Utorok 30. Apríla 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Vyhodnotenie ankety o najlepší slovenský snowpark v sezóne 2012/2013

Zima je definitívne za nami. Aspoň na Slovensku. Počas zimných, ale aj jarných mesiacov sme mali možnosť jazdiť vo viacerých slovenských snowparkoch. Niektoré stoja v strediskách pravidelne už niekoľko rokov po sebe, niektorá sa budujú len vtedy, keď sú na to podmienky. Tak vám prinášame posledné tri roky anketu o kvalite slovenských snowparkov.

Do ankety sme zaradili 8 slovenských snowparkov, ktoré stáli aspoň dva roky po sebe. Taktiež sme pridali možnosť “iný snowpark“, ktor reprezentoval menšie lokálne snowparky, ktorých sa na Slovensku buduje niekoľko. Ako dopadli výsledky? Ktorý snowpark sa čitateľom www.boardlife.sk páčil v sezóne 2012/2013 najviac? Pozrime sa na ne.

Burton Snowpark Jasná – 9,7%

Riders Park Donovaly – 26,9%

K2 Štrbské Pleso – 2,3%

Boardland Valča – 47%

Snowpark Kavečany – 3,6%

Snowpark Martinky – 3,9%

Snowpark Ružomberok – 3,6%

Snowpark Pezinská Baba – 0,4%

Iný snowpark – 2,6%

Najviac hlasov si vyslúžil snowboardpark v stredisku Valčianska dolina a tak sa stal aj víťazom našej pravidelnej ankety. Túto sezónu ste mohli v Boardlande nájsť viacero jibových, ale aj skokových prekážok, prevažne určený začínajúcim a pokročilým riderom. Jibové prekážky prešli renováciou a v snowparku prebehla zastávka SAS Snowboard Tour 2013 z ktorej si report môžete pozrieť samozrejme u nás.

Na druhom mieste skončil minuloročný a predminuloročný víťaz ankety, Riders Park Donovaly. Tento rok bol pre Riders Park zložitý, vzniesla sa naň kritika. (Či už oprávnená, alebo nie, to si musia vyjasniť kompetentní). Každopádne Riders Park patrí k najväčším snowparkom na Slovensku a ocenia ho najmä vyjazdenejší rideri. Sme zvedaví, ako sa vyvinie situácia a ako to bude s parkom nasledujúcu sezónu.

Tretie miesto obsadil snowpark v stredisku Jasná – Nízke Tatry, ktorý tento rok patril k najkreatívnejším snowparkom na Slovensku. Nemá práve ideálnu polohu a pre to je viac zameraný na jib. Aj tak sme v ňom našli viacero zábavných, nie len jibových prekážok. Dúfame, že si kvalitu zachová aj do budúcej sezóny a ešte pridá aj niečo navyše. Burton Snowpark v Jasnej taktiež oceňujeme, spolu s K2 Štrbským Plesom, ako najkomunikatívnejší a najprístupnejší snowpark čo sa týka vzťahu k médiu a PR. Z Jasnej pochádza aj naviac editov počas tejto sezóny.

Hlasujúci si na štvrtom mieste zvolili K2 snowpark na Štrbskom Plese. Hlavne k záveru sezóny bol kvalitne pripravený s množstvom zaujímavých prekážok. Dôkazom je aj účasť jazdcov na Spring Session. Určite mu pozitívne pomohlo konanie najväčšej akcie na Slovensku a to Sony Xperia Snowboard Fest 2013 a platí to aj naopak.

Zoznam slovenských snowparkoch v zimných strediskách nájdete v našej databáze snowparkov. Každoročne ich aktualizujeme, podľa toho ako má jednotlivý snowpark záujem. Keďže kreativita v snowparkoch nesmie chýbať, tak sa snažia shaperi obmieňať setup prekážok. Aktuálne stavy snowparkov (samozrejme počas zimy) nájdete v našich snowboardových správach.

Víťazom gratulujeme a tešíme sa čo pre svojích návštevníkov pripravia budúcu sezónu.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!