Woodcamp – Najlepšie zážitky tohto leta I.časť
Nedeľa 08. Septembra 2013
Autor: lentila
Foto-video: Braňo Poláček/Štefan Kurilla
0 komentárov

Woodcamp – Najlepšie zážitky tohto leta I.časť

Redakčná crew Boardlife.sk spolu s Peťom Molecom a posádkou kemperov sa minulý týždeň zúčastnila najväčšieho skateboardingového kempu v Európe s názvom Woodcamp. Poďte sa pozrieť ako to na Woodcampe vyzeralo, čo sa jazdilo a ako nám bolo.

Woodcamp 2013

Plní očakávaní sa stretávame spolu s naším kameramanom Števom Kurillom a fotografom Braňom Poláčkom pred redakciou a vydávame sa na našu prvú medzi zastávku do Žiliny. Na legendárnej železničnej stanici v Žiline naberáme zvyšok posádky, ktorú dopĺňa Peťo Molec, ktorého asi nikomu netreba extra predstavovať, Jakub Šimoňák výherca Woodcamp súťaže na Boardlife.sk a Dávid Maruscsak, ktorý sa ako jediný zo Slovenska nebál investovať peniaze do svojej sk8 vášne a kemp si riadne zaplatil.

Všetci nalodení a plní očakávania sa vydávame na 600km cestu do poľskej Przysuchy, kde sa Woodcamp koná už druhým mesiacom. My prichádzame na 5 termín, ktorý je celý venovaný slovenským sk8terom. Naše predstavy o strastiplnej ceste sa nenaplnili a po 8 hodinách pohodovej cesty sme na mieste. Woodcamp – príjemné miesto v lese plné stromov, ticha ale hlavne skateboardingu. 

Naše prvé kroky vedú do miestnej jedálne na uvítaciu večeru, kde sme sa zoznámili s celým vedením a predovšetkým s kempermi, ktorých bolo tomto termíne vyše 80 vo veku od 7 do 17 rokov. Ako sme neskôr videli, sú to nádejné talenty, ktorých nadanie treba len ďalej rozvíjať hlavne v takomto mladom veku a treba mladých podporovať, veď sú naša budúcnosť.

Kemperi nemali ani chvíľu čas na nudu. Všetok čas mali vyplnený buď skejtovaním, rôznymi contestami alebo inými zábavnými aktivitami. Program kempu bol naozaj nadupaný. Deň sa klasicky začal spoločnými raňajkami, pokračoval sk8tovaním, nasledoval kontest, prípadne iná zábavná aktivita, obed, sk8tovanie, contest, sk8tovanie, večera a končil sa nočnou sk8 session prípadne ďalším contestom, keďže Woodcamp je podporovaný množstvom sk8 značiek vyhrať mohol takmer každý. 

Nebudem vám rozpisovať kedy a čo sme mali na raňajky, obed a večeru, to aj tak nikoho nezaujíma a nikto si už ani nespomína, zamerám sa len na highlighty týchto dní.

Boardlife crew aj so slovenskými jazdcami prvý deň oficiálny deň zarezáva na Woodcampe. Na programe je krásne slnečné počasie a kopec jazdenia. Je sobota naši dvaja kemperi Jakub ŠimoňákDávid Maruscsak neváhali a rovno sa zúčastnili DC Best Trick contestu. Dávid zajazdil tretie miesto s trikom 360flip a Jakub prvé miesto s trikmi bs big spin do front bora a kick do front bora. Okrem Peťa Moleca, ktorý jazdí za DC sme tu stretli aj poľských DC jazdcov, ktorý mali celý contest na starosti. Večer sa odjazdil ešte ďalší contest s názvom Malita Jam, v ktorom sa dostal Kubo do finále.

Je nedeľa a deň s poľskou značkou Malita pokračuje , všetci skejtujú o 106 a slovenský zástupca Jakub Šimoňák vyhráva jeden contest za druhým.

Okrem skejtovania nebolo v areáli núdze o rôzne aktivity, ktoré sme samozrejme vyskúšali. Trampolína so skejtom na učenie sa nových trikov a ďalšie dve trampolíny na zlepšenie si gymnastiky, ktoré boli doplnené o snowboard, takže sme si skúšali aj nové snb triky, menšia príprava na zimu. Pokračovali sessions v bowlefingerboard contest pre najmenších.

Ďalším sponzorom Woodcampu je aj Blue Tomato, ktoré organizovalo večerný Blue Tomato Jam. Jednoznačným víťazom jamu sa stal znova Jakub so svojou skvelou jazdou a sérkou trikov.

Náš kameraman Števo sa tiež nenudil,  po oprave boľavého zubu bol plný nových síl a rovno s Peťom Molecom natočili video, v ktorom Peťo odjazdil 5 trikov na normal a tých istých 5 trikov na switch – Peter Molec woodcamp 2013 five mirror tricks

Organizátori Woodcampu pomaly začínali s rezignáciou lebo naši mladí vyhrávali takmer všetky ceny. Okrem iného sa Jakubovi Šimoňákovi podarilo zajazdiť aj bigspin fs boardslide, ktorý organizátori kempu vyhlásili za trick of the day – Jakub Šimoňák – trick of the day na Woodcampe

S ďalším novým dňom sa začali aj ďalšie aktivity a Element day so skvelou partiou. Buniek, Kuba a Andy sa postarali o skvelú organizáciu a mohlo sa začať. Pre kemperov si pripravili best trick contest a olie contest

Cez obedňajšiu siestu vymysleli navyše súťaž v preťahovaní lanom, v ktorom dominovali polski chlopaci Pila. Po večernom olie conteste nemali ešte dosť a tak sa odjazdila Game of S.K.A.T.E.  Jazdila čisto poľská crew oproti slovensko litovskej kooperacii na čele s Edom. Jednoznačnými víťazmi sa stali naši. 

Woodcamp pokračoval a čo sa dialo ďalej to uvidíte v našom druhom reporte z Woodcampu

Stay tuned.... 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!