Woodcamp – Najlepšie zážitky tohto leta II.časť
Pondelok 16. Septembra 2013
Autor: lentila
Foto-video: Braňo Poláček/Štefan Kurilla
0 komentárov

Woodcamp – Najlepšie zážitky tohto leta II.časť

Bolo to posledný augustový týždeň, posledný týždeň prázdnin, kedy sme boli na Woodcampe, no zážitky v hlave stále zostávajú a chceme sa s vami o ne podeliť. Ešte stále ste nevideli všetko čo sa na Woodcampe udialo. Prečítajte si druhú časť reportu z najväčšieho európskeho skateboardingového campu.

Woodcamp 2013

Na osvieženie si kľudne prečítajte čo sa udialo v I. časti: Woodcamp – Najlepšie zážitky tohto leta I.časť

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Rána v poľskej Przysuche sú takmer rovnaké s malou dušičkou vždy ráno vstávame a pozeráme von oknom, či sa nám znova vydarí počasie. Cez stromy, ktorými je celý kemp obklopený vidíme slnečné lúče a tešíme sa na ďalší deň. Dávame raňajky s pomidorkami a čakáme čo ďalšie dni prinesú. Týždeň sa presunul do svojej druhej polovice a čas, ktorý sa doteraz vliekol začína plynúť nebezpečne rýchlo. Dobrá partia organizátorov so sponzormi kempu naplánovali pre mládež obrovské množstvo aktivít. Každodenné sk8tovanie nechýba ani dnes, no okrem toho sme sa vybrali na futbalový zápas. Tí ktorí chceli mohli zostať na kempe sk8tovať a tí, ktorí si chceli dať od sk8tovania troška kľud si išli zahrať futbal. Vytvorilo sa asi 5 mužstiev. Dlhý futbalový zápas nakoniec vyvrcholil tak, že organizátori a straší zástupcovia partnerov hrali proti deckám, no pizza, ktorá bola odmenou pre víťaza putovala kemperom. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Poobede pokračoval deň ďalším jazdením a všetci sa pripravili na game of S.K.A.T.E. V druhej polovici týždňa mali všetci natrénované a chceli sa ukázať novými trikmi, ktoré sa na kempe naučili. Do game sa prihlásila snáď polovica kempu a chalani ukázali naozaj skvelé triky. Víťazom niekoľko hodinovej game sa stal „Respect“ – chalan, ktorému sk8 naozaj ide, ale do sk8 by mal vložiť okrem machrovania a rozumu aj trošku srdca. 

Pred večerou sa schyľovalo k ďalšiemu contestu, tento krát to však nebolo o sk8te ale o jedení hot dogov. Všetci sme sa stretli v bazéne, kde už boli nachystané potrebné pochutiny a súťažiaci. Jednoznačným víťazom a najrýchlejším jedlíkom s bonusom 20 hot dogov sa stal Dávid Maruscsak. Chalani zo Slovenska znova ukázali svojho súťaživého ducha a nenechali sa ani na chvíľu zahanbiť. 

Každý deň sa skejtovalo až do večierky, ktorá bola o 22:00 hod. Po večierke kedy už bola mládež na svojich izbách sa organizátori a partneri Woodcampu stretali pri ohni, kde preberali program a organizačné pokyny na ďalšie dni. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Nasledujúce doobedie sa o program postarali chalani Buniek, Kuba a Andrej, ktorých sme spomínali už minule. Tento krát za poľský skateshop Supersklep.pl vymysleli  hneď po raňajkách pre kemperov kreatívny workshop. Okrem jazdenia mohli všetci kemperi zapojiť do súťaže o najlepšie vozidlo na kempe. Kemperi boli rozdelení do skupín a všetci sme čakali na ich výtvory zo sk8 dosiek a všetkého možného čo našli. Zapojili sa aj naši chalani a crew. Peťo Molec, Braňo Poláček a ostatní sa dali do práce a vyrobili stabilnú vesmírnu raketu. Medzi všetkými účastníkmi dominovala poľsko-slovenská kooperácia na čele s Peťom Molecom a Jakubom Šimoňákom. Na štarte mala niekoľkých konkurentov no jednoznačne vybojovali prvé miesto. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

V rámci dňa mohli kemperi zabojovať v súťaži s Kayo travel, ktorá je spoluorganizátorom Woodcampu. Na trampolínach sa bojovalo o best trick na snowboarde. Zapojili sa aj Dávid s Jakub a odniesli si rovno prvé a druhé miesto, keď zadiktovali niekoľko sált a ďalšie precízne odskákané triky. Poľskí organizátori už mali hlavu v smútku, Slováci brali takmer všetky ceny. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Večer po rozsvietení hlavnej sk8 plazy sa odohral Boardlife contest, ktorého sa zúčastnilo celkom 17 jazdcov. Kemperi mali za úlohu opakovať triky, ktoré im ukázal Peťo Molec a na každý mali 2 pokusy. Kto neodišiel trik vypadol zo súťaže. Nakoniec si ceny odniesli chalani z Litvy a Poľska.

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Dlhý deň sa však večerným contestom ešte nekončil, na kemperov čakal nočný krst. Čo sa na krste dialo nebudeme opisovať, atmosféru a dianie vám najlepšie ukážu Braňove fotky. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Neskutočne veľa programu a zážitkov pokračuje aj posledný deň Woodcampu. Program je tak vyčerpávajúci, že už si ani neviete predstaviť, čo ďalšie organizátori pripravia. Do kempu dorazili chalani z Techramps, ktorý spolupracovali na stavaní parkov a prekážok na Woodcampe. Prichystali pre kemperov workshop a ďalšiu best trick súťaž, ktorá sa odjazdila na novej sk8 plaze. Ďalším programom bol LSSE skateplaza contest, v ktorom každý mohol naprojektovať skejtpark, v ktorom by chcel jazdiť. V posledný deň Woodcampu dostali kemperi tričká, v ktorých sa urobilo niekoľko spomienkových fotografií. Zajazdil sa best trick na Bubble Sk8toch, v ktorom si Jakub „Jajko“ odniesol ďalšiu cenu. Poľská značka Malita, ktorá je spouorganizátorom kempu rozdala posledné veci zo sk8 shopu a pokračovalo sa zábave  a v jazdení, ktoré mali v posledný deň kemperi dovolené až do neskorých nočných hodín. 

ĎALŠIE FOTOGRAFIE Z WOODCAMPU NÁJDETE V NAŠEJ FOTOGALÉRII

Tak takto to vyzeralo na Woodcampe, ktorý je najväčším európskym sk8 kempom. Vynikajúca organizácia, skvelá zábava a veľká vďaka poľským organizátorom značke Malita a Kayo travel za ich pohostinnosť a jedinečný prístup. Woodcamp je príkladom ako vychovávať ďalšiu generáciu jazdcov. My sme sa mali skvele a odporúčame všetkým, ktorí si chcú naplno užiť sk8 prázdniny, poriadne si zajazdiť, naučiť sa nové triky a stretnúť skvelých ľudí. Všetko o kempe nájdete na www.woodcamp.eu

Cheeers....

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!