Nedeľa 11. Decembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Mat Rendek
0 komentárov

The Art of Flight - Jasná

Akcia Jasná. Z Košíc a nášho východnemeckého apartmánu sa odchádzalo veľmi ťažko. Skvelý žúr a veľmi úspešnú premiéru The Art of Flight v metropole východu si odškrtávame a vydávame sa na horu! Smer Jasná.

Keďže sme mali deň voľna, tak sme ho patrične využili na zrevitalizovanie tela aj duše. Telo sme revitalizovali v Mikulášskej chate, kde majú skvelý wellness. Hlavne keď ste štyria chalani sami, tak si to náramne užijete. :) Následná večera a fľaška vínka nám zrevitalizovala dušu. Vedeli sme, že sobota v Happy Ende bude ťažká.

Premiéra v Jasnej, konkrétne vo veľkom podniku Happy End bola naplánovaná na 20:00. Zmena prostredia z mesta na hory, zapríčinila aj zmenu klasického programu premietanie – žúr. V Jasnej sa otváral nový boardshop, ktorý prišla pokrstiť aj Petra Kvitová. Šampíčko, otváračka, krstenie a ešte 100 voľných lístkov na premietanie + afterku. Ako som už spomenul, premiéra TAoF v Jasnej nebola len o premietaní a žúre, ale aj o modernej show Hafa, Beyuza, Veca, Zverinu, ktorým asistoval Dj Roman Zámožný.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Spestrením pre jibovania chtivých riderov boli štyri osadené prekážky. Rovno pred Happy Endom. Shredovania sa účastnilo niekoľko lokálov, kurzistov, ale aj hostí z Čiech a Poľska. Aké prekážky boli k dispozícii si môžete pozrieť v našej správe. Voľná jibovačka a otváranie shopu + béemvácke mechceche s Andrejom Bičanom boli sprievodným programom počas dňa. Večer nastupoval film a zábava.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Ako vo väčšine miest, bolo aj v Jasnej premietanie naplánované na 20:00. Ľudia sa trúsili už od 19hod a okolo pol deviatej bol HE pripravený na premietanie. The Art of Flight ste si mohli pozrieť na niekoľkých plátnach, takže ste sa nemuseli tlačiť pred jedným. Na hlavnom stage si dokonca ľudia poukladali stoličky, takže premietanie trocha pripomínalo premietanie v kine. Vyše 72 minút filmu prebehlo rýchlo a niečo po desiatej hodine začal hrať Dj.

Ešte k prostrediu v Happy Ende. Veľká stodola na americký štýl, viacero plátien s projektormi, na ktorých počas celého večera bežal TAoF. Množstvo barov, proste klasická apreski spracovaná do pekného obsahu a obalu. Super bolo, že ste na mieste stretli veľké množstvo známych ľudí, motajúcich sa nie len okolo snowboardingu. Snowboardové legendy, kamoši z Mikuláša, Bratislavy, Žiliny a ďalších miest. Všetci pokope a všetci s chuťou zabaviť sa. Taktiež bolo zaujímavé sledovať vekové zloženie osadenstva. Od mladých, cez strednú generáciu až po starších. Spoločne na bare.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Plynulo prechádzame k druhému hlavnému bodu večera. Megažúrka. HE bol naplnený tak akurát, aby sa dalo hýbať a aby ste cítili flow davu. Po desiatej začal hrať Dj, troška tanečnejšie, ako sme boli zvyknutý, ale tak ľudia sa po pár skladbách chytili. Dopomohlo tomu aj ovínenie, ohruškovanie a ešte všelijaké iné opojenie. Hudba sa pritvrdzovala, nie však metalovo, ale tuc-tucovo a tanečný parket sa stále viac a viac plnil.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Veľa ľudí, hlavne zo snb komunity a hlavne z mladšej generácie bolo v očakávaní na modernú koncertnú show Hafa a Beyuza spolu s kamošmi Vecom, Zverkym a Zetuzetou. Chalanov za micami podporoval Dj Roman Zámožný a treba povedať, že kvalitne. Celé mechceche s modernou show ešte modernejšieho speváka bolo naplánované na polnoc. Ešte pred tým odovzdanie cien z popoludňajších akcií a súťaží a mohlo sa ísť na to. Chalani spustili nadupaný megakoncert, odpálili niekoľko skladieb a party mohla začať vo vysokých otáčkach. Je veľmi ťažké popísať atmosféru, aká v hapičku panovala. Z úvodných rozpakov, že sa bude jednať o čisto snobskú zábavu sa stali veľmi skoro len spomienky. Každý si na bare, alebo na pódiu našiel to svoje. Teda väčšina určite áno. Showmeni vyhecovali obecenstvo, spievalo sa, tancovalo, dokonca padlo aj niekoľko freestylov. 

Na pódiu sa zrazu okrem samotných aktérov koncertu objavilo niekoľko tanečníc z publika, taká veľká spoločná party. Apropo tanečnice. Tie boli aj profesionálne a profesionálne sporo odeté. Tancovali na hornom mostíku a na dvoch bočných kockách asi tak každú pol hoďku. Nejednému chalanovi ubiehalo očko na ich vlnenie. Renďovi samozrejme aj objektív. Však posúďte sami. V dave ľudí ste mohli zazrieť aj mediálne známe tváre a to nehovorím o boardlife stránkach. Hanychová, Sajfa a ďalší.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Ku koncu koncertu sa na pódiu objavila aj Agáta Hanychová, ktorú Zverky vyzval aby ukázala kozy. Agáta asi nie je tak ostrieľaná a asi sa aj hanbila, keďže nič neukázala. Naopak, Zverky, kráľ to pódií ukázal svojho škrtiča. Uff. Ešte že som to nevidel napriamo. K tomu niekoľko prídavkov a party sa prehupla do svojej druhej polovice.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Čo sa dialo následne ostane len v drevených trámoch Hapyendu, kto tam bol vie, kto nie, tak tam musí ísť na podobnú žúrku, aby zistil. Stručne napísané - peklo! Zábava pokračovala do ranných hodín, ľudí neubúdalo, alkoholu a mozgových buniek však áno. Bol čas hodiť šoguna. Takého malého, ale predsa, šoféra treba.

Premiéra filmu The Art of Flight v Jasnej prebehla tip top. Čo ma najviac teší, zabavilo sa veľké množstvo ľudí a to aj takí, čo okolo snowboardových partys len prechádzajú. Veľmi dobre! Dúfam, že sa budeme stretávať na viacerých akciách, na ktorých nebudú len kóroví jazdci a ľudia z komunity. Heh, však vlastne, pozrite si fotky od Renďa. Hehehe.

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Nezabúdajte, že jazdenie je hlavne o jazdení, takže sa dúfam čoskoro vidíme na kopci, bedni, v žlabe!

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!