zmenila z vyhadzovačky aj na dopadávačku. Čiže si trebalo vyrátať nie len odraz, ale aj dopad. Vracačky filopv, heelov, shoveitov, rôznych grabov a ďalších vecí opisovať netreba. Na akcie treba chodiť. Highlightom bol samozrejme zase Marek Zápražný s jeho nollie trikmi. Pochvala však patrí každému, kto skúsi, rozbehol sa najväčšou rýchlosťou a letel! Tam hore! Ešte ku koncu tejto session sa trhla veľká skate bitka o najdlhšie ollie cez penumáče. Boli to Marek Zápražný a Riči Eliáš, čo hrotili ollie až do závratných diaľok. Neraz sa zdalo, že vyskočia von zo skateparku.

Viac fotiek od Kristiána a Pabla v ::: GALÉRII ::: 

Viac fotiek od Kristiána a Pabla v ::: GALÉRII :::

Speed dracula nekončil ani po tejto session, priam pokračoval. Počas predchádzajúcich činností sa ukázali hlavne vyjazdení chalani, čo už svoje desky vedia kontrolovať. Peťo zvolil ako tretiu prekážku čudné manualové A, na ktorom sa jazdilo až do konca. Buď sa grindovalo po bočniciach, alebo sa lietalo cez kopingy. tak ako to predviedol Peťo „Kebab“ Birošik. Medzi mladými sa najviac darilo zase Tomášovi Pajdlhauserovi, Kubovi Ivančíkovi a ďalším a ďalším. Jazdilo sa ako sa patrí, na nad a za hranicou všetkého možného.

Viac fotiek od Kristiána a Pabla v ::: GALÉRII :::

Všetci sa tešia na ďalšie kolo Speed dracula contestu, ktoré určite prebehne. O samotnom projekte, sponzoringu na rok 2012 a ďalších zaujímavostiach sa dozviete v článku o tomto projekte. Ďakujeme sponzorom, Ružinovskému šport klubu a všetkým čo prišli. A samozrejme aj pani predavačke cesnaku s číslom stánku 756 na Miletičovej ulici.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!