Utorok 25. Septembra 2012
Autor: lentila
Foto-video: Matúš Rendek
0 komentárov

Dobre nalodený na Red Bull Rapids

Po prvýkrát na Slovensku, najbláznivejšie plavidlá, aké si len viete predstaviť, sa plavili na perejách čunovského kanála v Areáli Divokej vody. Všetci boli správne nalodení a Red Bull Rapids sa mohlo začať. Krátke obhliadnutie sa za tým, čo sa dialo v Čunove a fotky Matúša Rendeka.

Okolo obeda Areál Divoká voda už praskal vo švíkoch, pretože všetci chceli vidieť kreativitu tvorcov a bláznivé plavidlá, na ktorých sa budú spúšťať na neúprosné pereje Dunaja. Celkom 41 posádok zo Slovenska a z Čiech ukázali vo svojich dokoch, čo si pripravili. Svoje kostýmy a vyleštené plavidlá ste si mohli posledný krát pozrieť na súši a stihnúť sa vyfotografovať s nastajlovanými tímami odvážlivcov, než sa pustili do zápasenia o holý život, no skôr o to, aby sa vôbec doplavili do cieľa a vydržala to aj ich loď. 

V dokoch bola neskutočná nálada a všetci sa navzájom hecovali a podpichovali. Každý jeden tím veril, že práve ich loď, lepšie povedané plavidlo zvíťazí a oni si odnesú tučnú odmenu. Čunovo sa rýchlo zaplnilo zvedavcami a škodoradostnými nedočkavcami, ktorí už v dokoch súťaživo tipovali, ktorí z nich to zvládnu a ktorí nepreplávu ani cez prvý vodný vír. 

Už je len niekoľko minút do štartu a vy ste sa ešte mohli zastaviť v stánkoch okolo dokov, ktoré okrem jedla ponúkali aj rôzne produkty. Sympatické slečny v Boardlife.sk stánku ste určite neprehliadli, okrem možnosti kúpiť si naše tričká ste si úplne zadarmo mohli vyskúšať, že udržať sa na balančnej doske tzv. indoboarde nie je také jednoduché ako sa zdá a že jazda na akejkoľvek doske (surf, skate, snowboard) vyžaduje aj kondičku.

Keďže sa venujeme jazdeniu na doskách, našim favoritom je už od začiatku SHOKteam, ktorý bude v divokých perejách Dunaja súťažiť na sk8 doske. Samozrejme trošku väčších rozmerov a upravená na plavidlo. 

Ešte než moderátor odštartoval prvý závodný tím, spustil sa na vodu prototyp papierovej lodičky z dielne samotného Red Bullu, aby navnadil súťažiacich a aby im ukázal, že prejsť divokú vodu nie je a nikdy nebol vôbec žiadny problém. A je to tu, prví súťažiaci na štarte. Štartovné číslo 1 si vylosovalo plavidlo s Vydlak Raftink Teamom. Pozeráme ich tanečné kreácie a choreografiu a ako sa zdá nasadili laťku dosť vysoko. Každý z tímov musí totiž ešte pred štartom predviesť divákom a porote svoje intro. Ide o niečo ako predstavenie plavidla pomocou choreografie. Vydlak Raftink Team s vysokými bodmi ukázali ostatným ako by to malo vyzerať a šup do vody. Keďže posádok bolo 41, bolo by na dlho opisovať všetky plavidlá a tímy. Priblížime teda len pár. Ako sme hovorili najviac držíme SHOKerom. Choreografiou prekvapili a ukázali čunovským divákom, čo je to sk8boarding. Ohúrili porotu a súťažný úsek divokej vody prešli najrýchlejšie. Okrem plaviaceho sa sk8 je tu ešte jedna partička, na ktorú sme zvedaví a to je posádka chalanov známej značky I love Porno a ich Bukanýrová nadeje, ktorí hecovali svoje publikum už v dokoch svojím skvelým DJom a tanečnými kreáciami. 

Celkom 41 posádok sa postupne spúšťalo na vodu, niektorí doplávali a niektorých museli vyťahovať záchranári po trati kanála. Návštevníci Čunova mali čo robiť až do večera, kedy zasadla porota a bolo jasné, kto sú víťazi.

Výsledky:

1. Červíci pepíci (Pečená kačka na perejách) – 149 bodov

2. Shokeri (skateboard Shokoboard) – 147 bodov

3. Bukanýrová nadeje (podium Soul on the water) – 146 bodov.

Po zotmení sa posádky usušili a pripravili na večernú party, ktorá bola pre všetkých pripravená v stane hneď vedľa hotela. Všetci si vychutnali skvelý koncert skupiny AMO, zatancovali a bavili sa až do ranných hodín. Bar praskal vo švíkoch a všetci mali skvelú náladu. 

Viac fotiek od Matúša Rendeka nájdete v našej ::: Fotogalérii :::

Všetko o Red Bull Rapids nájdete na www.redbull.sk/rapids

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!