Neutral Wind Surf house: nový československý surf house na Srí Lanke!
Utorok 23. Júla 2013
Autor: lentila
Foto-video: www.surf-trip.sk
0 komentárov

Neutral Wind Surf house: nový československý surf house na Srí Lanke!

Objavte spolu s nami destináciu, ktorá sa v posledných rokoch stáva rajom pre všetkých surferov. Poďte zažiť jedinečné a nezabudnuteľné zážitky pri surfovaní. Neutral Wind Surf house - nový českoslovesnký surf house na Srí Lanke!

Ostrov Srí Lanka skôr známy ako Cejlón, alebo troška poetickejšie „Ostrov Slonov“ je v posledných rokoch novo objavenou destináciou surferov z celého sveta. Paradoxne vďaka tragédiám, ako veľká občianska vojna, ktorá definitívne skončila v roku 2009, alebo živelnou prírodnou katastrofou z Vianoc roku 2004, kedy ostrov zasiahla vlna tsunami je Srí Lanka rajom pre tých, ktorí si chcú vychutnať atmosféru surfingu pred jeho súčasným rozmachom. 

Surfová sezóna na Srí Lanke je v podstate celoročná. Na južnej a juhozápadnej časti ostrova sú ideálne vlny od novembra do apríla. Východná časť ostrova zase ponúka skvelé podmienky pre surfovanie v našich letných mesiacoch. Na ostrove sa tiež strieda obdobie sucha a obdobie dažďov. Do južnej a juhozápadnej časti ostrova prináša monzún dážď od mája do augusta a do severnej a východnej časti prichádza monzún v októbri a trvá až do januára. Monzúnové dažde sú väčšinou veľmi silné, ale krátke. Teploty na pobreží sa pohybujú okolo 27°C - 30°C a teplota vody je takmer rovnaká. Vďaka tomu oceníte pohodové surfovanie len v boardshortkách. 

Ďalšou veľkou výhodou Srí Lanky je doprava. Na letisko v meste Colombo lieta veľké množstvo leteckých spoločností priamo z Prahy, Viedne alebo z Mníchova. Letecké spoločnosti tiež často ponúkajú akčné ceny leteniek, ktoré sa pohybujú okolo 500€. Surferi určite ocenia služby spoločnosti Emirates, ktorá prepravuje surfové dosky zadarmo.

Neurtral Wind Surf house leží na južnom pobreží ostrova v kľudnej domorodej dedine Maddewatte lemovanej plážami. Vďaka mestu Matara, ktoré je významným dopravným uzlom je táto lokalita ľahko dostupná. Masová turistika je tu zatiaľ neznámym pojmom a príroda si tak uchováva svoju krásu, nedotknuteľnosť a prázdne pláže s palmami. 

Českoslovesnký surfhouse leží priamo u pláže, ktorá bola donedávna cudzím surferom celkom neznáma. Vďaka tomuto miestu sa stále nazýva „secret spot“ a stále platí, že len hŕstka surferov o tomto mieste vie, pretože ponúka úplne dokonalé vlny pre veľmi skúsených surferov, ale aj pre začiatočníkov. V blízkosti surfhousu, do 20 kilometrov, sa nachádza celý rad ďalších surfových spotov, ktoré ponúkajú rôzne varianty breakov a vĺn. Pre tých, čo sú znechutení preplnenými spotmi v Indonézii ako je napr. Bali je Srí Lanka ideálnou voľbou. 

Lokalitu Neutral Wind Surf housu ocenia nielen surferi, ale tiež rodiny s deťmi a profesionálni plážoví povaľači. Dom je v dostatočnej vzdialenosti od turistických rezortov a letovísk. Komfort a nadštandardné služby vám uprostred autentického prostredia ostrova, pár krokov od džungle, zabezpečia českí organizátori. Surfhouse ponúka požičovňu surfov, surfové lekcie pre začiatočníkov a pokročilých s certifikovaným inštruktorom ISA, fotoshooting a individuálne rozbory vášho surfovania. Okrem surfovania a ubytovania v dvoch až troch posteľových izbách ponúkame organizáciu výletov, ktorých ponuka je vďaka rozmanitosti Srí Lanky naozaj pestrá. 

Neutral Surf Wind Surf house je otvorený od novembra do konca marca! V mesiaci November tu v spolupráci s www.surf-trip.sk prebiehajú surfové kempy. Mimo tieto surfové kempy ponúkame v surfhouse ubytovanie od 8€ za noc, požičanie surfového vybavenia, surfové lekcie, organizáciu výletov a asistenciu česky hovoriacich organizátorov.

Viac informácií nájdete na: http://www.surf-trip.sk/tripy/sri_lanka/

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!