Štvrtok 16. Decembra 2010
Autor: Kristián

0 komentárov

Now You Know - Sandbox

Balík až z Kanady. Čo to môže byť? Áno! Now You Know – nový počin od Sandbox. Určite si pamätáte na ich skvelé staršie videá ako Flavor Country, Time Well Wasted, Shine On a ďalšie. Teraz k nám prinášajú čerstvé zábery málo poznaných jazdcov. Teda v našich končinách. Hovoria vám niečo mená ako: Jake Koia, Nick Brown, Scot Brown, Beau Bishop, Ryan Hall, Steve Cartwright, Brendan Keenan, alebo mnoho ďalších? Nie, ale budú! Tu je viedorecenzia Now You Know.

Prvé čo uvidíte je vyskakovaco lietací úvod s predstavovaním sponzorov. Za ním prehľad záberov a sekvencií, ktoré vás naladia na samotné video. Musím povedať, že ma to dostalo, posadilo hlbšie do kresla a zvýšil som hlasitosť. Pow-jib-street-clif-crash. Všetko spolu v pár úvodných minútach. Video má vyše 41 minút, takže je sa na čo tešiť. Prvý začína Scot Brown a odpaľuje skvelý jibing. Na mäkkej doske pressuje v nenormálnom štýle, k tomu zaujímavé spoty. Nosepress do sw froňa mega! Pár skokov aj v BC, šak nech neohováram že je iba jiber. Na konci pridáva ďalší street a lúči sa tailslide na double kikk zábradlí.

Jake Koia ma navnadil skvelými točkami kombinovanými so skvelými zábermi. Fs 1080, ďalšia 10 ale do lavíny, Fs 720, 900, double backflipy, corky hlavne v nice štýle. Jake Kuzyk gitarka, flanelka, guľkotlačky. Raily, steny, rúry, schody. Bektejly, switchové froňá transferom. Andrew Geeves a prvý repík. Zábava v DC moutain Labe, ku ktorej sa pridávajú ďalší jazdci. DC moutain Lab je zaujímavé miesto, kde si chalani vybudovali svoj vlastný malý snowpark. Rúry, zábradlia a aj skoky.

Nash Lajeunesse a jeho brat Spencer s kamošmi. Zase úzke rifle a šialené spoty kombinované so šialenými trikmi na nich. Obšas sa pozastavujem nad tým, že ako ich vôbec mohol napadnúť taký trik na tom toľko krát kinknutom zábradlí. Už ale dlhšie badať, že sa nejazdí so megaširokým stance, všetci jazdci jibujúci vo videu, majú dosť naúzko viazania od seba. Mikey Pederson jazdec na bc kickroch. Najviac asi Cab 900° a vozenie čajočky na skútri. Ryan Hall zase jibing na zaujímavých miestach a veľmi zaujímavým štýlom. Vyniesť si piknikový stôl na strechu, nenapadne veľa ľuďom.

Presúvame sa zo zasneženej Kanady do Japonska. Rusty Ockenden, Andrew Hardingham, Brendan Keenan pow pow v lesoch, príbehy, architektúra a vlastne Japonsko. Prestrih, Brendan naskakuje na surf a dáva vlny, strih, snow a „vlny“ v prašane kombinované s BC skokmi. Fs 1080. Steve Cartwright ďalší šialený jiber. Transfer cez kink do nosepressu, uff...Neuveriteľné jibové spoty v kombinácii s rap hudbou. Najviac.. jeden z najlepších partov vo videu Now You Know.

Beau Bishop, Nick Brown skoky za asistencie vrtuľníka. Väčšina v BC. Štýlové prieťahy grabov. Točky o 7,9, double backflipy, double corky. Nick ukončuje ich part double backflipom až ďaleko za dopad. Samozrejme, že ho rozje*e. Potom však vypáli corkovačku ako z učebnice. Logan Short asi tak 15 cm od vrtule vrtuľníka páli obrovský bs 180 melon, za tým Fs 900 z prednej hrany a to ho už snímajú rovno dva vrtuľníky. Seb Toots začína obrovským Bs rodeom a lá Klaudia Medlová. K tomu Bs 1080 corked, no lenže on si dovolí aj Cab 1260° nech sa páči. A hlavne žiadne karate.

Mark McMorris, som si myslel, že predchádzajúce polety v šialených točkách už nič neprekoná, mýlil som sa. Začína zľahka Bs 720°, Cab 900° tailgrab, Bs 1080°, Cab 1080°. Ta v Kanade sa to skáče. Keď som pred chvíľkou hovoril, že to bol najlepší part, tak to bol jiberský, toto je „skokanský“. Rusty Ockenden má v profile asi všetko. Najprv pow pow, potm BC kickre, následne nejaký ten parčík s uhladenými skokmi. Zaujala ma však bonkovačka o horiace gule. The End, teda nie tak úplne.

Zostávajúcich niekoľko minút z vyše 41 minútového videa je venovaný zábavným editom z natáčania. + sponzori, titulky, zase zábery z natáčania. Okrem samotného filmu dvd Now You Know skrýva aj jednotlivé časti a množstvo bonusov. Pusti si fotky z jazdenia so skvelou hudbou. Taktiež bonus obsahuje krátky film a množstvo ďalšieho. Zaujímavé je aj natáčanie videa dvoma helikoptérami. Video je super, množstvo dobrých spotov a záberov, v ktorých nejazdia okukaní jazdci, ale pomerne neznáme mená. Počas celých 41. minút sa budete zabávať pri trikoch a nápadoch chalanov. Určite to stojí za to. Objednať si ho môžete cez oficiálnu stránku Sandboxu (aj ja som tak urobil a prišlo mi rovno z Kanady na našu poštu).

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!