YRC Freestyle Battle 2015 v znamení fúkania a vlekárovej pasce
Nedeľa 22. Februára 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

YRC Freestyle Battle 2015 v znamení fúkania a vlekárovej pasce

Ták, celý týždeň slniečko, bezvetrie pohodička, shapovanie množstva prekážok, dvoch skokov a záverečnej vlekárovej pasce, aby bolo všetko pripravené na 21. februára, kedy sa mal odjazdiť prvý pohárový SAS pretek na Malinom Brde. Organizátori ho nazvali YRC Freestyle Battle. Nuž ale prišiel deň D a bolo po zábave.

Chalani z YRC pripravili park na Malinom Brde dobre. Tri jibové platformy, na každej tri prekážk. K tomu jedna skoková platforma s dvoma skokmi a záverečná vlekárova pasca. Že čo to je? Ťažko opísateľné, však pozrite si fotky o čo sa jedná. Jazdiť sa mal prvý pohárový SAS pretek novej sezóny. Je však dôstojné aby sa odjazdil za takýchto podmienok? Kedy vás vietor zastavuje na jibovej prekážke? Kedy vás sfúkne z bedne? Nie. O tom, že sa zrušilo skákanie na skokoch hovorí len zdravý rozum a pud sebazáchovy. Bohužiaľ veľmi silný nárazový vietor urobil z pohárových pretekov jazdeckú session.

Samozrejme zábave to neubralo. Jazdci, ktorí nakoniec ostali si nechali vyštípať tváre vetrom a hlavne záverečná session na pasci, bola prudko zábavná. No ťažko hovoriť o snowboardových (a hlavne pohárových) pretekoch v roku 2015. YRC Freesytle Battle sa zúčastnili jazdci zo Žiliny, Martina, Trnavy, Prešova, Mikuláša a samozrejme miestni riders. Jazdilo sa v troch kategóriách: Chalanov bolo štrnásť, baby dve a mladíci do 15 boli piati. Celkom slušná partia. Pre najmladších boli pripravené prvé dve jibové platformy, pre starších druhá a tretí stair set. Zábavné bolo vidieť ako jazdci zastavujú, alebo ich sfúkava z jednotlivých prekážok. Kto chcel niečo zajazdiť, musel poriadne jesť, alebo mať naovoskované.

Prvá sa odjazdila jibová session a následne sa prešlo na vlekárovú pascu. Na slovenských horách zažívame niekedy situácie, pri ktorých nevieme, či sa smiať, alebo plakať. Napríklad pán ťahajúci boby s synom stúpajúci k schodom stairsetu. Kričíme mu: "Pozóoooor, tu sa jazdia preteky, ide jazdec, môže vás zraziť". On sa s úsmevom a synom ponáhľa na schody. V tvári šťastný úsmev, veď to sú také krásne schody. Už vidíme, ako jazdec odskakuje z prekážky 270 out a hranou zasekáva do tela otca, alebo nebodaj snáčika....lietajú ruky, nohy, hlavy.... Našťastie sa nič také nedeje a otec, po to čo mu nadávame do koko*ov, opúšťa priestor dopadu zo starisetu.

Ale späť na jazdenie. Najlepšie v silnom vetre zajiboval Lukáš Droppa s točkami do a von z prekážok na oboch platformách. Za ním skončil druhý Matej Dolník s hlavne štýlovou nalepovačkou do switchu a odchod z nej na druhej platforme. Z báb to bola Zuzka Medlová pred domácou Dominikou Uhrínovou. Chalani do 15 skončili takto. Prvý Dávid Trnovský hlavne za 50-50 frontflip a druhý skončil Kudlička. Ocenenie dostal aj najmladší účastnák akcie, len 8 ročný Jakub Valiček. Chvíľka pauza a išlo sa na vlekárovú pascu.

To bolo zábavy. Tu bolo vidieť, že je to pre viacerých jazdcov netradičná a nová prekážky a nevedeli ako ju jazdiť. Lietať na cornery nie je práve najľahšie, horná jibová časť je len pre naozaj skúsených a dokonca aj skúsený Matej Dolník dostal pekne po prstoch. Najviac zaujal Boris Karolčík so svojou Bs 720° v štýle a tak zobral Best Trick. Zábavné boli aj handplanty Miša Molčana, alebo pokusy o preskok bonkovacieho sudu. Táto prekážka má budúcnosť a za lepšieho jarného počasia si ju určite prídeme vyskúšať aj my!

Aby sme report nepredlžovali, končime. Dík chalanom z YRC za vybudovanie príjemného parku, v ktorom bude určite ešte veľa príjemných sessions. Jazdcom za jazdenie v strašných podmienkach, nám, že sme to pri tom fučáku vydržali a všetkým, čo sa prišli pozrieť.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: yrc malino brdo ruzomberok

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!