Pondelok 16. Apríla 2007
Autor: Rohaj

0 komentárov

Frontside 270° to switch back lip z prednej hrany, alebo ako sa Pstruna a Špagy učili nový trik

Začalo to asi tak. Jedného dňa len tak premýšľam, že aký trik by som raz chcel vedieť, napadol ma trik fs 270 to switch bs lipslide. Možnosť naučiť sa tento trik sa mi už tuto sezónu rozplynula kvôli zranenému kolenu a tak ma napadlo, že oslovím chalanov Pstrunu a Špagyho, nech sa do toho hecnú a vyskúšajú, bo tento trik nikto zo Slovenska nedáva. Po pár dňoch dohadovania sa dostávame do Jasnej na Otupné do parku.

So sebou som zobral aj kameru, že ak sa niečo podarí, tak z toho spravím videjko. Do toho ma ešte napadlo, že v každom časáku sú trick tipy, ale ešte nikdy tam nebola taká vec, ako sa jazdci učia nové triky. Chcel by som týmto článkom poukázať aj na to, aké je ťažké aj pre pokročilých jazdcov sa naučiť niečo nové, čo je v slovenskom jibbingu next level. Aby si nemysleli ľudia, že keď niekto zabije super trik na súťaži, že sa to naučil bez pádov a hustých držiek, ale že pri učení si musí aj niečo vytrpieť.

Takže je sobota, krásny slnečný deň park je celkom v pohode. Pre trik si vyberáme 10m street bedňu. Pstrun začína skúšať trik najskôr náskokmi na fs lipslide a neskôr fs 180 switch bs 50-50. Moc mu to ale nejde, ale tak okolo obeda prichádza jeho motivácia Špagy, ktorý si bol pojazdiť freeridíík. Rozbieha sa ich osobná session, v ktorej sa obaja hecujú. Dôležité je hlavne sa dobre odraziť z prednej hrany a nezachytiť pri tom o prekážku, čo sa obom aj raz podarilo. Padajú rôzne držky a aj čisté náskoky do ss bs 50-50. Pstrunovi to ide troška lepšie, ale Špagy nevešia hlavu a stále to skúša. Chalani začali byť dosť vyčerpaní a tak si dali pauzu. Po pauzičke to zabije ako prvý Špagy a po pár pokusoch aj Pstrun. Obaja sú spokojní, že to dali, aj keď nie úplne úplne "na betón" čisto, ale bolo to tam a je len otázka času, kedy to už obaja budú dávať na litre na nejakej súťaži. Takže netreba sa báť nových trikov, ku ktorým patria samozrejme aj držky. Treba odhadnúť seba samého, či na to mám alebo nemám, aby sme zabránili zbytočnému zraneniu. Prajem všetkým ľudom veľa nových trikov, bo naše snowboardové Slovensko stále len rastie.

Ešte dáme postupne kroky ako na to.

  • Odhadnem si rýchlosť a na prekážku, keď jazdím goofy, rozbieham sa z pravej strany, keď som regulár, tak z ľavej, viď video. 
  • Pred prekážkou si urobím mini e-síčko a pripravujem sa na odraz z prednej hrany. Toto je dôležitá fáza, lebo treba dať veľké ollie, aby sme nezachytili o prekážku. 
  • Odrážam sa z prednej hrany. Ramená a hlavu natočím ako pri fs 360, za hlavou a ramenami mi nasledujú nohy. 
  • Vo fáze 180 stupňov mám stále natočené ramená, kukám sa pod seba a pomaly dotáčam daľších 90 stupňov. 
  • Pre dopad na prekážku sa treba dať troška do kolien. 
  • Po dopade na prekážku ju pod sebou sledujem až po koniec prekážky a keď už dopadávam do dopadu dotáčam do normálu. 
  • Odchádzam s pocitom, že som každému vytrel kocúra. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!