Utorok 28. Februára 2012
Autor: Lula
Foto-video: Lula, Peťo Mercell
0 komentárov

Keby niečo - Klaudia alebo Dušan?

V našej nedeľnej správe sme vás informovali o tom, ako dopadla prvá a zároveň najodvážnejšia stávka roka medzi dvoma mladými a šikovnými športovcami. O tom, že vyzývateľka Klaudia Medlová nesklamala ste sa už dočítali. No aký trest dostal Dušan Antalík za svoju prehru a ako sa obom jazdilo sa dozvieš v krátkom interview v reporte.

S týmto jedinečným projektom a nápadom „Keby niečo...“ prišla poisťovňa Generali Slovensko, ktorá sa snažila dať divákom možnosť vyhrať množstvo zaujímavých cien v hodnote až 2.400 Euro. Aby ste vyhrali jednu z mnohých cien, stačilo aby ste sa zapojili do súťaže a tipli si, kto vyhrá, resp. kto preskočí viac hokejistov. Klaudia či Dušan? O všetkom sa rozhodlo 25.2. na poslednom skoku v stredisku Donovaly.

Po pohľade na pôvodný skok si všetci naokolo všimli, že nakoniec sa nejedná o živých hokejistov, ale o obdĺžnikové tabule, na ktorých boli plagáty hokejistov v životnej veľkosti. Škoda, možno by bolo oveľa zaujímavejšie pozerať sa na preskakovanie živých, sympatických hokejistov a ich reakcie, keď nad ich hlavami skáče snowbaordistka alebo snowscooter. Snowscoot, tak aj toto bolo jedným z prekvapení pre množstvo ľudí. Keďže na pozvánke sa objavil Dušan s BMX a nie s týmto zimným čudom. 

Hokejisti už boli nabití v snehu pri pôvodnom skoku, takže po presunutí na iný kicker sa preskakovala najprv ochranná páska, ktorá bola neskôr prikrátka. Klaudia s Dušanom skúšali okrem rovných airov aj rôzne rotácie a triky. Po pár úspešných skokoch sa nakoniec prešlo k vyhláseniu celej stávky. Sami sme boli zvedaví, kto nakoniec skočil viac. Bolo to veľmi vyrovnané, no nakoniec nám speaker Junior z Funka oznámil, že celkovým víťazom sa stáva vyzývateľka Klaudia Medlová.

Klaudii samozrejme srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie podobné stávky, či už na snehu, vode alebo zemi. Obom aktérom sme položili niekoľko otázok: 

BLF: Vieme, že máš za sebou už množstvo akcií a súťaží, no predsa len je toto o niečom inom. Ako sa ti dnes jazdilo?

Dušan: V pohode, síce bol ľad a fúkalo, ale skoky v snowparku sú fakt super postavené, tak ma to bavilo. Posledné roky som moc v slovenských strediskách nejazdil a na Donovaloch som bol po veľmi dlhej dobe a milo ma prekvapilo, ako sa zdvihla úroveň parku. Chalani čo sa o park starajú robia dobrú prácu!

Klaudia: Dnes sa mi jazdilo v podstate nakoniec celkom fajn. Skoro celý deň svietilo slniečko ale kvôli silnému vetru a ľadovému parku sa to až do obedu nedalo moc jazdiť.

BLF: Čo hovoríš na svojho protivníka a jeho jazdenie?

Dušan: Klaudiu obdivujem. Keď som videl prvý krát jej video, tak som bol veľmi prekvapený. Na babách je často vidieť že nemajú istotu, ale Klaudia jazdí na dievča veľmi sebavedomo. Držím jej palce!

Klaudia: Myslím si, že Dušanovi to aj napriek tomu, že tento šport nie je moc populárny a nemá to moc od koho odkukať ide super. Na snowscoote robí husté veci, jazdí rovnako veľké parkové skoky ako snowboardisti, dokonca na tom jazdí aj bedničky a raily, hehe.

BLF: Myslíš, že bola Klaudia vo výhode, predsa len sa viac pohybuje na snehu?

Dušan: Čo sa týka skákania rovno, myslím že je to technicky vyrovnané, ale predsa len, Klaudia je na snehu doma a už skákala určite dlhšie tably ako ja na snowscoote.

Klaudia: Dušan zimu aj začiatok zimy tiež strávil veľa na snehu. Má to vlastne takú predprípravu na leto, keďže na biku tiež skáče. V nevýhode, hmm nemyslím si. Na snowscoote dokáže skočiť hocijaký veľký skok čo som mala možnosť vidieť.

BLF: Vymenil by si si to s ňou,  skúsil by si to na snowboarde?

Dušan: Kedysi som na snowboarde jazdil a určite by som sa rád zas zviezol a možno aj niečo skočil, ale na nejaké hecovačky by to asi nebolo. Snowboarding má svoje čaro, rád snowboardujem, ale BMX je moja srdcovka, môj život a snowscoot mi umožňuje zažiť tie super pocity zo snowboardovania a pritom v podstate stáť na biku a robiť bikové triky, čo je pre mňa ako bikera úplne úžasné, preto keď som sa prvý krát dostal k snowscootu, tak som neváhal a snowboard som zaň vymenil.

Klaudia: Na snowscoote som ešte nikdy nestála a určte by som si to na chvíľku vymenila a skúsila to:))

BLF: Čo ho hovoríš na pôvodný skok? Ako sa ti nakoniec jazdilo na tom väčšom kickri?

Dušan: Merať skákanie do diaľky na klasickom big airi nedáva moc zmysel, tak sme chceli postaviť skok trošku viac do boardecrossového štýlu s placatejším dopadom a miernym kickrom, kde by ten rozdiel bol viditeľnejší, ale bohužiaľ v tých podmienkach bolo na tom skoku nebezpečné skákať, tak sme to museli odjazdiť na skoku v parku.

Klaudia: Pôvodný skok bol strašne nebezpečný a ešte nám to zhoršoval aj silný vietor. Bola som šťastná, že sa to mohlo presunúť na normálny parkový skok ten bol fakt super :)

BLF: Nakoniec ste hokejistov nepreskakovali, no aj tak. Preskakovali ste už niečo podobné?

Dušan: Preskakoval som už nejakých opitých ľudí, autá, smetné koše, bezdomovcov, lavičky, psa, ježka, atď. ale na hokejistov som na streete ešte nenarazil.

Klaudia: Nikdy som nepreskakovala nič podobné.

BLF: Šiel by si do ďalšej stávky? Vieme, že obaja radi surfujete. Keby ťa Klaudia vyzvala do stávky na surfe, šiel by si do toho?

Dušan: Neviem kto ti povedal že rád surfujem. Síce už tri roky za sebou som niekoľko týždňov strávil v Hossegore, ale surf som vyskúšal len jeden krát a to som trištvrte hodiny pádloval a myslel som že skolabujem a utopím sa hehe. Určite si mnohí čitatelia Boardlife klepú na čelo, ale áno. Som asi jediný Slovák, čo chodí do Hossegoru aby tam jazdil na biku.

Klaudia: Áno išla. :)

BLF: Koniec koncov si skončil na druhom mieste za Klaudiou, o koľko ťa preskákala? A ako sa to vlastne meralo?

Dušan:  Keďže sme to nakoniec presunuli na big air, pojali sme to viac ako exhibíciu dali sme si nejaké triky, no a nakoniec Klaudia dopadla o nejaký metrík ďalej ako ja.

Klaudia: Dušan bude musieť ísť oblečený aspoň jednu jazdu, buď tréningovú, alebo v závode to je jedno, v maskotovi LEVA.

BLF. Plánuješ nejakú ďalšiu stávku, či už s Klaudiou, alebo s niekým iným? S kým ďalším by si si rád takto opäť zasúťažil?

Dušan: Plánujem stávku z Chuckom Norrisom, ale v poslednej dobe mi neodpovedá na smsky a už dávno mi neolajkoval žiadny status na facebooku. Asi ma nemá rád.. neviem či tá stávka dopadne. Uvidíme. Ak nie, tak určite zas s Klaudiou:)

Klaudia: Žiadnu stávku už neplánujem, možno Dudo, hehe. :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!