Sobota 28. Januára 2012
Autor: Boardlife, Lulla
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Zopár krásnych pow pow dní..

Súťaže, otváračky parkov, skoky, jibing a tak ďalej. Aj to je snowboarding. Posledné týždne sme však mali šťastie na sneh, veľa snehu. Kopce sú plné pow powu, tak prečo to nevyužiť? Ponorte sa spolu s Lullou a kamošmi z Martina do nádherného „sna“.

Po poriadnej nádielke čerstvého snehu, padlo definitívne rozhodnutie. Krátka konzultácia s modelom Aladin a vybrali sme si stredu, štvrtok a piatok. Za miesto činu boli zvolené dobre známe a overené Martinky, kde je aktuálne vyše 160-centi snehu, budujú sa dva snowparky a prašánek všade, kde sa len otočíte.

Pred rampou nás čakali lokáli, bez ktorých to na Holiach jednoducho nie je ono. Martin Mikl, Ivo Michalík, Lucia Jamborová, Michal Paulovič. Mišo Husár má povinnosti v snowparku, takže vyhľadávanie prášku necháva nám. Sneženie posledné dni bolo sprevádzané hmlou a slabou viditeľnosťou, čo sa však od stredy zmenilo. Vyšiel oskar a odkryl nerozjazdené zákutia.

Dva budované snowparky necháme tak, budeme o nich informovať v správach. Ponárame sa do pow powových turnov. Vyhľadávame zaujímavé miesta na pár rýchlych fotiek a otáčame niekoľko jázd. V stredisku žiadne mravce, takže super. Streda je venovaná iba jazdeniu a zopár fotkám s mobilom. Keďže technika ide dopredu, fotky z mobilu vyzerajú celkom fit.

Popisovať neopísateľné jazdenie v pow powe nemá význam. Pocit surfingu, prášok všade okolo, slnko, kamoši. Každý rider by to mal zažiť. V malom, alebo vo veľkom. S chalanmi vyhľadávame čisté pláne, ale aj mega zaprášený les, kde si však treba dávať pozor na konáre stromov. Štvrtok sa situácia opakuje, ale poobede prichádza prvý oblak a my sa presúvame z powu na mini fotosession na búde. Lucia Jamborová indičkuje, Ivo Bs 180. Všetci sme rozbití z jazdenia, tak nám veľa síl neostalo.

Samozrejme vo štvrtok prichádzajú do pow powu mravce. Majú smolu, všetko sme pojazdili na cimpr-campr, tak sa aspoň vytešujú z rozbitého lesa. V piatok za nami prichádza Kristián a spolu dávame ešte tie posledné zbytky perinky. Popri jazdení stíhame aj nejakú tú fotku, aby sme sa podelili s vami a navnadili vás. Prichádza víkend, mravčiareň, jazdenie pre rodinky. My však máme za sebou jeden z najlepších dní tejto sezóny. Zatiaľ. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce dni.

Mini redakčný výlet dopadol na výbornú. Nadchádzajúce dni budú slnečné a poriadne chladné. Neočakáva sa výrazné sneženie, takže kvalita pow powu, voľné miesta na striekanie budú ubúdať. Nevadí, niečo sa určite ešte nájde. A keby nie, snowparkov je tu hneď niekoľko. Ale to nie je ono..

Majte sa. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!