Streda 27. Januára 2010
Autor: Kristián

0 komentárov

Baba Cup 2010

V sobotu 23. januára sa odjazdil druhý ročník akcie Baba Cup. Druhé vydanie, pomaly už tradičnej akcie v stredisku Pezinská Baba, sa odjazdilo za priazne počasia. Aj keď len čiastočného. Silnému mrazu asistovalo slnko. To však nevadilo, aby akciu podporilo viac než 35 jazdcov. Väčšinou bolo vidieť lokálov z blízkeho okolia, podporiť prišli aj jazdci z iných miest.

Na Pezinskej Babe sa park rodil pomaly a ťažko. Najväčšie úsilie vynaložili Aktív a jeho šejperi, Juro Opálek, Marek Kikinder, Lukáš Káčer a samozrejme ďalší. Okrem nich určite aj stredisko LK Baba, ktoré poskytlo ratrak. Hovoriť o tom, čo pre malé lokálne stredisko znamená požičať techniku na výstavbu snowparku, určite nemusím. Takže ďakujeme. Aktív vybudoval príjemný jibový park, v ktorom bola k dispozícii lomená „rebrovaná“ bedňa, ďalej rovná dlhšia bedňa vedľa nej street rail. Park končil bonkovacím kolesom z traktora.

Už od rána sa dalo v parku jazdiť. Toho využilo viacero jazdcov. Medzi nimi aj speaker a staviteľ Aktív. Snowpark bol trocha tvrdší, ale nie úplne ľadový. Registrácia na pretek Baba Cup 2010 sa začala niekedy okolo 10 hodiny. Za 7€ ste dostali redbula, párky a lístok na vlek. Fér cena, škoda že v sobotu bolo na Babe dosť veľa ľudí a jazdcom sa oplatilo viac šliapať park, ako chodiť na vlek. Po zaregistrovaní sa rozbehlo aktívnejšie jazdenie, najjazdenejšou prekážkou v úvode bol street rail a následné koleso. Ku koncu akcie sa jazdci presunuli ku kink bedni. Už od začiatku najviac zabíjali: Roman Röth bektejly na normal, switch, 270 out a ďalšie variácie, ši už na bedni, alebo na raili. Je to jibber s veľkým „J“. Tak isto zabíjačka na kink bedni v podaní Maťa Blaška, ktorý si vychytával hlavne transfer do 270, či už s bonkom, alebo bez out. Štýl sekal na raili pri Bs tailslide 270 out, alebo Sw Fs boardslide. Vidieť bolo samozrejme aj iných jazdcov čo produkovali kvalitné triky, najviac však diktovala dvojica Blcha-Roman.

Taktiež lokálni jibberi sa nezapreli. Martin „Dedinka“ Dedinský, Dušan Šimko, a ďalší. Ako som spomínal na začiatku, akciu podporili aj ľudia z iných miest ako Bratislava. Podporiť akciu prišli taktiež ľudia zo snowboardových klubov Frontline (Teraza, Blcha a Roman R.) a Snuff (Andrej, Viktor, Láďo, Aktív, Nina). Vidieť Roba Izáka z Čadce, alebo Tomáša Droppu pôvodne z LM city, ale momentálne zo Serede, Leďa z východu, Dušana Šimka z TN. Peter “Kuko“ Pap je vlastne už na 49% chalan z Bratislavy, ale rátam ho za chalana z Bystrice. Kuko len pred nedávnom zmenil sponzora. Teraz ho šatí a pomáha mu v jazdení Rip Curl. Všetci pekne jibovali, žiadny stres, pohoda slnko. Ukázali sa aj skateri Lukáš Mihalec a korčuliari Juro Ejem a ďalší. Celkom dosť ľudí, niekto známy, ale aj menej známy.

Na Babe do jazdenia hral Dj Cifi, trocha použitý po oslave narodiek Yanka, ale aj tak mu to hralo dobre. Dva hlasy si vyslúžil od spolujazdcov aj Peter Leder. Za ním to boli s jedným Gabo Špalek a Juraj Opálek. Baby na Babe jazdili tiež, síce aktívne len tri – Tereza Rúfusová, Nina Bažalíková a Dominika. Nakoniec po celodennej jibovačke si najväčší šek do Poga a Skullcandy na uši odniesol Maťo Blaško o bod pred Romanom Röthom a Maťom Dedinským. Víťazi si odniesli nákupné poukážky a slúchatká Skullcandy. Takže to by bola akcia Baba Cup 2010, príjemná lokálna akcia, ktorá umožnila, aby sa stretli kamaráti na svahu pri dobrej hudbe a príjemnom jazdení. Umožnili im to samotný organizátor Peter Vrbický, mesto Bratislava, stredisko LK Baba, Snuffáci, sponzori a ďalší.

Snáď sa podarí zorganizovať aj ďalší ročník úspešnej akcie Baba Cup. Prekážky v snowparku ostávajú,. takže si môžete ešte pojazdiť. Výsledky z akcie Baba Cup 2010 si môžete pozrieť v našej správe.

VIAC FOTIEK Z BABA CUPU SI POZRITE V ::: GALÉRII ::: 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!