Finále Slovenského pohára vo wake & wakeskate a Majstrovstvá Slovenska wake & wakeskate 2014
Streda 17. Septembra 2014
Autor: Boardlife
Foto-video: Michal Čecha a Oliver Zahlava
0 komentárov

Finále Slovenského pohára vo wake & wakeskate a Majstrovstvá Slovenska wake & wakeskate 2014

Slovenská wakeboardová a wakeskate súťažná sezóna v roku 2014 bola ukončená cez víkend (piatok a sobota) finálovým pretekom Slovenského pohára a ešte k tomu aj Majstrovstvami Slovenska. Keďže v Košiciach bojujú s nevyhovujúcou vodou a ešte kadečím nevyhovujúcim, museli sa majstráky presunúť do Bratislavy, na Zlaté Piesky a areál Wakelake.

Začínalo sa už v piatok a to pretekmi wakeboard mužov amatérov. Ešte pred tým, ráno okolo 11 hod prišiel Miro Hríbik ukázať svoju zlatú medailu z Majstrovstiev sveta v Nórsku, ktorú získal v kategórii masters. Počasie neprialo ani jeden z dvoch dní pretekov. Na wakeboardové preteky by sme očakávali slnečno, bezvetrie, teplota tak 28°C, pohoda. Nie dážď, sychravo, oblačno a zima, ako tesne pred snežením. To však neodradilo jazdcov, ktorí sa do tejto kategórie zapojili. Sedem statočných – Tomáš Mayer, Oliver Záhlava, Marek Kríž, Enriko Kovačič, Samuel Malík, Lukáš Droppa a Sisa Brna. Kto si odniesol prvenstvo už určite viete, keďže ste čítali našu správu s výsledkami

Prejdime na sobotu, kedy sa počasie samozrejme neumúdrilo, no všetko sa odjazdilo tak ako malo. Na pláne boli okrem pohárových kategórií aj kategórie na Majstrovstvách Slovenska. Pozrime sa na ne bližšie. Wakeskateri mali zastúpenie v mužskej, aj ženskej kategórii.

Ďalej delíme kategórie na ženské ako: wakeskate (iba MS), wakeboard open. Mužské: wakeskate muži open, wakeboard amatéri, masters a open. Je toho celkom dosť. Počas soboty sme mohli zhliadnuť viacero domácich, ale aj zahraničných jazdcov najme z Čiech, ale aj Rakúska. Objavil sa aj naturalizovaný Švajčiar Rado Dubový.

Jazdenie v sobotu prebehlo bez problémov a tak sme videli viacero zaujímavých výkonov v každej z kategórií. Najpočetnejšie zastúpenie jazdcov bolo v kategórii muži wakeboard open a to až 15 jazdcov. Slušné štartové pole. Rideri si mohli vybrať z viacerých kvalitných prekážok a tak okrem air trikov pribudlo brúsenie kickrov, rooftopu, pipe, uprailu, funboxu, grindboxu a ďalších. Výsledky v jednotlivých kategóriách si pozrite v našej správe s výsledkami.

Dojazdené a mohlo sa ísť na večerné vyhlásenie výsledkov. jazdci dostali krásne trofeje, ktoré im budú isto pripomínať skvelé preteky na Wakelake. Sezóna však nekončí, jazdiť sa stále dá a očakávame ešte príjemne sessions za krátkych jesenných dní. Dovidenia na Wakelake.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!