Zolo Strcuľa a jeho videoedit 12/13 + interview
Streda 12. Júna 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Zolo Strcuľa a jeho videoedit 12/13 + interview

Zima skončila a tak si aj slovenskí jazdci dávajú dokopy svoje profily, ktoré stihli natočiť počas sezóny. Medzi nimi nechýba mladý talent z Liptovského Mikuláša Zolo Strcuľa. Ako sa mu darilo počas uplynulej sezóny, čo má nové a všeličo iné si prečítate v interview.

Ahoj Zolo, od nášho posledného interview prešiel vyše rok a pol. Ako sa ti darilo počas minulej sezóny? Skús ju zhrnúť tak všeobecne, následne rozoberieme detaily.

Ahoj, minulá sezóna bola výborná až na zranenie, začal som super, podarilo sa mi dobre zajazdiť pár pretekov, potom som sa naučil fajn triky na skokoch z čoho som sa veľmi tešil. Pri tréningu na slovenský pohár som to prehnal a natrhol som si ramenný väz a vymazal ďalší deň so svojho života otrasom mozgu.  Po 2 mesiacoch som začal cvičiť a tešil som sa, že stíham jarné radovánky. Musím povedať, že taká prestávka cez zimu mi iba pomohla, tak som sa tešil na jazdenie, že som si to užil mnohonásobne viac a naučil sa veľa trikov, hlavne jibových. Samozrejme som bol nahnevaný, lebo som nestihol natočiť moc trikov na streetoch. Musím poďakovať sponzorom, ktorí ma podržali pomohli mi ako aj rodičom. Díky.

Najviac ťa asi bolo vidieť shrediť v Jasnej, kde sa točili aj Kvetove epizódy Bloody Thursday. Ako sa ti v jasnej jazdí? Park, prekážky, chalani, baby?

Áno, po zranení som jazdil skoro iba Jasnú, tento rok tam bolo super a Kvetkovi patrí veľké vďaka. Veľa krát sme šli spolu hore a jazdili celý deň. Park v jasnej je super, pretože človek si zajazdí 4 zábradlia v lajne a točí to na gombičke, takže za deň stihne veľa jázd. Je super, že sa tak chalani o to starali, tiež díky. Nie je ľahké každý deň vyhrabávať prekážky z pod novej hromady snehu. Vždy tam je pohodová atmosféra, ľudia si shredia a zabávajú sa spolu, to sa mi páči. Baby občas prídu no väčšinou je to Jenny, hneť je krajší deň a o zábavu postarané.

Okrem strediska Jasná, kde sa ti na Slovensku dobre jazdilo a dostal si sa aj niekam do zahraničia?

Jazdil som na Donovaloch tam sa dá super zaskákať. S Radom a Breptom sme shredili, keď sme sa práve nesmiali. Tam som sa aj zranil. Ešte predtým som bol s SAS v Holandsku, kde som jazdil svoj prvý FIS Európsky Pohár. Super skúsenosť avšak bez nejakého úspechu. Spolu s tebou sme boli v Budapešti na jibovom Warmupe. To bola super skúsenosť jazdiť s parťákom Julom ako dvojica medzi zahraničnými shredermi. Najviac som sa tešil, že sa nám podarilo ísť aj tento rok na môj druhý BSSS, tam je vždy super, díky Kristian :) Ako super klinec celej sezóny bola Spring Session na Štrbskom Plese so super skokom, tak som nachvíľu stihol ešte čo to poskákať.

Zhodnoť tohtosezóne účinkovanie na slovenských pretekoch a akciách. Darilo sa ti, alebo by si prial jazdiť lepšie výsledky? Kde sa ti najlepšie súťažilo?

Bohužiaľ tento rok som bol premotivovaný, ale poučil som sa z toho. 2 dni pred slovenským pohárom som sa zranil a bol som mimo v podstate celú súťažnú časť sezóny. Stihol som obehať pár jibových akcii, ktoré boli super. Z toho čo som stihol tak najlepšie bolo na Orava conteste. Super parta, jazdíš s chalanmi pri hudbe a ešte ťa aj odmenia či už pekné dievčence úsmevom alebo Apko dákou cennou.

Výsledky neprídu len tak samé, treba na sebe makať. Ako makáš mimo svahu ty? Máš nejaký tréningový plán, ako vlastne trénuješ?

Myslím, že to je základ makať na sebe. Keď makáš dosť to cítiť na svahu, všetko je také ľahšie. Plán nemám no chodím pravidelne plávať, behať a nebojím sa ani vypotiť sa v posilke, tatko zariadil malú posilku doma takže to mam troška ľahšie. Teraz sme začali chodiť do Žiliny na gymnastické tréningy tak to je super, úplne iné pohyby a svaly ktoré zapájaš a usmievavá trénerka. Každý večer do toho yóga a naťahovačky, zaberie to pár minút a dosť to pomáha, len to treba robiť pravidelne a neprestať.

Tento rok si to mal s jazdením trocha ťažšie, lebo si maturoval a robil prijímačky na vysokú školu. Ako to vlastne dopadol? Ako si zmaturoval a kam ťa prijali?

Myslím, že to bolo zariadene naschvál aby som sa zranil kvôli maturite, haha. Ale nejako som to zvládol, maturitu mám za sebou úspešne a prijali ma do Brna na Masarykovu univerzitu, fakultu informatiky. Tak som zvedavý aké to bude.  Hlavne by som chcel ešte veľa jazdiť. Uvidíme.

Ide leto, treba peniaze na novú zimnú sezónu, plánuješ pracovať? Alebo sa len poflakovať a užívať voľné leto pred nástupom na VŠ?

Plánoval som pracovať, samozrejme mi treba peniaze idem na vysokú školu a to obnáša dosť výdajov a ešte keď chcem popritom jazdiť. Bohužiaľ minulú sezónu som mal zlomenú ruku v zápästí a cez zimu mi to puchlo. Keďže to neprestávalo som šiel pred pár dňami k ortopédovi a zistili, že to mám zlomené ešte viac, hrozí mi operácia, uvidíme podľa CT vyšetrenia. Musím sa dať dokopy aby som v zime mohol fungovať a makať znova na sebe.

Zranenia sa ti nevyhli ani túto sezónu? Ako si na tom momentálne? Čo potrebuješ spevniť a doliečiť v lete?

Bohužiaľ znova som sa dokaličil, natrhnutý väz a otras mozgu. Momentálne sa cítim veľmi dobre, makal som a mam super formu no mam problém s tým zápästím a rameno občas zabolí tak mi hrozia operácie. Takže keď ma dajú dokopy tak mi neostáva nič iné len zase začať od začiatku. Ale baví ma to makať na sebe, tak s úsmevom ideme ďalej.

Nejaké plány na novú sezónu, kam by si chcel posunúť svoje jazdenie, nejaké výlety mimo Slovenska?

Chcel by som jazdiť viac street, produkovať krátke edity, obehať pár jibových akcii hlavne v zahraničí, spoznáť nových ľudí, absolvovať slovenské preteky kde sa môžem stretnúť so super ľuďmi a robiť dobré meno sponzorom.

Ako dobre viem, až teraz si sa dostal 1x do žľabov na Chopku, 1x si jazdil freeride. A to si chalan z Mikuláša. Ako sa ti páči mimoparkové jazdenie? Užil si si adrenalín v žľabe?

Je to pravda, tento rok to bolo prvý krát. Po zranení som si chcel čo najviac užiť zostatok zimy a k tomu ešte riadne nasnežilo. Predtým som moc prašan nejazdil, avšak tuto sezónu ma zobral Kvetko a spolu sme obehali všetko možné v Jasnej od juhu po sever. Bolo to super. Pekný pocit surfovať si v tom bielom zlate. Avšak nelákajú ma až tak žľaby ako skôr nejaká dlhá lúka plná prašanu. No chcel by som to tam ešte obehať, nebol som všade a nie je nič krajšie ako v peknom slnečnom dni šlapať po hrebeni niekam za dobrodružstvom s kamošmi. Určite pri prvej príležitosti vyleziem z parku a pôjdem znova.

Taktiež si jeden z mála jazdcov, ktorý sa pravidelne objavoval vo video editoch. Baví ťa točiť? Alebo si radšej sám jazdíš pre seba?

Baví ma točiť, je to vždy zábava. Často krát ťa to hecne skúšať nové veci, no veľmi to pomôže aj ako video coaching. Doma si pustíš niekoľko krát za sebou ten istý záber a vychytávaš chybičky. Myslím, že to je najlepšia forma ako zviditeľniť nie len seba ale aj sponzorov.

Dikec za rozhovor a nech sa ti darí :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!