Pondelok 21. Novembra 2011
Autor: Lulla

0 komentárov

Alica „Elis“ Raticová a jej 5x3 lifestyle

Opäť pokračujeme v našej rubrike 5x3 lifestyle, v ktorej nám Yanco Král ako prvý prezradil jeho najobľúbenejšie veci z voľného času a následne aj Tomáš Hafner. Každý si rád oddýchne pri dobrom filme, knihe, športe či rád si vybehne za nejakým kultúrnym podujatím.

Dnes nežnejšie pokolenie, lejdy Alicu Raticovú viac známu pod prezývkou „Elis“, ktorá si svoj život nevie predstaviť bez dosky. Nie že by milovala žehlenie, ale máme na mysli skate, snowboard a surf. Čistý štýl jej závidí nie jeden chalan.

Mladá, stále optimistická a dobre naladená Bratislavčanka sa nebojí asi ničoho. Okrem jazdenia na asfalte, snehu a vode si Elis dopraje aj dobrú knihu, film, vybehne si za kultúrou, alebo len tak chilluje so svojou polovičkou.

Tak a teraz sa pozrime, čo si pre vás Elis pripravila. Rubrika  5x3 lifestyle.

TOP 3 HUDBA:

Prakticky od malička som vyrastala medzi hudobníkmi, čiže hudba bola vždy súčasťou môjho univerza. Bez hudby sa mi veru ťažko prediera životom. Niekedy spolu so sluchom zapájam aj predstavivosť a robím práce do školy, inokedy pri hudbe zaspávam. Mám rada skôr muziku s „positive vibes“, ale záleží od rozpoloženia.

1. Niečo staré – Bob Dylan, Neil Young, Jefferson Airplane, Beatles.
2. Niečo nové – The Cults, super plná hudba na jazdenia aj chill. Sufjan Stevens, Tune Yards, Tame Impala.
3. Z času na čas aj klavírna klasika.

TOP 3 KNIHY:

1. Irvine Welsh – Ecstacy, kniha mého mládí J.D.Salinger - The Catcher in the Rye.
2. Všetky Mitanove knihy (aj scenáre) okrem Zjavenia.
3. Vyznie to možno čudne, ale rada sa učím od „starých majstrov“. Kniha Leonardo – Michelangelo – Kresby je síce stará, ale skvelá a už mi pomohla vyriešiť nejeden kresliarsky problém. 

TOP 3 KULTÚRA:

1. Po našich potulkách Európou sa nám podarilo, celkom náhodne, zhliadnuť jednu veľmi inšpiratívnu expozíciu nemeckej fotografky Sibylle Bergemann / Polaroids /. Páčilo sa mi, ako bol divák vďaka malému formátu nútený prísť celkom blízko a pracovať tak nielen s fotografiou samotnou, ale aj s priestorom, ktorý mu vytváral dočasnú väzbu bez akéhokoľvek akcentu priestoru a času. Super, nie?
2. Expozície vo viedenskej Albertíne.
3. Čokoľvek o grafickom dizajne a ilustrácií.

TOP 3 FILMY:

1. Ja mám mizernú pamäť na filmy, je mi potom ľúto, keď sa hovorí o filme, ktorý som videla, no veľa si z neho nepamätám.Najviac asi dokumentárne filmy. Napríklad What remains o fotografke Sally Man – to je pre mňa tak silná vec, že si to môžem pozrieť aj sto krát a stále tam náchádzam nové a nové veci.
2. Skate vids.
3. Nakoľko sama momentálne rozmýšlam čo ďalej so svojim životom, mám rada filmy, ktoré riešia existencionálne otázky, ale sú nejakým spôsobom podnetné, prinútia ma rozmýšlať. Teda prinajmenšom sa zamyslieť.

TOP 3 ŠPORT:

1. skejt, snb, surf
2. bicyklovanie
3. curling – určite chcem raz vyskúšať, ale chcem byť jeden z tých, ktorý pobehuje s tou metličkou

Ó, a ďakujeme za toto interview. :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!