Zolo Strcuľa a interview 2014 + videoprofilík
Sobota 19. Apríla 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Zolo Strcuľa a interview 2014 + videoprofilík

Zolo Strcuľa patrí medzi mladých snaživých slovenských riderov o ktorých budeme ešte počuť. Aspoň dúfame. Zolo sa po zranení dostal veľmi rýchlo a úspešne na dosku a absolvoval niekoľko akcií a točení. Aká bola jeho sezóna? Sa dozviete z videa, fotiek a interview u nás.

BLF: Zolo, prečo Zolo? :) a nie Andrej, Tomáš, alebo Mišo?

Zolo: Mamka mi vravela, že v pôrodnici pred narodením, sa rozhodovali, že sa budem volať Patrik. Vraj do pôrodnice prišiel strýko a navrhol, že budem Zolo že starký je Zoltán, tatko je Zoltán tak aj ja budem J. A som za to veľmi rád, s menom zažívam len srandy.

BLF: Začiatkom sezóny si bol zranený, ako to dopadlo? bola operácia? Ako sa zranenie doliečilo? Si už fit?

Zolo: Mal som dosť ťažkú operáciu zápästia. Vyberali mi pakĺb a dávali štep z bedra. Nakoniec  sa operácia podarila a veľmi zato ďakujem pánovi doktorovi z Bratislavy, ktorý jediný zo Slovenska sa na to hecol. S rukou som už prakticky nič nemohol robiť, zápästie štípalo a bolo zničené z predchádzajúceho nedoliečeného zranenia. Som pol roka po operácii. Pred týždňom som mal poslednú kontrolu a všetko je v poriadku, akurát ohybnosť ešte nemám 100% a vraj už ani nebude. Tréning ukáže.

BLF: Ako hodnotíš sezónu z hľadiska, shredingu,, súťaží, výsledkov, powu, natáčania a parkového jazdenia?

Zolo: Aj keď zima nebola najlepšie, shred bol skvelý. Čo to sme potočili v parku s Kvetkom, Pipom a Paťom za čo im veľmi ďakujem. Prvá zima na vysokej škole v Brne. Takže som moc nepojazdil, no snažil som sa keď sa dalo čo to nové poskúšať . Mrzí ma, že tento rok spočítam kontesty čo som odjazdil na jednej ruke, aj keď som sa umiestnil väčšinou do štvrtého miesta. Baví ma jazdiť preteky, hlavne tie jibbove, nový ľudia a tak. Pow tento rok bohužiaľ vôbec, čo ma štvalo ale čo narobím, to ešte príde.

BLF: Progres túto sezónu? Čo si podriloval a na čo si hrdý.

Zolo: Progres ide vždy spolu s každým jazdením. Mám rád ten pocit, keď odídeš čisto niečo nové, takže sa snažím stále skúšať nové veci. Tento rok napríklad ss bs lip na rail alebo cab2 do doublekinku, za to som celkom rád, no stále je čo drilovať a vychytávať štýl :).

BLF: Naopak, čo si nestihol, čo si neodišiel tak, ako by sa patrilo a nechal si si to na budúcu sezónu?

Zolo: Neodišiel som switch froňo na double kink tak to ma celkom štvalo, určite chcem ten pocit zažiť. Skúšal som rôzne 27 na rail tak to musím nechať na budúce.

BLF: Leto? Baby, voda surfing? Alebo žeby niečo iné?

Zolo: Veľmi rád by som si oddýchol niekde pri vode a skúsil surfing, no na to si budem musieť ešte počkať. Dúfam, že si tento rok splním sen a po skúškach strávim mesiac na Dachu, jazdenie, točenie a poobede chill pri jazere, sen! Potom klasika ako každý rok, ak chcem jazdiť musím zarobiť na zimu, takže dvojmesačná brigáda s heslom, čím viac dreť aby dobre bolo v zime.

BLF: Zaučili ťa starší do tajov Poľovky?

Zolo: Bohužiaľ som ešte neabsolvoval žiadny tréning v Poľovke. Takže nemám ani potúch, haha. Ale na poľovačke som bol s tatkom :D. Je super sledovať v prírode medvede či vlka z malej vežičky pod stromom.

BLF: No a čo Brno? Páči sa? Ťažké? Čo to vlastne máš?

Zolo: Brno je fajn, hlavne som tam sám a musím sa zariadiť, to dá dosť do života. Samozrejme nebyť mojich rodičov by som to neuhral. Veľmi mi pomáhajú, hlavne finančne. Vybral som si ťažkú školu, IT na Masarykovej Univerzite. Dá sa to zvládať keď makáš a si stále zavretý, no dosť mi to uberá na jazdení čo ma veľmi mrzí.

BLF: Highlight tejto sezóny na doske?

Zolo: Výlet so snowboards.cz do Laaxu. Je to tam ako v raji. Väčšinou svieti slnko, jazdíš dvojkilometrovú jib lajnu, tam ťa to proste núti dodržať vetu SHRED IT ALL. Keď sa k tomu pripojí mega partia tak nie je nič lepšie. Bohužiaľ som bol po zranení členku tak som neskúsil skokovú lajnu, no tie kickre vyzerajú úžasne. Chcel by som ešte čo to poskákať.

BLF: Jazdenie počas leta? Nejaký ľadovec, príprava na novú sezónu?

Zolo: Čo sa prípravy týka už som začal makať. Hlavne v Brne – behať, plávať a preliezky za bytom. Super pocit po ťažkom tréningu. Peniažky sú našporené, takže snáď bude toto leto prvý krát na snehu, Dach, Dach, Dachstein...

BLF: Záverom si dajme 5 rýchlych otázok, na ktoré odpovieš rozvitou vetou :)

Skoky, alebo železo?

Na Slovensku bohužiaľ len železo, no ten pocit keď letíš veľký skok je proste pre mňa stále top.

Goofy, alebo regular?

Goofy, teda pravou nohou dopredu a ľavou rukou dozadu.

Pivo s borovičkou, alebo horec s kofolou?

Keď už, tak raz za čas Capitana s partiou.

John Deere s vlečkou, alebo Zetor so sejačkou?

Jasné, že odtiene zeleno-žltej :D.

Nosepress alebo tailpress?

Switch bs nosepress bs out.

BLF: Díky čau.

Na záver moja veľká skromná ďakovačka, pre ľudí ktorí mi veľmi pomohli. V prvom rade chcem za všetko poďakovať  rodičom. Romanovi a Lukášovi zo snowboards.cz za veľkú pomoc s hardwarom a podporu, Erikovi a Robovi z Airblaster a 7/9/13 za super veci, Dušanovi z newspirit.sk a Transform gloves za super ceny a prístup. Kvetkovi a.k.a Daddymu Shred it all za jeho čas pri natáčaní a super veci, Patrikovi a Follow us za zábery, zážitky a rady, tebe Kristián za tvoj čas a interview, a všetkým kamošom a shrederom.  Díky moc a nezabúdajme SHRED IT ALL, with smile. Ďakujem ahoj.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!