Pondelok 12. Marca 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: ShotPro
0 komentárov

YRC Snow Tour 2012 v Skiparku Ružomberok

Pred nedávnom sa uskutočnila zaujímavá a hlavne pohodová akcia s názvom YRC Snow Tour 2012. Miestom konania bol Ski Park Ružomberok a jeho snowpark o ktorý sa starajú chalani z Ypsilonu. Ako táto „rodinná“ akcia prebiehala, sa dozviete v reporte.

Víkend, konkrétne sobota 3.3.2012 bola zvláštna najmä tým, že sa konalo viacero snowboardových akcií na Slovensku (Big Air Košútka a Take a Deck vol.2). Preto každá z nich mala nižšiu účasť ako by sa očakávalo. To však vôbec nevadí. Nemusíte mať 50 jazdcov na štartovke, aby bola akcia pohodovou, aby ste si príjemne zajazdili a pochilovali. Práve naopak. A tak v sobotu sa v skiparku stretla asi tridsiatka riderov na doskách a lyžiach, aby si spoločne užili snowpark, ktorý už nejaký ten týždeň stojí. Pozrite sa na našu návštevu v snowparku.

Počas akcie sa grilovalo, jazdilo, opaľovalo a znova jazdilo. Park pozostáva z jibových prekážok a z niekoľkých skokových. Záver tvorí bonk barell a quarterpipe na vybláznenie. K tomu niekoľko bední a príjemné skoky, na ktorých si zaskákali aj menej zdatní rideri. Po parku sme videli preháňať sa známe mená slovenského snowboardingu ako Klaudia Medlová, Zolo Strcuľa, Martin Rybanský, Marek Hliničan, Kubo Krška, Tomáš „Pstruna“ Hrnčiar so stance ako v roku 2002. Treba povedať, že mu to naozaj ide, aj keď ho väčšinou strtávame len na fun a nie pretekovom jazdení. Taktiež sa ukázalo kopec lokálov na čele s Mišom Molčanom, Vladom Kleinom a ďalší riders. Oravu zastupovali Ryba, Ľubo Káčerík a ďalší. Samozrejme nechýbal ani Rohaj, však to bola aj jeho akcia.

Jazdilo sa grilovalo sa, nechýbali ani ostrejšie náboje v pohároch. Všetko v pohode. Na akciu boli vyčlenené prize money 250€, ktoré si jazdci na doskách a lyžiach podelili medzi seba. Samozrejme nechýbali ani vecné ceny od sponzorov akcie. Takže poďme k vyhodnoteniu: Prvé miesto si v kategórii snowboard chalani vyjazdil Tomáš „Pstruna“ Hrnčiar, druhé bral Mišo Molčan a tretie mladý Kubo Krška z Liptovského Mikuláša. Medzi babami to dopadlo takto: Prvá Klaudia Medlová a druhá Dominika Uhrinová. Padol aj pokus o double backflip, ale nie úplne ideálne.

Medzi freeskiermi to dopadlo takto: Peter Lengyel, Dávid Gašparovič, Ján Blanský. V babskej kategórii: Zuzana Jančiová a Eva Szymonik. Na akcii sa zúčastnilo viacero top jazdcov nie len z okolia RK, ale aj iných miest. My dúfame, že to nebola posledná akcia tejto sezóny a že sa s Rohajkom a kamošmi stretneme a príjemne si pojazdíme. Čoskoro dovidenia. Foto: ShotPro

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!