Otvorenie river surf sezóny 2014 na Divokej Vode v Čunove
Utorok 13. Mája 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Otvorenie river surf sezóny 2014 na Divokej Vode v Čunove

Snowboardy, páperky, termo a ďalšie veci, čo k zime patria sme už odložili do krabíc, skríň, skladov a ešte všeličoho iného. Prichádza leto, teplé počasie, voda, slnko a surfing. Keďže iste viete, že na Slovensku nemáme oceán a vlny, tak sa musela hľadať alternatíva. Niekto ju našiel vo wakesurfingu, niekto v alkohole, ale asi najlepšou náhradou za oceánske vlny je tá čunovská.

Že čo to je za vlnu? Že dovezená z Francúzska? Alebo Španielska? V kamióne? Nie, nie.. je to úplne inak. Už od roku 2012 v areáli Divoká Voda v Čunove stojí jedinečná konštrukcia, ktorá vytvára umelú riečnu vlnu. Popisovať vznik vlny a ďalšie technické info tu nebudeme, keďže sme o riversurf vlne popísali množstvo článkov. Je to jedinečná konštrukcia, ktorú v Európe nájdete len ťažko. Venujme sa tomu čo je nové, čo si chalani pre vás prichystali.

Momentálne sa o chod areálu v okolí vlny stará Martin Paskal, ktorý mal prsty aj v otváracom evente, ktorý sa odjazdil v sobotu 10. mája 2014. Sezóna už bežala nejaký ten týždeň a riuversurfing si užívalo viacero jazdcov nie len zo Slovenska. Na sobotu však bola naplánovaná oficiálna otváračka, ktorá mala za lubom viacero vecí. Testovanie novej terasy, gastronómie, personálu, celého areálu okolo vlny a aj samotnú vlnu. Všade samé novinky.

Začnime vynovenou skvelou terasou, ktorá zabezpečila komfort a priestor pri žúrovaní, gastro vyžití, ale aj oddychu pri vlne. Veľmi dobre! Konečne je tam viacej priestoru pre divákov, no a to nie je však koniec. Uvažuje sa o ďalšom rozšírení, všetko pre naše/vaše pohodlie a bezpečnosť. Ďalšou novinkou je príjemné gastro, klobásky, hamburger, kukurica a všeličo iné. Počas soboty ste mohli ochutnať mladého kokosa. Ďalšou a veľmi podstatnou inováciou je vlna. Teda nie celá, ale detaily. Natrela sa, opravila, vytunovala a vznikli rozporuplné krídelká na jej spodnej časti. Či to bolo správne rozhodnutie montovať ich tam ukáže čas a samotní riversurferi.

Surferi. Tých na otváračku prišlo neúrekom. Slovensko, Rakúsko, Česko a kamoši z ostatných miest. K nim sa pridali nováčikovia, ktorí skúšali vlnu po prvý krát. Jazdenie na nej počas plnej sezóny nie je vôbec drahé, no aj napriek tomu sa v deň otváračky nevyberalo žiadne jazdné, požičovné (riversurf, neoprén, prilba). Keďže to je zadara a to sa rát, prišlo vlnu skúsiť väčšie množstvo ľudí. Počas celého dňa venovanému riversurfingu sa jazdilo, chilovalo, konzumovalo a hlavne užívalo slnečné lúče.

Vlnu využili starí harcovníci ako Maroš Nemec, Tomino Hafner (ktorý si však udrel riťku a potom už nejazdil), Jopy, Saša Cisárová a ďalší. Ako som už napísal, super bolo vidieť nové tváre, ktoré si prišli skúsiť umelú riečnu vlnu po prvý krát. Dúfam, že sa im jazdenie páčilo a budeme sa vídať častejšie. Počas úspešného slnečného dňa nás slovom sprevádzal multilinguista Culka, ktorý prekladal slovo reprodukovanou hudbou. Občas sa k nemu pripojil spirituálny otec Braňo B svojim hrejivým svätým slovom.

Jazdilo sa do cca 17 hodiny, potom zbaliť cirkus, presunúť sa na večeru. V hoteli Divoká Voda inak veľmi dobre varia. Líčka, losos, kuracie a všeličo iné. Popri večeri sa stihol aj hokej s Kanadou a potom šup si oddýchnuť. Predsa len od 10 hod na nohách dá zabrať. Okrem jazdenia a užívania si slnka nás večer čakala žúrka. Beach Bar sa premenil na disko-disko, chalani vybavili vatru, ktorá bola skorej megavatra ako taká obyčajná, no a do tanca na piesku hrala Baša, Cifi a Hafo. Žúrovalo sa tvrdo, poctivo a do rána.

Čo dodať na záver? Zas raz dobrá akcia na Divokej Vode v riversurfovom areáli. Určite si choďte vlnu vyskúšať. Nie je to nič jednoduché, no dá sa to naučiť a potom je to sranda. Ak však nemáte chuť na vlnu, tak určite stojí za to aj výlet, ostatné aktivity v areáli Divoká Voda ako je SUP, požičovňa člnov a skútrov, rafting, wakeboarding, paintball, štvorkolky a kopec ďalšieho. Vidíme sa!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!