Pondelok 16. Januára 2012
Autor: SURF-TRIP
Foto-video: SURF-TRIP
1 komentár

Never Ending Summer v Maroku alebo na Srí Lanke

Ani v zime, kedy si väčšina z Vás užíva namiesto oceánskych vĺn zasnežené svahy nie je nutné odložiť surfovú dosku do pivnice a čakať na leto. Vďaka lacným letenkám nízkonákladových spoločností sa totižto môžeme dostať do Maroka za veľmi slušné peniaze a tak si užívať „Never Ending Summer“. Pokiaľ ste poslúchali a včas napísali Ježiškovi možno vám prispeje na letenku a môžete sa ísť pozrieť do vzdialenejších a zatiaľ nie príliš „prefláknutých“ surfových destinácií ako je napríklad Srí Lanka.

Pokiaľ máte svoje vlastné vybavenie a nepotrebujete inštruktora, stačí si kúpiť letenku a vyraziť. Pokiaľ si však ešte neveríte, nemáte vlastné vybavenie alebo by ste surfing chceli len vyskúšať, tu je malý prehľad destinácií na zimu a na jar 2012.

MAROKO

Nemáte radi dlhé lety, ale aj tak si chcete v zime zasurfovať v teple s príchuťou exotiky? Stačia 4 hodiny letu a ste v surfovej perle Orientu. 50-kilometrové pobrežie okolo Agadiru má od septembra do apríla najlepšie podmienky k surfovaniu a tvoria sa tu vlny svetovej kvality. V tejto oblasti sa nachádza viac než 20 surfových spotov, ktoré ponúkajú surfovanie pre všetky úrovne surferov, od začiatočníkov po skúsených borcov. 

V priebehu dňa sa teplota nedostane pod 20 °C v tieni, na slnku je to až 35 °C, v noci sa teploty pohybujú okolo 10 °C. Pre začiatočníkov sú ideálne pláže Tamghrat, Panoramas a Banana village. Skúsenejší surferi sa môžu tešiť na Anchr point, Killer, Boilers, Immasouane či Mirleft.

Ako sa tam dostanem a za koľko? Pohodlný spoj je so spoločnosťou Ryanair z Bratislavy a späť cez Berlín so spoločnosťou Easy Jet, cena cca 200 EUR. Týždeň na základni Surf-Trip.cz vrátane surfového vybavenia bez lekcií vyjde na 268 EUR. Vrátane lekcií je to 329 EUR

SRÍ LANKA

Srí Lanka ponúka ideálne spojenie cestovania po exotickej zemi a zároveň surfovanie. V horách prechádzate cez čajové plantáže, cestou na spot stretnete slonov a po jazdení sa môžete váľať na snehobielych plážach krásne teplého indického oceánu. Srí Lanka je krajinou s typicky tropickou klímou, kde sa striedajú obdobia sucha s výdatnými dažďami. Na juhovýchodnom pobreží je najlepšie surfovanie od apríla do novembra v okolí mestečka Arugam Bay. Fungujú tu už 2 spoty a nie je tam ešte mnoho skúsených surferov, ktorí radi berú tým menej skúseným všetky vlny. Pokročilí a skúsení surferi sa zamilujú do hlavného spotu „The Point“, kde sa láme vlna dlhá 400 metrov o korálový útes a surferi ju radia medzi jednu z najkvalitnejších na svete. 

Ako sa tam dostanem a za koľko? Najlepšie spojenie je so spoločnosťou Emirates z Viedne a s prestupom v Dubaji. Táto spoločnosť naviac prepravuje surfy zdarma. Cena spiatočnej letenky sa v apríli pohybuje okolo 650 EUR, záleží od doby rezervácie. Týždeň na základni Surf-Trip.cz vrátane surfového vybavenia bez lekcií vyjde na 229 EUR, s lekciami 345 EUR.

Kompletný prehľad destinácií a balíčkov z ponuky CK Surf-Trip nájdete na www.surf-trip.sk Otázky môžete zasielať priamo na crew@surf-trip.cz.

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

misko
misko alebo fuerte :) z ba ryan airom na gran can a potom s islas za par babiek na fuerte. cena letenky bez prkna okolo 200 eciek s prnkom pocitaj tak 140 extra ak si dobre pamatam. prespat mozte u mna za 10 ecok na noc. pre tych bez dosiek ti tu vybavim zlavu na surf school aj na pozicanie veci :) pre tych s doskou co sa neboja vody mozte chodit so mnou :)
Pridané: 20:30 20.01.2012